Champions League: «Ξαφνικός θάνατος» για Ίντερ, Άγιαξ - Βίντεο με όλα τα γκολ της πρώτης μέρας

Champions League: «Ξαφνικός θάνατος» για Ίντερ, Άγιαξ - Βίντεο με όλα τα γκολ της πρώτης μέρας

Ποιες ομάδες προκρίθηκαν στη φάση των «16» του θεσμού - Πόσες θέσεις «παίζονται» ακόμα - Το πρόγραμμα των σημερινών αναμετρήσεων

inter_ar
Δύο... ξαφνικούς θανάτους και συγκλονιστικά παιχνίδια με πολλά γκολ και σασπένς περιελάμβανε το... μενού της πρώτης ημέρας της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Ίντερ και Άγιαξ αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση, με τη μεν Ίντερ να χάνει στην έδρα της από την αδιάφορη βαθμολογικά Μπαρτσελόνα και τον δε Άγιαξ να πέφτει θύμα του άγραφου νόμου που διέπει το ποδόσφαιρο, χάνοντας ένα... τσουβάλι ευκαιρίες κόντρα στη Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» με μία φάση πέτυχαν το «χρυσό» γκολ και πήραν την πρόκριση, αφήνοντας τους Ολλανδούς στα... κρύα του λουτρού..

Αμφότερες κατατάχθηκαν στην 3η θέση των ομίλων τους και θα συνεχίσουν από την νέα χρονιά στο Europa League, όπου αυτομάτως προβάλλουν ως φαβορί για την κατάκτησή του!

Από κει και πέρα όσο αφορά τις ομάδες που έχουν ήδη πανηγυρίσει την πρόκριση στην φάση των «16» είναι ως πρώτες στον όμιλο τους οι: Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Λειψία, Βαλένθια και ως δεύτεροι οι: Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ, Νάπολι, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λιόν, Τσέλσι και απομένουν δύο θέσεις που θα ξεκαθαρίσουν το βράδυ της Τετάρτης.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις: 

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μάντσεστερ Σίτι (20:55)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αταλάντα (20:55)
Κλείσιμο
Παρί Σεν Ζερμέν-Γαλατασαράι (22:00)
Κλαμπ Μπριζ-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)
Μπάγερν Μονάχου-Τότεναμ (22:00)
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας (22:00)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Γιουβέντους (22:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λοκομοτίβ Μόσχας (22:00)

Ακολουθεί η ανάλυση και τα βίντεο με τα highlights των χθεσινών αγώνων: 

6ος όμιλος
Ίντερ-Μπαρτσελόνα 1-2
Ηταν το φαβορί. Είχε καταστεί τέτοιο από την απουσία του Μέσι και κάποιων ακόμα βασικών, καθώς η Μπαρτσελόνα παρατάχθηκε με αλλαγές στο Μιλάνο. Επίσης, η Μπαρτσελόνα ήταν αδιάφορη, ενώ η Ιντερ καιγόταν για τη νίκη. Εάν έπαιρνε το ματς, θα έπαιρνε και το δεύτερο εισιτήριο για τους «16», κάτι που τελικά δεν συνέβη, καθώς έμεινε στην 3η θέση του 6ου ομίλου, μετά την ήττα με 1-2.



Τα πιτσιρίκια μάλιστα της Μπάρτσα της έκαναν τη ζημιά. Αρχικά ο Κάρλες Πέρεθ (23’) έπειτα από εκπληκτικό passing game όλης της ομάδας και στη συνέχεια ο Φατί στο 86’ έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Ενδιάμεσα (44’) ο Λουκάκου με ωραίο συρτό σουτ είχε ισοφαρίσει. Η Ιντερ το πάλεψε, αλλά σωστά της ακυρώθηκαν δύο γκολ και η συνέπεια ήταν να παραμείνει εκτός των νοκ άουτ για 8η σερί σεζόν.

Ιντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γκοδίν, Ντε Φράι, Ντ' Αμπρόζιο (75’ Πολιτάνο), Μπιράγκι (69’ Λάζαρο), Σκρίνιαρ, Βεσίνο, Μπόρχα Βαλέρο (77’ Εσπόζιτο), Μπρόζοβιτς, Λουκάκου, Μαρτίνες

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νέτο, Ουμτιτί, Λενγκλέ, Φίρπο, Βαγκέ, Τοντιμπό, Ράκιτιτς (63’ Ντε Γιονγκ), Βιδάλ, Αλενιά, Κάρλες Πέρεθ (85’ Φατί), Γκριεζμάν (62’ Λουίς Σουάρες).

Ντόρτμουντ-Σλάβια Πράγας 2-1
Τα ραδιοφωνάκια ήταν συντονισμένα με το Μιλάνο και όταν ο Φατί έκανε το 1-2 για την Μπαρτσελόνα, στο Ντόρτμουντ έγινε χαμός.



Πλέον δεν έχαναν την πρόκριση, καθώς με τη σειρά τους νικούσαν 2-1 τη Σλάβια και άφηναν στην 3η θέση την Ιντερ. Η αλήθεια είναι ότι εάν δεν έβγαζε τρία απίστευτα ο Μπούρκι, μπορεί η ιστορία να είχε καταγράψει «αυτοκτονία» των Βεστφαλών.

Ο Σάντσο βρήκε δύχτια για 4ο σερί ματς (10’), αλλά ο Σούτσεκ (43’) έβαλε σε μπελάδες τους γηπεδούχους. Ο Μπραντ (61’) τους έδωσε ξανά προβάδισμα, αλλά ουσιαστικά ήταν αυτά τα απίθανα που έχασαν οι Τσέχοι, που έφτιαξαν το βράδυ για τους Γερμανούς, οι οποίοι πέρασαν στους «16» ως 2οι.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Χούμελς, Ακανζί, Γκερέιρο, Ζαγκαντού, Βάιγκλ, Χακίμι (83’ Μπελέρντι), Σάντσο (87’ Νταούντ), Μπραντ, Αζάρ (83’ Πίστσεκ), Ρόις

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόβσκι): Κόλαρ, Κούντελα, Μπορίλ, Κουφάλ, Τακάκς (83’ Χούσμπαουερ), Στάντσιου, Μάζοπουστ (72’ Τραορέ), Σέβτσικ, Ολαγίνκα, Σούτσεκ, Σκόντα (65’ Αμπντουλά).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μπαρτσελόνα 14 (9-4)
2. Ντόρτμουντ 10 (8-8)
3. Ιντερ 7 (10-9)
4. Σλάβια Πράγας 2 (4-10)

7ος όμιλος
Μπενφίκα-Ζενίτ 3-0
Η Ζενίτ ήθελε νίκη, έναν βαθμό ή και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθεί. Αντ' αυτού, η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου την φιλοδώρησε με τριάρα και η ισοφάριση της Λυών απέναντι στην Λειψία στο 82' έβαλε τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία των αφελών Ρώσων



Χωρίς να προκύψει γκολ στο ημίχρονο, οι Αετοί της Λισαβόνας μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο μέρος, σκόραραν με τον Τσέρβι στο 47' από ασίστ του Πίζι και στη συνέχεια ο δεύτερος ευστόχησε σε πέναλτι για να χριστεί και σκόρερ, στο 58' Σε μία φάση, όπου ο Σάντος υπέπεσε στην παράβαση και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη για χέρι, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, ανήμπορη να αντιδράσει. Μάλιστα, η ψυχρολουσία ολοκληρώθηκε σε δύο χρόνους για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, αφού με αυτογκόλ του Αζμούν έγινε το 3-0 στο 79' και τρία λεπτά αργότερα, ο Ντεπάι στη Λυών ισοφάριζε σε 2-2, ρίχνοντας την Ζενίτ στην 4η θέση.

Έτσι, από την άλλη η Μπενφίκα πέτυχε το μάξιμουμ που μπορούσε, παίρνοντας την πρόκριση για τους «32» του Europa League..

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Ταβάρες, Ντίας, Φέρο, Γκριμάλντο, Πίζι, Τααράμπτ, Γκαμπριέλ, Τσέρβι, Τσικίνιο, Βινίσιους

Ζενίτ: Κερζακόφ, Σάντος, Ιβάνοβιτς, Οσόριο, Σατόφ, Οζντοέφ, Μπάριος, Ερόκιν, Καραβάεφ, Τζιούμπα, Αζμούν.

Λιόν-Λειψία 2-2
Μέχρι το 82ο λεπτό, βίωνε τον εφιάλτη του αποκλεισμού, χωρίς καν το μαξιλαράκι ασφαλείας του Europa League.



Στο τέλος του αγώνα, όμως, η Λυών πανηγύρισε πρόκριση και μάλιστα στους «16» του Champions League, αφού πάλεψε μέχρι τέλους για να ισορροπήσει το ματς κόντρα στην αδιάφορη, αλλά ακάθεκτη Λειψία (2-2).

Στο πρώτο ημίχρονο οι πάικτες του Νάγκελσμαν έπαιξαν σαν να είχαν εκείνοι το ουσιαστικό βαθμολογικό διακύβευμα. Σκόραραν δις, με τον Φόρσμπεργκ στο 9' και τον Βέρνερ στο 33', βάζοντας τεράστια πίεση στους γηπεδούχους.

Ωστόσο, με ένα υπέροχο τέρμα του Αουά στο 50', οι Λιονέ μπήκαν από νωρίς ξανά στο κόλπο και στο 82', ο άνθρωπος-ηγέτης της, ο Μέμφις Ντεπάι, έφερε στα ίσα το ματς, για το 2-2, με το οποίο αμφότερες οι δύο ομάδες θα ακούσουν το όνομα τους στην κλήρωση της Δευτέρας για τα ζευγαρώματα των «16».

Λυών: Λόπεζ, Τετέ, Άντερσεν, Ντεναγιέρ, Ραφαέλ, Μέντε; Τουσάρ, Τεριέ, Ντεπάι, Αουά, Ντεμπελέ
Λειψία: Γκουλάκτσι, Σαράτσι, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν, Μουκιέλε, Φόρσμπεργκ, Ντέμε, Χαϊνταρά, Ενκουνκού, Βέρνερ, Πόουλσεν.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λειψία 11 (10-8)
2.Λιόν 8 (9-8)
3.Μπενφίκα 7 (10-11)
4.Ζενίτ 7 (7-9)

8oς όμιλος
Τσέλσι-Λιλ 2-1
Εχοντας το τελευταίο ματς με αντίπαλο την ουραγό του ομίλου Λιλ στο Stamford Bridge, η Τσέλσι μάλλον ήταν σίγουρη ότι θα προκριθεί και αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο. 



Οι Λονδρέζοι ήθελαν μόνο νίκη και μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να την πάρουν, καθαρίζοντας από νωρίς... Στο 19' το γύρισμα από δεξιά είχε ως αποτέλεσμα το 1-0 από την κοντινή προσπάθεια του Αμπραχαμ, για να έρθει το 2-0 στο 35' από τον Αθπιλικούετα. Και με το ημίχρονο να βγαίνει με αυτό το σκορ, ο Λάμπαρντ και οι παίκτες του απλά περίμεναν να περάσει το δεύτερο 45λεπτο για να πανηγυρίσουν. Και πανηγύρισαν.

Η Λιλ όσο κι αν ήθελε προφανώς δεν μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση και το γκολ του Ρεμί στο 78', βρίσκοντας οριζόντιο δοκάρι και δίχτυα μετά το γύρισμα από αριστερά, βοήθησε απλά στο να μειωθεί το σκορ. Οχι και στο να αλλάξει το αποτέλεσμα όμως, με την Τσέλσι να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση, έστω από τη 2η θέση του ομίλου.

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Ζουμά, Εμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (82' Μάουντ), Γουίλιαν, Πούλισικ (62' Χάντσον-Οντόι), Αμπραχαμ (72' Μπατσουαγί).
Λιλ: Μενιάν (72' Λέο), Πιέ, Τζαλό, Γκάμπριελ, Τσελίκ, Σουμαρέ, Μαΐα (66' Μπάμπα), Ζέκα, Αραούχο (82' Ρενάτο Σάντσες), Γιαζίτσι, Ρεμί.

Άγιαξ-Βαλένθια  0-1
Οι προβλέψεις ήθελαν τον Αγιαξ να συνεχίζει, αλλά τελικά είναι η Βαλένθια αυτή που θα βρεθεί στην κλήρωση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης! 



Οι Ισπανοί παρατάχθηκαν στη Johan Cruyff Arena αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για την πρόκριση και τελικά τα κατάφεραν, χάρη στο γκολ του Ροντρίγκο στο 24ο λεπτό, όταν πήρε την μπάλα και βρέθηκε απέναντι από τον Ονάνα, τον οποίο νίκησε (0-1). Οι Ολλανδοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και πίεσαν ως το τέλος του ημιχρόνου, χωρίς όμως να φέρουν το ματς σε ισορροπία.

Στο δεύτερο 45λεπτο η πίεση του Αγιαξ ήταν ακόμη μεγαλύτερη, έχοντας σχεδόν πάντα στο μισό γήπεδο τη Βαλένθια, αλλά οι μεγάλες φάσεις έλειπαν. Πίεση, πίεση, πίεση αλλά τίποτα περισσότερο για τους γηπεδούχους, με τις Νυχτερίδες να αντέχουν, να κρατάνε το 0-1 και να παίρνουν τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση για τους "16", αφήνοντας στην 3η θέση τον Αίαντα.

Αγιαξ: Ονάνα, Μαζραουί, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ταλιαφίκο (89' Ντε Γιονγκ), Μαρτίνες, Φαν ντε Μπέεκ, Αλβάρες (46' Ντεστ), Ζίγεκ, Τάντιτς, Λανγκ (70' Χούντελαρ).

Βαλένθια: Τζ. Ντομένεκ, Βας, Γκαμπριέλ, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Φ. Τόρες (90' Μανγκαλά), Κοκλέν, Παρέχο, Σολέρ, Ροντρίγκο, Γκαμεϊρό (54' Βαγιέχο).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βαλένθια 11 (9-7)
2. Τσέλσι 11 (11-9)
3. Αγιαξ 10 (12-6)
4. Λιλ 1 (4-14)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης