Κορωνοϊός: Ξεκινά η λειτουργία των 500 κινητών ομάδων υγείας

giatrois_d

ΕΟΔΥ αναλαμβάνει τη συγκρότηση και λειτουργία των Κινητών Ομάδων Υγείας μισθώνοντας έως 500 οχήματα και εκπαιδεύοντας 2.000 νέους επαγγελματίες υγείας

Εντάσσονται λειτουργικά από αύριο στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) οι 500 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) Ειδικού Σκοπού για κατ' οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού COVID-19. Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζονται οι λεπτομέρειες σύστασης και λειτουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας με την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης να περιλαμβάνει 1.100 προσλήψεις ορισμένου χρόνου.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ αναλαμβάνει τη συγκρότηση και λειτουργία των Κινητών Ομάδων Υγείας μισθώνοντας έως 500 οχήματα και εκπαιδεύοντας 2.000 νέους επαγγελματίες υγείας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ και 1.000 μέλη ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού. Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ ενισχύεται με 100 νέα στελέχη για τη διαχείριση των κλήσεων των ΚΟΜΥ ενώ η διαχείριση των συμβάντων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος κατευθύνοντας τα μέλη των ομάδων, που θα φέρουν ατομικό εξοπλισμό προστασίας, να προχωρήσουν στη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, ως ημερομηνία λειτουργίας των 500 ΚΟΜΥ ορίζεται η 8η Απριλίου ενώ οι περιοχές δραστηριοποίησής τους προσδιορίζονται από τον ΕΟΔΥ σύμφωνα με τη στρατηγική των ελέγχων και με κριτήριο την έμφαση που πρέπει να προσδίδεται σε τοπικούς ελέγχους συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών.

Οι συνιστώμενες ΚΟΜΥ εντάσσονται στο δίκτυο της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και διασυνδέονται μέσω της Πρωτοβάθμιας φροντίδας και με άλλες οργανικές μονάδες παροχής υγείας. Ως επόπτης κάθε ΚΟΜΥ ορίζεται ένας ιατρός της οικείας ΤΟΜΥ είτε, σε περίπτωση έλλειψης, ιατρός της οικείας ΔΥΠΕ στην οποία η οικεία ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού δραστηριοποιείται. Κάθε ΚΟΜΥ αποτελείται από κλιμάκιο τουλάχιστον δύο ατόμων: τουλάχιστον έναν νοσηλευτή και έναν οδηγό.

Η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού διενεργείται από τον ΕΟΔΥ και προσλαμβάνονται, με απόλυτη σειρά χρονικής προτεραιότητας αίτησης, συνολικά οι ακόλουθες ειδικότητες:

Α) 500 θέσεις ΔΕ νοσηλευτών.
Β)  500 θέσεις ΔΕ φυσικών προσώπων με δίπλωμα οδήγησης.
Γ)  100 θέσεις ΠΕ διοικητικού για τη στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ.

Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαρκείας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ένα επιπλέον τρίμηνο. Η εκτιμώμενη δαπάνη για το προσωπικό είναι της τάξης των 5εκατ ευρώ για την πρώτη φάση των δράσεων. Ο ΕΟΔΥ προβαίνει άμεσα στην πρόσληψη των επιλεγέντων κατά σειρά υποβολής αίτησης, χωρίς να προβλέπεται διαδικασία υποβολής ενστάσεων μέχρι πλήρωσης όλων των θέσεων εργασίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Καθηγητής Σύψας στον ΘΕΜΑ 104,6: Στα μέσα Μαΐου η καθοδική πορεία των κρουσμάτων αν δεν ανατρέψουμε τα πάντα το Πάσχα

Κορωνοϊός: Η άγνωστη παθογένεια που ανησυχεί τους επιστήμονες

Μπόρις Τζόνσον: Πώς έφτασε να νοσηλευτεί στην εντατική
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (7)

οπα

Κλεισμενοι μεσα που να τις δουμε.. Αν αρρωστησουμε θα τις δουμε? Η θα μας πουν παρε τον γιατρο σου και ψοφα.

Q

Η χαρα του γυφτου-κλεφτη?

Sebastian

Ακομα ουτε η προκυρηξη δεν βγηκε και θα βγουν στον δρόμο τα ιεκ ...καλο το σανο του κουλη...

Κώστας

1.100 προσλήψεις ορισμένου χρόνου.. το πιάσατε ε; Ορισμένου χρόνου. Προσλαμβάνουν οι αλήτες γιατρούς με συμβάσεις, λες και στα νοσοκομεία είναι υπεράριθμοι. Διώξτε και άλλους γιατρούς στο εξωτερικό.

Τους έκανες σ κ ό ν η όλους !

Πού ήσουν ρε Κυριάκο τόσα χρόνια ! Θα σε γράψει η ιστορία ως τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ πρωθυπουργό που είχε ποτέ η νεώτερη Ελλάδα !!!! Φανταστείτε να ήσαν οι ''σταλινομαρούληδες'' στην εξουσία τί θα είχε γίνει ....................Θα μετράγαμε απώλειες παγκόσμιου πολέμου .....

Θα παει και Σαντορινη!

Φαντασου να επαιρνε και γιατρους εκτος απο 100 βυσματα διοικητικους πε και 500βυσματα δε με διπλωμα οδηγησης τι θα ελεγες λαμπαδα θα του ανεβες!

Σιγά τά ωά

Αν ήταν ο Σύριζα θά είχε φτιάξει 2.500 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) κι άλλες 2.500 Ιπτάμενες Ομάδες Υγείας (ΙΟΜΥ) καί 2.500 Πλωτές Ομάδες Υγείας (ΠΟΜΥ) γιά τά νησιά. Καί μόνιμους παρακαλώ, όχι 3μηνους. Οχι παίζουμε. Καί 60.000 ΜΕΘ. Κάθε πόλη καί 1.000 ΜΕΘ. Κάθε χωριό καί 50 ΚΟΜΥ (+50 ΙΟΜΥ), κάθε νησί καί 50 ΠΟΜΥ. (Τί μού θυμίζει, τί μού θυμίζει;) Αλλά εσείς εκεί. Προτιμάτε τό σανό τού Κούλη κι άς είναι τού Αλέξη πιό νόστιμο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης