Γιουβέντους: Πρώην παίκτρια καταγγέλλει ρατσισμό - Μου φέρονταν σαν τον Εσκομπάρ

Γιουβέντους: Πρώην παίκτρια καταγγέλλει ρατσισμό - Μου φέρονταν σαν τον Εσκομπάρ

Τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα του ρατσισμού και των όσων αντιμετώπιζε εκείνη κάθε φορά που πατούσε το πόδι της στο Τορίνο ανέλυσε η πρώην παίκτρια της Γιουβέντους, Ένι Αλούκο

000_1F083B
Η 32χρονη αθλήτρια με καταγωγή από την Νιγηρία, που μέχρι πριν από έναν μήνα ήταν μέλος της γυναικείας ομάδας της «Γηραιάς Κυρίας» και μάλιστα την περασμένη σεζόν αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ στη γυναικεία Serie A και το Copa Italia, συνεργάζεται πλέον με το τηλεοπτικό δίκτυο Amazon Prime.

Μιλώντας στην Daily Telegraph, η Αλούκο σόκαρε με τις αποκαλύψεις τις σχετικά με τις ρατσιστικές επιθέσεις που βίωσε στο Τορίνο.

Μεταξύ άλλων ομολόγησε:

«Κάθε φορά που έφτανα στο αεροδρόμιο του Τορίνο, με περνούσαν από ελέγχους και με μύριζαν τα σκυλιά σαν να ήμουν ο Εσκομπάρ... Στα μαγαζιά με ρωτούσαν “τι δουλειά έχεις εδώ;”. Από τη στιγμή που τους έλεγα ότι έπαιζα στη Γιουβέντους, όλα άλλαζαν. Τους έλεγα σε σπαστά ιταλικά “δεν γίνεται να μου συμπεριφέρεστε σαν να έρχομαι να σας κλέψω τα μαγαζιά λόγω του φόβου και της άγνοιάς σας...».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην διαφορά νοοτροπίας ανάμεξα στην ιταλική και την αγγλική πολυπολιτισμική ποδοσφαιρική κουλτούρα, τονίζοντας:

« Στην Ιταλία ειδικά στο ανδρικό ποδόσφαιρο οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οι οπαδοί συμπεριφέρονται κάνοντας διακρίσεις! Το Λονδίνο είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο γιατί συναντάς ανθρώπους από όλα τα μέρη της γης. Αντίθετα, στην Γιουβέντους δεν σεβάστηκαν ποτέ τους διεθνείς παίκτες. Ακόμα και ο τρόπος που οι αθλητές κάθονταν στα τραπέζια ήταν αυστηρός και απόλυτα ιεραρχικός!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης