La Liga: Τετράδα η Σεβίλλη, ανάσα για Εσπανιόλ, λύγισε η Θέλτα

La Liga: Τετράδα η Σεβίλλη, ανάσα για Εσπανιόλ, λύγισε η Θέλτα

Το πρώτο γκολ του Τσιτσαρίτο με τη Σεβίλλη και ο Οκάμπος της χάρισαν το 2-0 επί της Χετάφε και την επανέφεραν στον στόχο της, αλλά και στο -1 από την κορυφή της La Liga-Σημαντική εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Λεβάντε πέτυχε η Εσπανιόλ και πήρε βαθμολογική ανάσα-Η Σοσιεδάδ, αν και βρέθηκε σε  κακό πρώτο ημίχρονο στο «Μπαλαΐδος», επιβλήθηκε τελικά 1-0 της Θέλτα

sebil
Σεβίλλη – Χετάφε 2-0

Για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε απέναντι στην Χετάφε η Σεβίλλη.

Αν και είχαν κατοχή μπάλας, πρωτοβουλίες των κινήσεων και μια σημαντική ευκαιρία με τον Νολίτο με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι Ανδαλουσιανοί δεν μπόρεσαν να σπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των αντιπάλων τους και η… γκέλα έμοιαζε να βρίσκεται προ των πυλών.

Κλείσιμο
Ό,τι και να είπε ο Λοπετέγκι στα αποδυτήρια, σίγουρα έπιασε ο τόπο, καθώς οι παίκτες του επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να μην αφήσουν πολύτιμους βαθμούς στην φετινή μάχη του πρωταθλήματος.

Πάντως χρειάστηκε να φτάσει το ματς στο 69ο λεπτό για να κατορθώσουν οι γηπεδούχοι να ανοίξουν το σκορ με πλασέ του Τσιτσαρίτο, ενώ εννιά λεπτά αργότερα ο Οκάμπος διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με το οποίο η Σεβίλλη ανέβηκε στην 5η θέση, προσπερνώντας την Ρεάλ Μαδρίτης.

Λεβάντε - Εσπανιόλ 0-1


Με φόρα από το διπλό στη Βουλγαρία για το Europa League, η Εσπανιόλ πέρασε και από το «Ciudad de Valencia» επικρατώντας 1-0 της Λεβάντε. Οι Καταλανοί πέτυχαν μόλις τη δεύτερή τους νίκη στο πρωτάθλημα, πήραν βαθμολογική ανάσα, αν και παραμένουν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μπερνάρντο στο 38ο λεπτό από ασίστ του Βάργκας.

Θέλτα - Σοσοεδάδ 0-1


Η Θέλτα προς τιμήν της ήταν αρκετά θαρραλέα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας αντιληφθεί πως η Σοσιεδάδ είχε βρεθεί σε κακό μεσημέρι.

Η ομάδα του Φραν Εσκρίμπα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, οι Άσπας και Μπράις γυρνούσαν αρκετά πίσω για να πάρουν τη μπάλα και να φτιάξουν παιχνίδι αφού ήταν απαραίτητη η συμβολή τους, ενώ, ο ο Σάντι Μίνα στο 34' είχε δοκάρι σε κεφαλιά.

Στο δεύτερο μέρος η Σοσιεδάδ άρχισε ν' ανεβάζει ρυθμούς και να γίνεται εκείνη πλέον η πιο επικίνδυνη ομάδα στο γήπεδο. Ο Τσικ στο 65ο λεπτό αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε αφήνοντας τη Θέλτα με παίκτη λιγότερο. Πάλι, όμως, οι Γαλινθιάνοι έδειχναν ικανοί ν' αντέξουν για τα 25 λεπτά που είχαν το αριθμητικό μειονέκτημα.

Εν τέλει δέχθηκαν το γκολ και η Ρεάλ Σοσιεδάδ παρέμεινε σε τροχιά... Champions League παίρνοντας και τους τρεις βαθμούς από το ματς, με το σουτ του Ίσακ από την ασίστ του Όντεγκαρντ στο 82ο λεπτό.

Πηγή:www.gazzetta.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης