Λόπες για κορωνοϊό: Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους περιορισμούς στη ζωή μου, αλλά ο κόσμος δείχνει υπευθυνότητα

Λόπες για κορωνοϊό: Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους περιορισμούς στη ζωή μου, αλλά ο κόσμος δείχνει υπευθυνότητα

Για τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού -τονίζοντας ότι οι πολίτες τα ακολουθούν με υπευθυνότητα- μίλησε στην Πορτογαλία ο Έλντερ Λόπες

ΕΛΝΤΕΡ_ΛΟΠΕΣ
Το πώς βιώνει την κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας περιέγραψε στην πατρίδα του ο Έλντερ Λόπες.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της πορτογαλικής ομοσπονδίας, ο μπακ της ΑΕΚ σημείωσε ότι δεν έχει ξαναζήσει περιορισμούς σαν αυτούς που έχουν επιβληθεί, τονίζοντας ωστόσο ότι ο κόσμος τους τηρεί με υπευθυνότητα.

Εξάλλου σημείωσε ότι η «Ένωση» έχει προμηθεύσει τους παίκτες με όλα τα απαραίτητα, ενώ έχει φροντίσει και για τον τρόπο με τον οποίο προπονούνται από το σπίτι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λόπες:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Η ελληνική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να σταματήσει τα πάντα, στον αθλητισμό, στο εμπόριο, στα εστιατόρια, υπάρχουν περιορισμοί που δεν τους έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Χθες έπρεπε να πάω για ψώνια για αγαθά πρώτης ανάγκης και διαπίστωσα στην περιοχή που ζω, ότι δεν υπήρχε κανένας στον δρόμο και τα μαγαζιά είναι σχεδόν όλα κλειστά. Θεωρώ πως οι άνθρωποι ακολουθούν τις εντολές της κυβέρνησης και των φορέων της υγείας με μεγάλη υπευθυνότητα».

Για τον τρόπο προπόνησης στην ΑΕΚ αυτή την περίοδο: «Γίνεται δουλειά από το σπίτι, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η ΑΕΚ μας έχει δώσει κάποια υλικά για προπόνηση για να έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επιπλέον κάθε μέρα έχουμε βίντεο-κλήσεις με το ποδοσφαιρικό τμήμα και κάνουμε προπόνηση μαζί. Είναι καλή μεθοδολογία καταφέρνοντας να διατηρήσουμε τη φόρμα και το ομαδικό πνεύμα, όσο είναι δυνατό σε τέτοιες καταστάσεις».

Για το πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση ο ίδιος: «Προσπαθώ να σέβομαι τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των φορέων υγείας και προσπαθώ να έχω την καλύτερη ιατρική προστασία, πλένοντας τα χέρια μου συχνά. Σε περίπτωση που θέλω να βγω από το σπίτι, έχω γάντια, μάσκες και απολυμαντικά χεριών που μας έχει δώσει η ΑΕΚ για να έχουμε όλα όσα είναι απαραίτητα για την καλύτερη προστασία μας».

Για το μήνυμα που θα έστελνε στους συμπατριώτες του: «Το κυριότερο είναι να μην χάνουν την ελπίδα τους. Η τωρινή κατάσταση δεν είναι εύκολη και πρέπει να κάνουμε θυσίες. Αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα το ξεπεράσουμε. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να ακολουθούμε τις οδηγίες της κυβέρνησης και των φορέων υγείας γιατί μόνο έτσι θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τον νορμάλ τρόπο ζωής μας όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Στον «αέρα» η συνεργασία ΕΟΚ - Πιτίνο

Κορωνοϊός: Επίσημα τέλος στην Ολυμπιακή προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Έρχονται ανακοινώσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας και μπλόκο στα αεροπλάνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης