Μπορεί ένα άτομο που γεννήθηκε άνδρας να θηλάσει ένα μωρό;

Μπορεί ένα άτομο που γεννήθηκε άνδρας να θηλάσει ένα μωρό;

Η φωτογραφία μιας τρανς γυναίκας να θηλάζει το μωρό της προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία

Mika_Minio-Paluello_Breast1
Η σκηνή είναι γνωστή: Τρεις το πρωί, το μωρό ξυπνάει και κλαίει γιατί πεινάει. Η εξαντλημένη μαμά σηκώνεται από το κρεβάτι και βάζει το μωρό στο στήθος της για να το ταΐσει.

Η μαμά κοιτάζει με ζήλια τον κοιμισμένο άνδρα σύντροφό της που ροχαλίζει ικανοποιημένος και νιώθει εκνευρισμό. Εκείνη τη στιγμή σκέφτεται πόσο άδικο είναι που δεν μπορεί να μοιραστεί το συγκεκριμένο φορτίο με τον σύντροφό της.

Μια φωτογραφία που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα η τρανς γυναίκα Mika Minio-Paluello, η οποία γεννήθηκε άνδρας αλλά τώρα προσδιορίζεται ως γυναίκα, φαίνεται να τη δείχνει να θηλάζει για τελευταία φορά το μωρό της σε ένα λεωφορείο - καθώς πηγαίνει στο νοσοκομείο για την πρώτη της χημειοθεραπεία-, με το συνοδευτικό μήνυμα «Οι τρανς γυναίκες μπορούν να θηλάσουν».

Mika_Minio-Paluello_Breast
«Τελικά, θήλασα το παιδί μου μόνο για λίγες εβδομάδες. Στη συνέχεια αναγκάστηκα να σταματήσω επειδή είχα υποτροπή του καρκίνου και δεν ήθελα να δηλητηριάσω το παιδί μου. Εδώ είμαι εγώ στο λεωφορείο για το νοσοκομείο για τον 1ο γύρο χημειοθεραπείας, θηλάζοντας το παιδί μου για τελευταία φορά», έγραψε η Mika στο Twitter
Κλείσιμο


Η ανάρτηση της Minio-Paluello δόθηκε από την ίδια ως απάντηση σε μια προηγούμενη διαμάχη. Τον περασμένο μήνα, σε μια μελέτη σχετικά με το κόστος ζωής, η Minio έπλενε τα πιάτα και ισχυριζόταν ότι η αύξηση της τιμής του νερού είναι «είναι μεγάλη αν είσαι μαμά σαν εμένα».

Οι φεμινίστριες εξοργίστηκαν. Η Βρετανίδα βουλευτής Rosie Duffield, για παράδειγμα, διαμαρτυρήθηκε για την οικειοποίηση της λέξης «μαμά» από κάποιον που γεννήθηκε άντρας. (Η Minio-Paluello ανταπάντησε ότι «οι τρανς γυναίκες μπορούν να είναι μητέρες - δεν εναπόκειται σε έναν βουλευτή ή σε οποιονδήποτε άλλο... να επιβάλει το πώς ένα παιδί αποκαλεί τον γονέα του»).

Αρκετοί άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισαν τα διπλά δεδομένα του να χρησιμοποιούν οι τρανς γυναίκες τη λέξη «μαμά», ενώ την ίδια στιγμή η επίσημη βιβλιογραφία για τη μητρότητα υποβαθμίζει τις βιολογικές γυναίκες σε «ανθρώπους που γεννούν» ή «ανθρώπους που κάνουν χρήση του τραχήλου της μήτρας».

Σε αυτό το σημείο η Minio-Paluello δημοσίευσε τη φωτογραφία του θηλασμού, σαν να ήθελε να αποδείξει ότι όσοι γεννήθηκαν άνδρες μπορούν όχι μόνο να ντύνονται «σαν μαμά», αλλά και να εκτελούν τις βιολογικές λειτουργίες. Όπως ήταν αναμενόμενο η κατακραυγή ήταν τεράστια.

Μπορεί ένα βιολογικό αρσενικό να θηλάσει;
Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια; Μπορεί πραγματικά ένα βιολογικό αρσενικό να θηλάσει ένα μωρό παράγοντας γάλα από τις θηλές του; Η πολύπλοκη απάντηση είναι ναι και όχι.

Με τη χρήση μιας θεραπείας γνωστής ως πρωτόκολλο Newman-Goldfarb, που αναπτύχθηκε αρχικά το 2000 για θετές μητέρες, το σώμα μπορεί να ξεγελαστεί ώστε να θηλάσει ακόμα και αν είναι αρσενικό.

Λειτουργεί μιμούμενο τις ορμονικές αλλαγές που γίνονται φυσιολογικά στο σώμα μιας γυναίκας που μόλις γέννησε και περιλαμβάνει αρκετές εβδομάδες τακτικής χρήσης μιας αντλίας για τη διέγερση του μαστού, τη λήψη ενός συνδυασμού αντισυλληπτικών ορμονών και του φαρμάκου κατά της ναυτίας δομπεριδόνη, το οποίο αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης προλακτίνης που παράγει γάλα.

Αλλά αν αυτό ακούγεται απλό, στην πραγματικότητα δεν είναι. Για αρχή, η δομπεριδόνη απαγορεύεται στις ΗΠΑ λόγω ανησυχιών ότι προκαλεί καρδιακά προβλήματα.

Το NHS εξακολουθεί να την προσφέρει μερικές φορές σε θηλάζουσες γυναίκες που παλεύουν με χαμηλή παροχή γάλακτος, εφόσον ούτε η μητέρα ούτε το μωρό έχουν καρδιακά προβλήματα, και με σαφείς οδηγίες να αναφέρουν τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά του μωρού.

In recent news, a transgender activist, Mika Minio-Paluello, has sparked controversy by claiming to breastfeed a child...

Posted by News of Tyranny on Tuesday, July 4, 2023


Θα πρέπει να χρησιμοποιείται, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, μόνο «για σύντομο χρονικό διάστημα». Η Minio-Paluello λέει ότι θήλασε το παιδί της για «μερικές εβδομάδες».

Επιπλέον, δεν είναι καθόλου σαφές τι άλλο περιέχει το «γάλα» μιας τρανς γυναίκας. Δεδομένου ότι οι τρανς γυναίκες είναι πιθανό να λαμβάνουν και άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα ως μέρος της μετάβασής τους, όπως αντι-ανδρογόνα για να μειώσουν την παραγωγή τεστοστερόνης, και οιστρογόνα και προγεστερόνη για να τις βοηθήσουν να δημιουργήσουν μια λιγότερο «αρρενωπή» εμφάνιση, οι επικριτές λένε ότι το γάλα είναι δυνητικά μη ασφαλές για ένα νεογέννητο, ή τουλάχιστον θα πρέπει να ελεγχθεί αυστηρά.

Οι αριθμοί είναι δύσκολο να βρεθούν - υπάρχουν δώδεκα καταγεγραμμένες περιπτώσεις προκαλούμενης γαλουχίας σε άτομα που γεννήθηκαν αρσενικά, με τους αριθμούς να πιστεύεται ότι αυξάνονται τα τελευταία δύο χρόνια.

Το 2020, το 34% των επαγγελματιών υγείας που συμμετείχαν σε μια εκδήλωση για την υγεία των τρανσέξουαλ δήλωσαν ότι είχαν συναντήσει τρανς γυναίκες που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για πρόκληση θηλασμού και το 91% από αυτούς πίστευαν ότι υπήρχε ανάγκη για εξειδικευμένα ιατρικά πρωτόκολλα για τις τρανς γυναίκες που θέλουν να θηλάσουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι αλλάζει στη ζωή μας από φέτος και το 2024 μετά τις προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη


Βγαίνουν από την ντουλάπα οι σκελετοί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - «Αποκαλύψεις» από τον Πάνο Καμμένο


Άρση ασυλίας για τον Γιώργο Κύρτσο - Στο εδώλιο για χρέη στο Δημόσιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης