Υπέγραψε συμβόλαιο η πρώτη transgender ποδοσφαιριστής στην Αργεντινή

Υπέγραψε συμβόλαιο η πρώτη transgender ποδοσφαιριστής στην Αργεντινή

Η Μάρα Γκόμεζ είναι η πρώτη transgender που υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο στη χώρα της λατινικής Αμερικής

Gut
Η Μάρα Γκόμεζ υπέγραψε στην Βίλα Σαν Κάρλος και έγινε η πρώτη transgender ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στο γυναικείο πρωτάθλημα της Αργεντινής.

Η αθλήτρια αποκτήθηκε από την ερασιτεχνική ομάδα, Μαλβίνας, με την οποία είχε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ούσα πρώτη σκόρερ της.

Η ίδια είχε προλάβει να αγωνίστει πιο πριν στην Τορόντο Σίτυ και μίλησε για τη διαφορετικότητα και τα παιδικά της χρόνια.

«Κατά την περίοδο της αλλαγής της ταυτότητας και της σεξουαλικότητάς μου, δέχθηκα πολλές διακρίσεις, εκφοβιασμούς και περιθωριοποίηση. Πέρασε ένα διάστημα που δεν μπορούσα να βρω το νόημα να ζω. Δεν ήθελα να ζήσω γιατί φοβόμουν για το μέλλον μου» εξομολογήθηκε.

«Το ποδόσφαιρο για μένα ήταν η θεραπεία μου, άρχισα να δίνω χρόνο σ' αυτό. Στα 18 μου όλα άλλαξαν όταν έκανα αλλαγή φύλου και ταυτότητας. Δοκιμάστηκε στην Τορόντο Σίτι και εκεί με δέχθηκε. Όπως ήμουν».

Η κριτική που λαμβάνει όλα της τα χρόνια είναι πως, εξαιτίας του σώματός της, έχει ένα πλεονέκτημα σ' αντίθεση με τις υπόλοιπες αθλήτριες, ωστόσο εκείνη την καταρρίπτει: «Η διαφορά στη φυσική κατάσταση δεν είναι πραγματική. Υπάρχουν πάρα πολλές αθλήτριες οι οποίες έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη και ταχύτητα από τη δική μου. Δεν έχει να κάνει μ' αυτό».

Κλείσιμο
«Εάν πρόκειται να μιλήσουμε για φυσική διαφορά και ορμόνες, τότε ας πάμε στο παράδειγμα του Μέσσι. Ένας εκπλητικός παίκτης, ο οποίος είναι 1.60. Αν ίσχυαν όλα αυτά, γιατί τον κυνηγούν πάντα 4 για να τον πιάσουν;».

Η Μάρα Γκόμεζ είναι αισιόδοξη για το μέλλον, ωστόσο νιώθει την ευθύνη του να είναι η πρώτη επαγγελματίας transgender ποδοσφαιριστής στην Αργεντινή. «Το να μπορώ να αγωνίζομαι σε επαγγελματικό επίπεδο αντιπροσωπεύει έναν ιστορικό αγώνα. Όπως και το γυναικείο ποδόσφαιρο αγωνίστηκε για να γίνει επαγγελματικό, έτσι και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε για ένα ποδόσφαιρο στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι».

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης