Κορωνοϊός: Επίσημα τέλος στην Ολυμπιακή προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών
Μετά από την απόφαση της ΔΟΕ για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνωνδόθηκε τέλος και στην προετοιμασία των αθλητών με κυβερνητική απόφαση
Με απόφαση του υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκηπαύουν πλέον να υπάρχουν εξαιρέσεις αθλητών λόγω της Ολυμπιακής προετοιμασίας και όλα τα στάδια και πισίνες της χώρας είναι κλειστά μέχρι νεωτέρας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα, τροποποιείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/2020 (ΦΕΚ 855/Β/13-3-2020), η οποία στο άρθρο πρώτο, παράγραφος 6, προέβλεπε ότι αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας «των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους». Η τροποποιητική ΚΥΑ θα αφορά το σκέλος της εξαίρεσης «των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους», εξαίρεση την οποία θα αναιρεί, έπειτα από τη σημερινή συμφωνία της ΔΟΕ και της Ιαπωνίας περί αναβολής της προγραμματισμένης διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο. Κατόπιν αυτών, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Επικράτεια θα παραμείνουν κλειστές χωρίς την παραμικρή εξαίρεση».
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).