Basket League, Άρης - Λάρισα 90-72: Πέντε νίκες και συνεχίζει

Basket League, Άρης - Λάρισα 90-72: Πέντε νίκες και συνεχίζει

Ο Άρης επικράτησε της Λάρισας στο NickGalis Hall με 90-72 και πέτυχε τον διπλό στόχο που είχε στο παιχνίδι καθώς εκτός της νίκης απέκτησε και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Θεσσαλούς

arhslarisa
Ο Άρης βασίστηκε στην άμυνά του στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ επιθετικά έβγαλε συνεργασίες τις οποίες τελείωσε υποδειγματικά ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς (12π. στο πρώτο δεκάλεπτο). Αντιθέτως, η Λάρισα υπέπεσε σε έξι λάθη, σούταρε με απελπιστικά ποσοστά ευστοχίας (4/15 σουτ) κι έτσι μετά το 14-4 μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα, στο τέλος της περιόδου οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 23-8.

Έντεκα πόντοι του Άντονι Χίκι στοιχειοθέτησαν την αντίδραση της Λάρισας στις αρχές της δεύτερης περιόδου καθώς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν έως και στους έξι πόντους (27-21) με επιμέρους σκορ 4-13. Η συνέχεια ήταν διαφορετική για τον Άρη, καθώς επιστράτευσε και πάλι την άμυνά του (σ. σ. είχε επτά κλεψίματα στο πρώτο ημίχρονο), ο δε Ντραγκίτσεβιτς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο (18 πόντοι με 8/8 δίποντα στο πρώτο μέρος) και ο Άρης αντέδρασε με επιμέρους σκορ 16-8. Η διαφορά έφτασε έως στο +17 (43-26). Το ημίχρονο έκλεισε με buzzer beater του Μπράντον Ρας από τα οκτώ μέτρα, το μοναδικό εύστοχο σουτ του Αμερικανού στο πρώτο ημίχρονο (43-29, 20’).

Η διαφορά έφτασε στο +18 (48-30) έπειτα από ένα λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο και παρέμεινε σ’ αυτά τα επίπεδα (58-40, 26:30) καθώς η Λάρισα δεν είχε τρόπο επιστροφής. Ο Άρης συνέχισε να είναι το ίδιο… πεινασμένος στην άμυνα, μέσα από αυτή κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στο +24 (70-46) στο τέλος της 3ης περιόδου.

Τα διαδοχικά τρίποντα του Κεν Μπράουν (σ. σ. απάντηση στα αντίστοιχα του Νώντα Παπαντωνίου) ουσιαστικά έδωσαν τη χαριστική βολή στη Λάρισα καθώς η διαφορά πήγε στο +29 (83-54) περίπου έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Η Λάρισα προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά (σ. σ. στόχος του Άρη ήταν και το +15 ούτως ώστε να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας) κι αυτό έκανε εκμεταλλευόμενη τα διαδοχικά λάθη του Άρη καθώς με επιμέρους σκορ μείωσε σε 87-70, 80’’ πριν το τέλος. Εκεί ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους «κλείδωσε» το πλεονέκτημα του Άρη σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Θεσσαλούς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης είχε μεγαλύτερο «θέλω» στο παιχνίδι, έπαιξε εξαιρετική άμυνα και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μετά από 30 λεπτά η Λάρισα είχε έξι ασίστ και 15 λάθη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Μόρις συνδύασε συνέπεια στην επίθεση με άμυνα.

Κλείσιμο
ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Αυτόν τον τίτλο διεκδικούν οι Φλιώνης και Μποχωρίδης.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μπράντον Ρας έκανε το χειρότερο παιχνίδι του. Άφαντος και ο Ελάιζα Τόμας, ομοίως και οι Χάρις, Γκάρετ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Άρης έβγαλε άμυνες αναγκάζοντας τη Λάρισα σε 17 λάθη, ενώ οι 25 τελικές πάσες στην επίθεση δείχνουν τον σωστό τρόπο λειτουργίας του.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης έδωσε το δικαίωμα στη Λάρισα να επιστρέψει μετά το +29, η δε Λάρισα έκανε το χειρότερο παιχνίδι της για τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το απίστευτο κάρφωμα του βραχύσωμου Κεν Μπράουν στην εκπνοή του 3ου δεκαλέπτου καθώς το τελευταίο πάτημα του Αμερικανού ήταν σχεδόν τρία μέτρα από τη στεφάνη.

Τα δεκάλεπτα: 23-8, 43-29, 70-46, 90-72

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης