Champions League, Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3: Η αποκαθήλωση της Βασίλισσας!

Champions League, Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3: Η αποκαθήλωση της Βασίλισσας!

Η κάτοχος του Champions League Λίβερπουλ αποχαιρέτισε το θεσμό με την Ατλέτικο να παίρνει σπουδαία πρόκριση - Οι κόκκινοι ισοφάρισαν το σκορ της ήττας του πρώτου αγώνα (1-0) με τον Βαϊνάλντουμ στο 43', ο Όμπλακ με απίστευτες επεμβάσεις έστειλε το ματς στην παράταση κι εκεί ο Φιρμίνιο στο 94' πέτυχε  το 2-0 - Ωστόσο δύο γκολ του Γιορέντε (97', 105') έφεραν τα πάνω κάτω κι ο Μοράτα στο 120' διαμόρφωσε το τελικό 2-3

liverpool-atletico434444
Σ' ένα από τα πιο δραματικά ματς των τελευταίων ετών στο  Champions League, η κάτοχος του τίτλου Λίβερπουλ αποχαίρετισε το θεσμό αν και στο 4ο λεπτό της παράτασης βρέθηκε με σκορ πρόκρισης, χάρις στο γκολ του Φιρμίνιο (το πρώτο φετινό στο Άνφιλντ), ωστόσο δεν είχε υπολογίσει τον παράγοντα... Γιορέντε (ούτε κι ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Ατλέτικο) και τον Άντριαν.

Ο τελευταίος πήρε τη θέση του τραυματία Άλισον κι επί 97 λεπτά απλά... βρεχόταν γιατί η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν απειλούσε, ωστόσο σε εκείνο το σημείο το δικό του λάθος έφερε το πρώτο γκολ του Γιορέντε και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο Ισπανός μέσος με νέο σουτ πέτυχε το 2-2 κι εκεί τελείωσαν όλα...

Απλά το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μοράτα στο 120' με το γκολ της νίκης που έδωσε άλλες διαστάσεις στην πρόκριση των Μαδριλένων, οι οποίοι πάντως πρέπει να ανάψουν μια λαμπάδα στον Γιάν Όμπλακ καθώς στην κανονική διάρκεια η Λίβερπουλ είχε 34 τελικές κι ο Σλοβένος νικήθηκε μόνο από τον Βαϊνάλντουμ στο 43'...



Σ' αυτό βοήθησε το ότι σε τραγική μέρα βρέθηκαν Σαλάχ και Μανέ, ενώ ο Κλοπ έκανε πολύ κακή διαχείριση, καθυστερώντας να πραγματοποιήσει τις αλλαγές, ενώ δεν δικαιολογείται η έξοδος του Τσάμπερλαιν. Ο Σιμεόνε πήγε το ματς στην παράταση και εκεί ήξερε πως θα έβρισκε μια ευκαιρία, απέναντι σε μια κακή Λίβερπουλ των τελευταίων εβδομάδων. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των "ρεντς" εντός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις μετά από 43 παιχνίδια.

Ο Κλοπ ξεκίνησε με 4-3-3, με τους δύο εσωτερικούς χαφ πάντως να πατούν πολύ περιοχή, ερχόμενοι από την πίσω γραμμή, προκειμένου να δημιουργήσουν επιπλέον πόλους κινδύνων για την άμυνα των «ροχιμπλάνκος». Η πρώτη στιγμή του αγώνα ωστόσο, ήρθε μόλις στα 15 δευτερόλεπτα για τους φιλοξενούμενους με τον Φέλιξ να βγάζει μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και τον Ντιέγκο Κόστα να σουτάρει άουτ.

Στο 5’ με τον Άρνολντ να σεντράρει, ο Βαϊνάλντουμ βρέθηκε σε θέση φορ, αλλά την κεφαλιά του εξουδετέρωσε ο Όμπλακ. Στο 10’ ο Σαλάχ θα σουτάρει άουτ μετά από ωραίο σλάλομ και πάσα του Μανέ. Στο 14’ ο Όμπλακ θα κάνει μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Τσάμπερλαιν λίγο μέσα από την περιοχή. Στο 18’ θα έρθει άλλη μια καλή στιγμή για Ατλέτικο από στημένη μπάλα με τον Φελίπε ν’ απειλεί μετά από κόρνερ του Κόκε, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, ανέβασαν στροφές για ένα επτάλεπτο, κερδίζοντας απανωτά κόρνερ, ωστόσο η άμυνα των «ροχιμπλάνκος» ανταπεξήλθε και έβγαλε με επιτυχία αυτές τις φάσεις.

Με την Λίβερπουλ να δίνει κάποιον χώρο στους «ροχιμπλάνκος», η γηπεδούχος κατάφερε να βρει ανοικτό χώρο για ν’ απειλήσει με τον Σαλάχ να φεύγει από δεξιά και να πασάρει στον Μανέ που σούταρε, αλλά ο Όμπλακ είχε απάντηση, στο 32’. Ο πορτιέρε της Ατλέτικο κατάφερε ενστικτωδώς να επέμβει και σε σέντρα σουτ του Άρνολντ στο 36’ (ίσως ακούμπησε ελάχιστα ο Φιρμίνο) για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του και σε αυτή την φάση. Τελικά η Λίβερπουλ επιβραβεύθηκε για την έξυπνη τακτική της, αφού στο 43’ σε μια συνεργασία του Σαλάχ με τον Τσάμπερλαιν, ο τελευταίος θα βγάλει υποδειγματική σέντρα και ο Τζίμι Βαϊνάλντουμ με κεφαλιά, θυμίζοντας τα…περσινά με την Μπαρτσελόνα, έβαλε τους «ρεντς» μπροστά στο σκορ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, για να κλείσει η ανάπαυλα με το 1-0.

Κλείσιμο
Η ομάδα του Κλοπ στην επανάληψη μπήκε σα να ήταν ακόμα ισόπαλη ή πίσω στο σκορ από την αντίπαλο της, ενώ επέμενε να τραβάει έξω τους Μανέ-Σαλάχ για να περνούν σαν κρυφοί κυνηγοί οι Βαϊνάλντουμ και Τσάμπερλαιν. Έτσι στο 48’ ο Σαλάχ από πάσα του Βαϊνάλντουμ θα πατήσει περιοχή, αλλά ο Όμπλακ θα μπλοκάρει την μπάλα. Στο 53’ άλλη μια καλή στιγμή με σουτ του Τσάμπερλαιν, θα υποχρεώσει τον πορτιέρε της Ατλέτικο σε δύσκολη επέμβαση. Ο Σιμεόνε, βλέποντας πως ο Ντιέγκο Κόστα, δεν μπορούσε να του προσφέρει κάτι άλλο στο ματς, τον έβγαλε για να περάσει στο ματς τον Γιορέντε.


Η Λίβερπουλ θ’ αγγίξει το δεύτερο γκολ, σε στημένο με την εκτέλεση του Άρνολντ και το γύρισμα του Φιρμίνο, να εξουδετερώνεται και πάλι από τον Όμπλακ. Η Ατλέτικο θα επισκεφθεί τα καρέ των γηπεδούχων στο 61’ με τον Φέλιξ να σουτάρει, τον Άντριαν να αποκρούει ασταθώς, αλλά να προλαβαίνει σε δεύτερο χρόνο τον Κορρέα, πέφτοντας στα πόδια του για να μπλοκάρει.

Στο 67’ ο Ρόμπερτσον θα αγγίξει το 2-0, μετά από κόντρα σε σουτ του Σαλάχ, θα πιάσει κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 69’ ο Όμπλακ θα κάνει μια ακόμα μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Άρνολντ. Ο ρυθμός στο προτελευταίο δεκάλεπτο του ματς έπεσε, με τις δύο αντιπάλου να μοιάζουν να συμβιβάζονται με την ιδέα της παράτασης, ωστόσο το πέρασμα του Μίλνερ αντί του Τσάμπερλαιν έδωσε ώθηση στους «ρεντς». Ο Βαϊνάλντουμ στο 84’ σουτάρει ο Όμπλακ αποκρούει, ο Μανέ στο 85’ θα κάνει γυριστό η μπάλα άουτ, ενώ στο 87’ ο Σαλάχ θα σουτάρει, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, αφού και ο Σαούλ Νίγκεθ, ήταν οφσάιντ σε φάση που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 90+2’.

Η Λίβερπουλ θα πάρει προβάδισμα στο 94’ μετά από μια κούρσα του Βαϊνάλντουμ και την σέντρα, ο Φιρμίνο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά πήρε ο ίδιος την απόκρουση και από κοντά έκανε το 2-0. Ωστόσο ο Άντριαν με ένα δώρο στην Ατλέτικο θα της δώσει την ευκαιρία να μειώσουν οι Ισπανοί. Ο πορτιέρε της Λίβερπουλ θα πασάρει στον Φέλιξ, αυτός θα δώσει στον Γιορέντε που θα πλασάρει και θα μειώσει σε 2-1. Με τους πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν παγώσει από τη μείωση, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δέχτηκε αυτό το τέρμα, δέχτηκε και ένα δεύτερο από τον ίδιο παίκτη. Ο Μάρκος Γιορέντε πήρε την πάσα από τον Μοράτα και αφού έκανε μια προσποίηση, με δεξί σουτ έκανε το 2-2. Η Λίβερπουλ δεν μπορούσε πλέον ν' απειλήσει, οι αλλαγές του Κλοπ ήρθαν πολύ αργά και ο Μοράτα μετά από ασίστ του Γιορέντε με αριστερό πλασέ έκανε το 2-3, για να στήσουν πάρτι οι ροχιμπλάνκος με τους 3.500 φίλους τους.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (4-3-3): Αντριάν, Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (106’ Φαμπίνιο), Τσάμπερλεϊν (81’ Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ (106’ Οριγκί), Μανέ, Φιρμίνο (112’ Μιναμίνο), Σαλάχ

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Τρίπιερ (91’ Βρσάλικο),Φελίπε, Σάβιτς, Λόντι, Σαούλ, Τόμας, Κόκε, Κορέα (106’ Χιμένες), Ντιέγκο Κόστα (56’ Γιορέντε), Ζοάο Φέλιξ (103’ Μοράτα)

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης