Κύπελλο ποδοσφαίρου, Λαμία-Ολυμπιακός 0-0: Χαμένες ευκαιρίες

Κύπελλο ποδοσφαίρου, Λαμία-Ολυμπιακός 0-0: Χαμένες ευκαιρίες

Ο Μαρτίνς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν μεγάλη παρουσία στο πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν την... διαφορά και να εξασφαλίσουν από το πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας την πρόκριση του Ολυμπιακού κόντρα στη Λαμία (0-0), χάνοντας την ευκαιρία και τις ευκαιρίες - Ντεμπούτο για Μορ και Καφού

5024471
Ο Ολυμπιακός έχοντας αλλαγές στην 11άδα του έχασε ευκαιρίες στην Λαμία και έμεινε στο 0-0 στον πρώτο προημιτελικό των δύο ομάδων. Πρώτο παιχνίδι για Καφού και Μορ και πρώτη φορά βασικοί μετά την επιστροφή τους οι Φορτούνης - Χασάν ενώ ο Τοροσίδης χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός μπακ.

ΕΠΙΛΟΓΗ 11ΑΔΑΣ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΜΕ ΤΟΡΟΣΙΔΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗ, ΚΑΦΟΥ ΚΑΙ ΧΑΣΑΝ
Η αρχική διάταξη του Ολυμπιακού από τον Πέδρο Μαρτίνς με αντίπαλο την Λαμία ήταν ως εξής: Αλέν κίπερ, άμυνα με Γκασπάρ, Αβραάμ, Σισέ και Τοροσίδη αριστερό μπακ, κέντρο με Καφού - Καμαρά, δεκάρι ο Φορτούνης - στο πρώτο του ουσιαστικά παιχνίδι ως βασικός μετά το come back του - άκρα με Λοβέρα και Ραντζέλοβιτς και πρώτη φορά βασικός μετά την επιστροφή του και ο Χασάν ως φορ.

Σχετικά πειραματικά 11άδα είχε και η Λαμία. Ένα 4-4-2 με Σασί και Ντελ Πίνο μπροστά στην επίθεση. Οι 11 του Άκη Μάντζιου: Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Βάντερσον, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης, Μπεχαράνο, Ταϊρόν, Βιγιάλμπα, Σάλιακας & Σασί.

ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ, ΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΛΑ Η ΛΑΜΙΑ
Στο α' μέρος ο Ολυμπιακός είχε τρεις καλές φάσεις. Στο 23' ο Φορτούνης μετά από πολύ καλή ενέργεια έβγαλε την μπάλα στον Χασάν που έχασε τετ α τετ. Στο 26' ο Αιγύπτιος επιθετικός βρήκε την μπάλα αλλά σούταρε ψηλά έξω και στο 38' ο Θεοδωρόπουλος είχε μία πολύ μεγάλη επέμβαση σε καλό σουτ του Ραντζέλοβιτς. Συνολικά στο α' μέρος πάντως ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός δημιουργικά και επιθετικά ενώ η Λαμία γενικά στάθηκε καλά στο μεσοαμυντικό κομμάτι και προσπάθησε να βγει και μπροστά.

ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΣΕ ΣΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ
Στο 53ο λεπτό ο Φορτούνης έκανε το κόρνερ με τον Σισέ να μην αφήνει τον Τοροσίδη να σκοράρει από κοντά ενώ ήταν σε πιο καλή θέση ο συμπαίκτης του. Έκανε προβολή άουτ και ζήτησε μετά συγγνώμη.

Στο 76' υπήρξε φάση για πέναλτι για την Λαμία μετά από λάθος του Καφού και μαρκάρισμα του Αβραάμ στον Μπιανκόνι. Όμως το ριπλέι και το VAR έδειξαν πως ο Μπιανκόνι ήταν σε θέση οφσάιντ και έτσι ο ρέφερι Βρέσκας πήρε πίσω και το πέναλτι και την κίτρινη στον Αβραάμ. Για τον Ολυμπιακό στο 90' μετά από κόρνερ ο Σισέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω με κεφαλιά του. Το β' μέρος κύλησε κοινώς όπως περίπου το α' και έτσι το ματς τελείωσε στο 0-0.

Κλείσιμο
MVP: Θεοδωρόπουλος και Αλέν. Οι δύο γκολκίπερ πήγαν πολύ καλά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Η άμυνα και το κέντρο της Λαμίας στάθηκαν καλά. Ο Φορτούνης προσπάθησε αρκετά στο παιχνίδι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το κέντρο του Ολυμπιακού κυρίως αλλά και ο Χασάν με τις δύο ευκαιρίες που έχασε. Τα περισσότερα νέα πρόσωπα δεν πήγαν τόσο καλά.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει ο Σισέ δύο φορές στην επίθεση. Ειδικά στην φάση όπου δεν άφησε τον Τοροσίδη να σουτάρει από πολύ καλή θέση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τα περισσότερα λάθη της διαιτησίας έχουν να κάνουν με τον πειθαρχικό έλεγχο. Με τις κάρτες και τα φάουλ και για τις δύο ομάδες. Υπήρξαν και λάθη σε υποδείξεις οφσάιντ, όπως εκεί που ο Ραντζέλοβιτς έφευγε μόνος του. Σωστή η απόφαση για μη υπόδειξη πέναλτι στον Μπιανκόνι που ήταν εκτεθειμένος, όπως φάνηκε και από το VAR.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός με μία αρκετά πειραματική 11άδα δεν είχε καλό κέντρο, δεν πήγε τόσο καλά και δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε. Έτσι το παιχνίδι έμεινε στο 0-0 με την Λαμία να στέκεται καλά αμυντικά και τακτικά.

ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Βάντερσον, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης, Μπεχαράνο (88'Βλαχομήτρος), Ταϊρόν - Τιρόνε(73' Νιασέ), Βιγιάλμπα, Σάλιακας & Σασί (69' Μπιανκόνι).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Καφού, Καμαρά, Λοβέρα (84 λ.τρ. Μασούρας), Ραντζέλοβιτς (55' Μορ), Φορτούνης & Χασάν (82' Σουντανί).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης