Κορωνοϊός - Ποδόσφαιρο: Στις 28 Μαΐου το καλό σενάριο επανέναρξης της La Liga

Κορωνοϊός - Ποδόσφαιρο: Στις 28 Μαΐου το καλό σενάριο επανέναρξης της La Liga

Στην Ισπανία συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις Λίγκας και παικτών για τις μειώσεις συμβολαίων λόγω κορωνοϊού, ενώ την ίδια ώρα γίνονται σχέδια και για την επανέναρξη του πρωταθλήματος

LaLiga_07_04_2020
Ο τελευταίος αγώνας που έχει δώσει κάποια ισπανική ομάδα είναι καταγεγραμμένος στις 11 Μαρτίου όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκλεισε την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ για τους 16 του Champions League.

Από εκείνο το βράδυ και μετά η αθλητική δραστηριότητα έχει πάψει να υφίσταται με την Ισπανία να βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας και την κυβέρνηση να έχει επιβάλει έκτατα μέτρα τα οποία έχουν ισχύ μέχρι τις 26 Απριλίου (τουλάχιστον).

Την ίδια ώρα στην ισπανική Λίγκα προσπαθούν να δουν όλα τα πιθανά σενάρια για την επανέναρξη του πρωταθλήματος με τον πρόεδρο Χαβιέρ Τεμπάς σε νέες του δηλώσεις να παραδέχεται: «Απ' όλα τα πιθανά σενάρια που επεξεργαζόμαστε μαζί με την UEFA τα πιο πιθανά είναι αυτά που θέλουν την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 28 Μαΐου ή στις 6 Ιουνίου. Δεν μπορούμε να πούμε ακριβή ημερομηνία, αυτή θα μας δοθεί από τις αρχές της χώρας, αλλά σίγουρα όποια κι αν είναι θα έχουμε χρόνο για να προετοιμαστούν οι ομάδες».

Εξίσου προετοιμασμένος είναι ο ισπανός παράγοντας και για τις οικονομικές απώλειες που θα υπάρχουν, καθώς και στο οικονομικό κομμάτι υπάρχουν τρία διαφορετικά σενάρια.

«Αν δεν γίνουν οι αγώνες οι απώλειες θα φτασουν το 1 δις ευρώ, αν γίνουν οι αγώνες χωρίς κόσμο τότε θα έχουμε ζημιά ύψους 300 εκατ. ευρώ, ενώ αν γίνουν οι αγώνες με κόσμο τότε θα μιλάμε για απώλειες 150 εκατ. ευρώ».

Ειδήσεις σήμερα:

Το τρομακτικό μοντέλο που δείχνει πώς θα μοιάζουν οι gamers σε 20 χρόνια

Υπάλληλος της Νότιγχαμ Φόρεστ έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Τζέιμι Κάραγκερ: «Ντράπηκα που είμαι οπαδός της Λίβερπουλ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης