Το παρασκήνιο μιας πονηρής εξαγωγής 21 εκατ.€ από τον γαμπρό του Αναστασιάδη

Το παρασκήνιο μιας πονηρής εξαγωγής 21 εκατ.€ από τον γαμπρό του Αναστασιάδη

Το ξέσπασμα της κόρης του Κύπριου Προέδρου  στα social media - Πώς απαντά σε όσους επικρίνουν πατέρα και σύζυγο ότι μεθόδευσαν από κοινού τη μεταφορά καταθέσεων-μαμούθ σε τράπεζες του εξωτερικού παραμονές του «κουρέματος»

Το παρασκήνιο μιας πονηρής εξαγωγής 21 εκατ.€ από τον γαμπρό του Αναστασιάδη
Πήρε τα… όπλα και υπερασπίζεται πατέρα και σύζυγο μέσω social media. Η κόρη του Κύπριου Προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη, κυρία Ελσα Αναστασιάδη-Λούτσιου, βρέθηκε στη δίνη των τραγικών εξελίξεων στη Μεγαλόνησο και της αποκάλυψης πως η οικογενειακή εταιρεία του συζύγου της κ. Γιάννη Λούτσιου μετέφερε περίπου 21 εκατ. ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες στο Λονδίνο, παραμονές της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, όπου αποφασίστηκε το «κούρεμα» των καταθέσεων.


Ούτε που θα μπορούσε να φανταστεί η κυρία Αναστασιάδη πως έναν μήνα μετά τους πανηγυρισμούς για την άνετη νίκη του πατέρα της, η οικογένειά της θα βρισκόταν στο στόχαστρο εντός και εκτός Κύπρου. Δεν ήταν μόνο οι δυσμενείς αποφάσεις του Eurogroup με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος με το «καλημέρα» ο Κύπριος πρόεδρος, ήταν και η καταγγελία για μεταφορά σε τράπεζα του εξωτερικού εκατομμυρίων ευρώ από την A. Λούτσιος & Υιοί LTD, εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια του συζύγου της, που προκάλεσαν σάλο στη Μεγαλόνησο και κύμα οργής από ανθρώπους που είδαν από τη μια μέρα στην άλλη να χάνονται οι περιουσίες τους. Η αποκάλυψη προκάλεσε αίσθηση αναγκάζοντας τον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη - Λούτσιου να δηλώσει πως στις Βρυξέλλες «έδινα μάχες και όχι προνομιακές πληροφορίες» σε συγγενικά του πρόσωπα.

Κλείσιμο



Το ζεύγος Λούτσιου - Αναστασιάδη με τον μεγαλύτερο γιο τους, Αντη, σε κοινωνική έξοδο

Μέσω Facebook, η κυρία Αναστασιάδη επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση, υπερασπίζοντας πλήρως την εταιρεία του πεθερού της και του συζύγου της και επικρίνοντας έντονα όσους μιλούν για σκάνδαλο με στόχο να πληγεί ο πατέρας της. «Οσο κι αν προσπαθήσουν αυτοί που έφεραν τον τόπο σε αυτό το χάλι να σπιλώσουν το όνομα του Προέδρου δεν θα τα καταφέρουν! Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Τα στοιχεία δόθηκαν, είναι συγκεκριμένα, αδιάσειστα και μιλούν από μόνα τους. Η εντιμότητα και η φιλοπατρία της οικογένειας του άντρα μου είναι αδιαπραγμάτευτες. Τα έχασαν όλα το ’74 και ο πεθερός μου ξεκίνησε από το μηδέν με σκληρή δουλειά, τιμιότητα και διαφάνεια. Η λασπολογία δεν θα αλλάξει τα γεγονότα», ήταν το πρώτο της δημόσιο σχόλιο. Ωστόσο οι σκιές παρέμειναν, ακόμη και μετά την ανακοίνωση της εταιρείας του συζύγου της πως θα επαναπατρίσει τα κεφάλαια που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό, εφόσον δεν υπάρξει θετική εξέλιξη για την αγορά ακινήτου του Ελληνικού Δημοσίου στη Λευκωσία. Η εταιρεία τελικά δεν αγόρασε το ακίνητο και έτσι όλοι αναμένουν αν θα κάνει πράξη τα λεγόμενά της.



Το ζεύγος συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Λεμεσού, που είναι για την Κύπρο ό,τι η Πάτρα για την Ελλάδα


Stop στις δημόσιες εμφανίσεις

Δεν απαντάει στο κινητό της και επικοινωνεί με φίλους και συνεργάτες μόνο μέσω SMS. Το χαμόγελο που ήταν μόνιμο στο πρόσωπο της κυρίας Αναστασιάδη έχει φύγει πια. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν φίλοι της, εύκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει τον προβληματισμό της για όσα συμβαίνουν στην Κύπρο και όσα καταλογίζουν στον πατέρα της και τον σύζυγό της. Το πρόγραμμά της εξακολουθεί να είναι το ίδιο -πηγαίνοντας πρώτα η ίδια τα παιδιά στο σχολείο και μετά κατευθείαν στο γραφείο της-, ωστόσο έχει κόψει μαχαίρι τις εξόδους και τις εμφανίσεις, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «προκλητικές» σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την Κύπρο αλλά και την οικογένειά της, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο. Τα lifestyle περιοδικά της Κύπρου αποκαλούν την κυρία Αναστασιάδη «ιέρεια του στυλ», και όχι άδικα αφού η ίδια ουδέποτε έκρυψε την αδυναμία της στα υψηλής αισθητικής σύνολα, βασικός λόγος, εκτός από το επώνυμό της, για να γίνει… εξώφυλλο όπως πρόσφατα στο «Madame Figaro» της Κύπρου.  Απαντες παραδέχονται ότι έχει εκλεπτυσμένο γούστο και προσέχει πάντα με κάθε λεπτομέρεια τις στυλιστικές της εμφανίσεις.

Μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο που εμφανίστηκε στα Gliss Style Awards 2012 κέρδισε τον τίτλο «Style Icon», φορώντας ένα συντηρητικό διαχρονικό μαυρόασπρο τουίντ σακάκι του οίκου Chanel, το οποίο παρέπεμπε στη Χίλαρι Κλίντον. Πολλοί απέδωσαν εκείνη την εμφάνιση στο dress code της προεκλογικής περιόδου, ως κόρη υποψηφίου του λεγόμενου συντηρητικού χώρου. Ακόμη, η ίδια δεν δίστασε να φωτογραφηθεί μαζί με τα δυο της παιδιά στο σαλόνι του σπιτιού της για χριστουγεννιάτικο ρεπορτάζ.



Από τη βάπτιση του τελευταίου εγγονού του Κύπριου προέδρου. Το ζεύγος Λούτσιου - Αναστασιάδη (αριστερά), ο κ. Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του Αντρη (κέντρο) και το ζεύγος Μισιρλή - Αναστασιάδη


Γνωρίστηκαν σε μια έξοδο

Με τον σύζυγό της γνωρίστηκε το 1996 σε μια βραδινή έξοδο. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και το ζευγάρι δεν άργησε να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. «Αυτό που μας δένει περισσότερο ως ζευγάρι, εκτός από την αγάπη, τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφουμε ο ένας για τον άλλον, είναι και τα δύο υπέροχα παιδιά μας», σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξή της η κυρία Αναστασιάδη για τον σύζυγό της, ο οποίος σε σχέση με την ίδια έχει επιλέξει να διατηρεί χαμηλό προφίλ, μακριά από τα φλας και χωρίς ποτέ να απασχολήσει τα lifestyle περιοδικά που αναφέρονται σε αυτόν μόνο όταν φιλοξενούν συνεντεύξεις της ίδιας. Παρ’ όλα αυτά, δεν λέει «όχι» σε χαλαρές και ξέγνοιαστες στιγμές όπως σε πάρτι μασκέ στο πλευρό της γυναίκας του στη Λεμεσό, που θεωρείται ό,τι η Πάτρα για την Ελλάδα την περίοδο του καρναβαλιού. «Πίσω από έναν ισχυρό άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα», υποστηρίζουν φίλοι του ζεύγους, επισημαίνοντας πως ο κ. Λούτσιος χαίρεται που η σύζυγός του είναι μια αυτόνομη δυναμική προσωπικότητα, η οποία δεν περνάει απαρατήρητη.



Γιάννης Λούτσιος και Ελσα Αναστασιάδη σε παλαιότερες χαλαρές στιγμές, τότε που δεν είχαν στο μυαλό τους τι θα ακολουθούσε

Ο κ. Λούτσιος στις οικογενειακές επιχειρήσεις, η κυρία Αναστασιάδη, δικηγόρος, στο νομικό γραφείο του πατέρα της στη Λεμεσό. Αμφότεροι αφιερώνουν τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα στα παιδιά τους, Αντη και Νικόλα, σε εξορμήσεις στη φύση ή στο σπίτι όλοι μαζί. «Τα Σαββατοκύριακα τα περνάμε οικογενειακώς, αλλά και τα μεσημέρια είναι όρος απαράβατος ότι θα φάμε όλοι μαζί στο τραπέζι. Το πρωί θα ξυπνήσω για να πάρω τα παιδιά στο σχολείο, θα τα φέρω μετά πίσω στο σπίτι και στις διάφορες μετακινήσεις μας στο αυτοκίνητο εκμεταλλεύομαι τον λίγο χρόνο για να μιλήσουμε και να πούμε τα νέα μας», δήλωσε η ίδια περιγράφοντας το πιεστικό ωράριο μιας γυναίκας που είναι ταυτόχρονα σύζυγος, μητέρα και πετυχημένη επαγγελματίας. Μάλιστα ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί τον εγγονό του Αντη το γούρι του, ο οποίος δεν έλειπε από καμία προεκλογική του συγκέντρωση, πάντα στο πλευρό των γονιών του, ενώ έκλεψε τις εντυπώσεις και κατά την επίσημη τελετή παράδοσης - παραλαβής του Προεδρικού Μεγάρου από τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Δημήτρη Χριστόφια. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η κυρία Αναστασιάδη βάφτισε τον γιο της αδελφής της Ινώς με τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Μισιρλή, στον οποίο έδωσε το όνομα του πατέρα τους. Κατά κοινή ομολογία, ο μικρός Νικόλας αποτελεί «καρμπόν» του Κύπριου Προέδρου.



Οι κυρίες Ινώ και Ελσα Αναστασιάδη: οι κόρες του Κύπριου προέδρου ξεχωρίζουν με τις στυλιστικές τους επιλογές




Τα έχασαν όλα το 1974


Η οικογένεια Λούτσιου θεωρείται από τις σχετικά εύρωστες επιχειρηματικές οικογένειες της Κύπρου, με ιδιαίτερο χαμηλό προφίλ. Ελάχιστες φορές απασχόλησε τα κυπριακά ΜΜΕ πριν από το… συμπεθεριό με την οικογένεια Αναστασιάδη.

Ο πατέρας κ. Αντης Λούτσιος ξεκίνησε τη μικρή του αυτοκρατορία από την Αμμόχωστο, ως αντιπρόσωπος της εταιρείας αυτοκινήτων Isuzu. Τον Αύγουστο του 1974, με τον «Αττίλα 2» και την κατάληψη της Αμμοχώστου, παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς με τη γυναίκα του και τα τρία τους παιδιά, χάνοντας όλα όσα είχε χτίσει έως τότε. Στη Λεμεσό, όπου εγκαταστάθηκαν στη συνέχεια, έστησε από το μηδέν και πάλι την εταιρεία του, παίρνοντας και την αντιπροσώπευση της ΚΙΑ στο νησί.

Ο γιος του Γιάννος, μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, επέστρεψε στην Κύπρο και από το 1995 συμμετέχει ενεργά στον τομέα εισαγωγής αυτοκινήτων. Στο παρελθόν υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Cyprair Tours, θυγατρικής της Cyprus Airways, ενώ είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Petrolina Holdings Ltd.


   

«Ιέρεια του στυλ»

Η αδυναμία της στην υψηλή ραπτική και τα πρωτοσέλιδα στα lifestyle περιοδικά της Κύπρου δεν κρύβονται

Απειλητική επιστολή

Ελήφθησαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας και στην οικογένεια Λούτσιου - Αναστασιάδη στη Λεμεσό μετά την απειλητική επιστολή-προκήρυξη κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, των παιδιών του και των εγγονιών του, την οποία απέστειλαν άγνωστοι  που αυτοαποκαλούνται «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου» στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης