Όμηρος της Χαμάς: Με περιέφεραν σαν τρόπαιο, με εγχείρησαν χωρίς αναισθησία

Όμηρος της Χαμάς: Με περιέφεραν σαν τρόπαιο, με εγχείρησαν χωρίς αναισθησία

Ο 19χρονος Itay Regev μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε επί 54 μέρες στα χέρια των τρομοκρατών – Μαζί με την αδελφή του είχαν απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου από το μουσικό φεστιβάλ

Itay_Regev
Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς ο 19χρονος Itay Regev μίλησε στη dailymail για όσα πέρασε επί 54 μέρες, όσο δηλαδή κράτησε η ομηρία του μέχρι να βρεθεί ξανά στην αγκαλιά των γονιών του.

Στις 7 Οκτωβρίου 2023 ο ίδιος, η αδερφή του Μάγια και ο φίλος τους Ομέρ είχαν πάει να διασκεδάσουν στο μουσικό φεστιβάλ. Όταν ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς τα δυο αδέρφια άρχισαν να τρέχουν στην προσπάθειά τους να σωθούν. Εννέα ένοπλοι άρχισαν να τους κυνηγούν και τους πυροβόλησαν στα πόδια για να τους ακινητοποιήσουν.

Κλείσιμο
Όπως αφηγείται ο ίδιος αφού τον πυροβόλησαν και στα δύο πόδια, τον έδεσαν, τον φόρτωσαν σε ένα φορτηγό και τον περιέφεραν στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι κάτοικοι γελούσαν και τον επευφημούσαν.

Στη συνέχεια τον πέρασαν λαθραία μέσα από τις υπόγειες τρομοκρατικές σήραγγες της Χαμάς και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε από έναν φοβισμένο γιατρό χωρίς αναισθησία.

Μετά την επιχείρηση οι τρομοκράτες έκαναν τον Itay να μοιάζει με πτώμα και τον μετέφεραν σε ένα ασφαλές σπίτι.

«Μέσα στη Γάζα με κρατούσαν σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο και δεν μπορούσα να δω τον ουρανό. Μου έδιναν κονσέρβες και λίγη πίτα για να φάω. Οι απαγωγείς μου με βασάνιζαν λέγοντάς μου ότι άλλοι όμηροι είχαν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές των IDF και ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν νοιαζόταν για μένα. Και κάθε μέρα και κάθε στιγμή σκεφτόμουν την οικογένειά μου και τους γονείς μου».

Ο Itay - ο οποίος κρατούνταν αιχμάλωτος μέσα σε τρία διαφορετικά σπίτια στη Γάζα μέχρι που τελικά απελευθερώθηκε μετά από 54 ημέρες - δήλωσε ότι είναι γεμάτος μίσος για τη Χαμάς και όσους τον κρατούσαν αιχμάλωτο.

«Μια οικογένεια που με κρατούσε αιχμάλωτο άφηνε τα παιδιά της να έρχονται και να με κοιτάζουν και να δείχνουν τις πληγές μου. Ένιωθα ότι ήμουν το τρόπαιό τους και ότι κανείς στη Γάζα δεν νοιαζόταν για μένα. Κανείς από όσους συνάντησα δεν είναι αθώος».

Μιλώντας στο BBC, είπε ότι είχε συμβιβαστεί με το γεγονός ότι θα μπορούσε να σκοτωθεί όταν ήταν αιχμάλωτος.

Τόσο ο ίδιος όσο και η αδελφή του πυροβολήθηκαν στα πόδια όταν πιάστηκαν όμηροι. Χειρουργήθηκε από έναν γιατρό χωρίς αναισθητικό ή παυσίπονα.

Τον διέταξαν να κάνει ησυχία αλλιώς «θα με σκότωναν», ενώ παράλληλα υπέστη «περισσότερες κακοποιήσεις, χαστούκια στο πρόσωπο, φτύσιμο».

Ο Itay χωρίστηκε από την αδελφή του, η οποία επίσης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Το «κρεμασμένο» πόδι της επανατοποθετήθηκε - αλλά όχι σωστά με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να περπατήσει και τώρα υποβάλλεται σε εκτεταμένη αποκατάσταση του ποδιού της. Ο 19χρονος ζητάει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να απελευθερωθούν και οι υπόλοιποι όμηροι που κρατάει η Χαμάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Παρί, Άρσεναλ, Σίτι στους «8» - Δείτε τα γκολ της φάσης των «16»


Καθήλωσε το κοινό η σκηνή βιασμού της Φρόσως στις Ψυχοκόρες - Τα σχόλια στο Twitter για τις ερμηνείες


Πιέσεις Δύσης σε Ισραήλ: Ανοίξτε περάσματα ανθρωπιστικής βοήθειας, λέει η ΕΕ - Προσέξτε τους αμάχους, το μήνυμα των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης