Super League 1, Παναθηναϊκός-Βόλος 4-1: «Τεσσάρα» και με φόρα στα πλέι οφ

Super League 1, Παναθηναϊκός-Βόλος 4-1: «Τεσσάρα» και με φόρα στα πλέι οφ

Ζαγαρίτης και Ξενόπουλος ήταν καλοί στο ντεμπούτο τους με τον Παναθηναϊκό, όμως, ο Κίκο Μακέντα με δύο γκολ και μία ασίστ ήταν εκείνος που οδήγησε το Τριφύλλι στο εύκολο 4-1 επί του Βόλου - Νατζ, Χατζηγιοβάνης βρήκαν δίχτυα, με δέκα από το 63᾽οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Γκουαροτσένα

5049165
Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Ξενόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Γιόχανσον, αριστερό ο Ζαγαρίτης και ο Πούγγουρας με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Ανουάρ οι κεντρικοί μέσοι. Δεξί φτερό ο Νάγκι, αριστερό ο Χατζηγιοβάνης, ο Μπουζούκης σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο Βόλος παρατάχθηκε με Γκαραβέλη στην εστία. Αριστερό μπακ ο Φεράρι, δεξί ο Ντεντάκης, Δημόπουλος, Κανταμούρο οι στόπερ. Γκουαροτσένα και Μαξ οι δύο κόφτες. Ζοάο Φερνάντο, Μουνίθ, Λύρατζης οι τρεις μεσοεπιθετικοί και... φουνταριστός ο Γέντρισεκ.

Κεφάτος και ουσιαστικός

Ο Γιάννης Μπουζούκης δήλωνε στο τέλος της εβδομάδας πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από το να παίζεις απλά και μόνο στον Παναθηναϊκό και το σύνολο του Γιώργου Δώνη αντιμετώπισε με την δέουσα προσοχή, σοβαρότητα και κέφι, το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κόντρα στον Βόλο.

Το Τριφύλλι μπήκε όπως έπρεπε και με το… καλησπέρα άνοιξε το σκορ με τον Νατζ έπειτα από υπέροχη κάθετη πάσα του Μπουζούκη. Ο Βόλος έπαιζε αρκετά ψηλά την άμυνά του και οι πράσινοι βγήκαν αρκετές φορές στην πλάτη των μετόπισθεν. Παρόλα αυτά δεν είχαν καλές αποφάσεις στο επιθετικό τρίτο και άργησαν να βρουν και δεύτερο τέρμα.

Κάτι που έγινε τελικά στο τέλος του πρώτου μέρους από μια στημένη μπάλα. Το κόρνερ του Μπουζούκη και η κεφαλιά του Σένκεφελντ, έστειλαν την μπάλα στον Μακέντα, με τον Ιταλό να γράφει το 2-0 με κεφαλιά και να φτάνει τα 11 τέρματα την φετινή σεζόν, επίδοση που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ για τον έμπειρο στράικερ.

Πάντως, λίγο έλειψε στα… καπάκια να ξαναμπεί στο ματς ο Βόλος με άχαστη ευκαιρία του Γέντρισεκ.

Γκολάρα ο Γέντρισεκ… απάντησε με όργια ο Μακέντα!

Κλείσιμο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε με το ίδιο κέφι και διάθεση, έχασε δύο καλές ευκαιρίες αλλά ο Βόλος ήταν εκείνος που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και μπόρεσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Η άπιαστη σουτάρα του Γέντρισεκ στο 53᾽μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Βόλος πατούσε καλύτερα σε εκείνο το σημείο αλλά τα πάντα κρίθηκαν στην ανοήτη ενέργεια του Γκουαροτσένα, ο οποίος κατάφερε να αποβληθεί μέσα σε ένα τρίλεπτο.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα και με το πόδι στο… γκάζι, ο Παναθηναϊκός έψαξε και βρήκε κι άλλα τέρματα χάρη στην φανταστική εμφάνιση του Κίκο Μακέντα. Ο Ιταλός στράικερ πέτυχε με ωραίο διαγώνιο σουτ το 3-1 ενώ με εξαιρετική κάθετη, βρήκε τον Χατζηγιοβάνη που διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

MAN OF THE MATCH: Κίκο Μακέντα. Ο Ιταλός φορ του Παναθηναϊκου έκανε όργια! Πέτυχε δύο γκολ, έφτασε τα 12 και έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ! Ποτέ ξανά στην καριέρα του δεν είχε ξεπεράσει τα δέκα. Παράλληλα με υπέροχη κάθετη πάσα δημιούργησε το τέταρτο τέρμα της ομάδας του. Σπουδαία εμφάνιση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιάννης Μπουζούκης. Έπαιξε στην φυσική του θέση και ήταν πολύ καλός. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του. Από κάθετη στον Μακέντα στο πρώτο και από εκτέλεση κόρνερ στο δεύτερο. Το είχε ανάγκη ένα τόσο καλό παιχνίδι ο Έλληνας μέσος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε ένα σημείο όπου η ομάδα του ήταν καλύτερη, δημιουργούσε φάσεις και έψαχνε την ισοφάριση, ο Γκουαροτσένα κατάφερε να αντικρίσει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα τρίλεπτο και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Στην πρώτη έκανε αχρειάστο τσαμπουκά με τον Μπεκ που απλά έκανε προθέρμανση και στην δεύτερη αντί για την μπάλα… σούταρε τον Ματίας Γιόχανσον.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Παναθηναϊκός ξαναέβαλε-έστω και προσωρινά- τον Βόλο στο παιχνίδι έπειτα από ένα πούλημα της μπάλας έξω από την περιοχή του Ματίας Γιόχανσον που έδωσε την ευκαι

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική η διαιτησία του Βάτσιου και των βοηθών του απόψε στο ΟΑΚΑ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός απόψε στο ΟΑΚΑ, φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τον Βόλο και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στο ντεμπούτο του ο Βασίλης Ξενόπουλος κατέγραψε μια φανταστική απόκρουση σε σουτ του Μουνίθ ενώ ο Ζαγαρίτης ήταν σταθερός και ουσιαστικός στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Γιόχανσον, Πούγγουρας(46᾽Νούνες), Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης(77᾽Περέα), Ανουάρ, Νατζ(77᾽Μπεκ), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα.

Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Κανταμούρο, Μαξ, Μουνίθ, Γκουαροτσένα, Λύρατζης(46᾽Μπαλογιάννης), Ζοάο Φερνάντο(59᾽Τόρες), Γέντρισεκ(75' Κάσες), Δημόπουλος.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης