Κορωνοϊός - Ποδόσφαιρο: Το τεχνολογικό θαύμα που δίνει ελπίδες στην Premier League

Κορωνοϊός - Ποδόσφαιρο: Το τεχνολογικό θαύμα που δίνει ελπίδες στην Premier League

Μια βρετανική εταιρία έχει αναπτύξει μια εφαρμογή που μοιάζει με... βιβλιάριο υγείας και δείχνει ποιος δεν είναι θετικός στον κορωνοϊό ή έχει αντισώματα - Η εφαρμογή εξετάζεται από την βρετανική κύβέρνηση και την Premier League

PL_Helath
Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις των ανθρώπων της Premier League στην προσπάθεια που κάνουν για να εξετάσουν όλα τα πιθανά σενάρια επανέναρξης του πρωταθλήματος και τις οικονομικές συνέπειες, έπεσε στο τραπέζι και μια ιδέα η οποία μοιάζει με σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Συγκεκριμένα οι άνθρωποι της Λίγκας έμαθαν ότι μια βρετανική εταιρία ανέπτυξε ένα ψηφιακό βιβλιάριο υγείας το οποίο μπορεί να σκαναριστεί και να δείχνει αν κάποιος είναι αρνητικός στον κορωνοϊό ή έχει αντισώματα που του δίνουν ανοσία.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ερευνά ήδη τη συγκεκριμένη τεχνολογία προκειμένου να την προσθέσει ως προληπτικό βοηθητικό μέτρο στο εθνικό σύστημα υγείας και ειδικά εν όψει ενός πιθανού δεύτερου κύματος του φονικού ιού μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον γενικό διευθυντή της Premier League Ρίτσαρντ Μάστερς, ο οποίος έχει ήδη έρθει σε επαφή με την εταιρία VST Enterprises, αναζητώντας το πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη εφαρμογή προκειμένου να ελέγξει την υγεία των φιλάθλων που μπαίνουν στα γήπεδα.

Κλείσιμο
Η επιτυχία του εγχειρήματος όμως στηρίζεται στην εξέλιξη των μαζικών τεστ, γεγονός στο οποίο η κυβέρνηση έχει αποτύχει μέχρι στιγμής, αν και από την εταιρία διαδίδουν ότι έχουν αναπτύξει συνεργασία με άλλες τεχνολογικές εταιρίες του χώρου που τους επιτρέπει να κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.


Ειδήσεις σήμερα:

Όταν ο Αθηναϊκός σήκωνε το EuroCup με πρόεδρο τον Νίκο Χαρδαλιά

Μετατέθηκε από το 2021 στο 2022 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου

«Ανάσα» 44 εκατ. ευρώ της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στις μικρές κατηγορίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης