Λουτσέσκου: Παντού οι εργοδότες παρεμβαίνουν στις ομάδες

Λουτσέσκου: Παντού οι εργοδότες παρεμβαίνουν στις ομάδες

Ο Ρουμάνος πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε στην πατρίδα του για το ρόλο των προέδρων στις ομάδες, το πόσο παρεμβαίνουν στη δουλειά των προπονητών, αλλά και την περίοδο της καραντίνας

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας από τη Σαουδική Αραβία στην ρουμανική ιστοσελίδα «ProSport» αναφέρθηκε αρχικά στην υποστήριξη που είχε από την ψυχολόγο του, Κριστίνα Μανόλε, η οποία τον βοήθησε πολύ επαγγελματικά.

«Πολλοί λένε ότι δεν πηγαίνω σε ψυχολόγο γιατί δεν είμαι τρελός. Είναι εντελώς λάθος. Συνιστώ στους προπονητές να έχουν έναν ψυχολόγο για να συνεργάζονται. Εμένα προσωπικά με βοήθησε να αναπτύξω και να αλλάξω την ζωή μου», τόνισε ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε μιλώντας για την παρεμβατικότητα των προέδρων:

«Είμαι συγκλονισμένος… αλλά καταλαβαίνω ότι αυτό συμβαίνει παντού. Το γεγονός ότι οι εργοδότες επιτρέπουν στον εαυτό τους να παρεμβαίνουν στην ομάδα, και αφήνουν τους εαυτούς τους να συμμετάσχουν σε τακτικές συζητήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβάλλουν ορισμένες καταστάσεις. Με αυτές τι κινήσεις βλάπτουν τα χρήματα που επενδύουν και φυσικά βλάπτουν την ομάδα τους. Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Σε αυτά τα θέματα πρέπει να υπάρχει μια καλή και σωστή διαχείριση. Οι επενδυτές πρέπει να περιμένουν να παρακολουθούν. Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες σε έναν προπονητή. Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί γρήγορα, χρειάζεται χρόνος, και προσαρμογή. Ο προπονητής πρέπει  να αισθάνεται ότι έχει εμπιστοσύνη από τον προϊστάμενο του. Αυτό είναι απαραίτητο και για τους παίκτες να το καταλάβουν και να ακολουθούν τις οδηγίες των προπονητών τους».

Σχετικά με τη ζωή στη Σαουδική Αραβία και την έξαρση του κορωνοϊού είπε:

«Για μένα είναι σαν μια αναγκαστική αργία γιατί δεν είχα την ευκαιρία να χαλαρώσω. Δεν είχα χρόνο διακοπών μετά τη μετάβαση μου από τον ΠΑΟΚ στην Αλ Χιλάλ. Ήμουν πολύ αναστατωμένος από την αναχώρηση μου από την Ελλάδα, δεν είχα πλέον καλή επικοινωνία με τον εργοδότη εκεί. Ήρθα γρήγορα στη Σαουδική Αραβία, αλλά είχα τεράστια πίεση να κερδίσω τρόπαια. Ονειρεύομαι τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι κάτι που το θέλω πολύ. Έχουμε καταρτίσει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές, όλα είναι υπό έλεγχο. Δουλεύουν αρκετά κα φαίνεται να τους αρέσει. Στόχος μας είναι να μην πάρουν επιπλέον κιλά, να έχουν το μυαλό τους στο ποδόσφαιρο και όχι σε άλλα πράγματα. Εδώ που είμαστε μπορούμε να κυκλοφορήσουμε μόνο το πρωί. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί αυτή η περίοδος. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κρούσματα κορωνοϊού: Στους 81 οι νεκροί - Πέθαναν 42χρονος και 84χρονη

«Μάχη» για ιατρικό υλικό: Ποιοι είναι οι χορηγοί της μεγάλης προσπάθειας στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ξεκινά η λειτουργία των 500 κινητών ομάδων υγείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης