Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Στον «αέρα» η συνεργασία ΕΟΚ - Πιτίνο

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Στον «αέρα» η συνεργασία ΕΟΚ - Πιτίνο

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΔΟΕ για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, η συνεργασία του Ρικ Πιτίνο με την ΕΟΚ είναι στον... αέρα

ΕΟΚ_ΠΙΤΙΝΟ
Η ΔΟΕ ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι της Τρίτης την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η διοργάνωση μετατίθεται πλέον για το 2021 και σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση δεν πρόκειται να διεξαχθεί αργότερα από το επόμενο καλοκαίρι.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως συνεπάγεται και την ολοκλήρωση της συνεργασίας της ΕΟΚ με τον Ρικ Πιτίνο πριν καν αυτή αρχίσει. Ο Αμερικανός προπονητής είχε συμφωνήσει να καθοδηγήσει την ελληνική ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά και σε περίπτωση πρόκρισης στους Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο πλέον αυτά όλα αλλάζουν.

Ο Πιτίνο έχει ήδη δεσμευτεί με το κολέγιο Iona με συμβόλαια μακράς διάρκειας (που κατά πληροφορίες έχει opt out σε κάθε τέλος σεζόν) και δεν προβλέπεται να επιστρέψει. Άλλωστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες συζητείται ακόμη και να διεξαχθούν πριν το προσεχές καλοκαίρι, όταν θα είναι σε εξέλιξη η σεζόν στο NCAA.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λοιπόν, ο 67χρονος Hall of Famer δεν θα καθίσει στον ελληνικό πάγκο. Η Εθνική  Μπάσκετ θα συνεχίσει να πορεύεται μέχρι νεωτέρας με τον Θανάση Σκουρτόπουλο (Νοέμβριο τα επόμενα ματς των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ) και μένει να φανεί αν θα υπάρξει κάποια διαφορετική επιλογή για το Προολυμπιακό Τουρνουά, τους Ολυμπιακούς Αγώνες (;) και το Ευρωμπάσκετ που… στριμώχνονται μέσα στο 2021.

Πάντως ο επόμενος προπονητής είναι μια απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί μετά τις προσεχείς εκλογές της ΕΟΚ (προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο) και πιθανότατα από τη νέα διοίκηση της ομοσπονδίας.

Πηγή:www.sport-fm.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα κορωνοϊού: Στους 19 οι νεκροί - Πέθαναν δύο στο «Σωτηρία»


Κορωνοϊός - Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Μετάθεση έως το καλοκαίρι του 2021 αποφάσισε η ΔΟΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης