Basket League, Κολοσσός - ΠΑΟΚ 87-66: Τρίποντη «εκτέλεση» από τους Ροδίτες

Basket League, Κολοσσός - ΠΑΟΚ 87-66: Τρίποντη «εκτέλεση» από τους Ροδίτες

Ο Κολοσσός Ρόδου φλέρταρε με το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στην Basketleague, δεν το πέτυχε, τουλάχιστον όμως έκανε παράσταση δύναμης απέναντι στον πολύ κακό ΠΑΟΚ - Οι Ροδίτες επικράτησαν με 87-66 έχοντας 15/34 έξω από τα 6.75

PAOKKK
Το μακρινό σουτ ήταν ο σταθερός συνοδοιπόρος του Κολοσσού Ρόδου στο πρώτο ημίχρονο καθώς η επίδοση των 9/19 προσπαθειών του πρόσφερε ασφάλεια αλλά και έλεγχο του σκορ. Ειδικά ο Μπρούσεβιτς είχε 5/5 προσπάθειες και ήταν ο κορυφαίος παίκτης για τους γηπεδούχους οι οποίοι ξέφυγαν με 8-0 έπειτα από τα πρώτα δύο λεπτά. Διαπιστώνοντας ότι οι παίκτες της αρχικής πεντάδας έπαιζαν άμυνα με… τα μάτια, ο Κώστας Φλεβαράκης άλλαξε τα 4/5 της πεντάδας. Αρχικά δεν είδε σημαντική αλλαγή (15-15, 5’), αλλά ο ΠΑΟΚ μείωσε στο τέλος της περιόδου σε 21-15 παρότι σούταρε απελπιστικά άστοχα (2/11 δίποντα).

Οι έντεκα πόντοι του Άνταμ Σμιθ στοιχειοθέτησαν την αντίδραση του ΠΑΟΚ στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους (34-30), ο Κολοσσός πάτησε όμως στα τρίποντα του Μπρούσεβιτς (40-30, 16’), πήρε βοήθειες και από τον Μπρέιζελτον, ενώ στην άμυνα ο Αγκμπελέζε έκανε… όργια με διαδοχικές τάπες. Η διαφορά στο ημίχρονο πήγε στο +15 (53-38) για τους γηπεδούχους καθώς ο ΠΑΟΚ εκτός του ότι δεν έπαιξε άμυνα (σ. σ. έδωσε το δικαίωμα στον Κολοσσό να βρει 17 πόντους στον αιφνιδιασμό) είχε 7/23 δίποντα και 3/11 τρίποντα.

Το παιχνίδι… τελείωσε έπειτα από δύο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ δεν ήρθε ποτέ, αντιθέτως ο Κολοσσός άρχισε με 8-0 σερί, πατώντας και πάλι στην ευστοχία του στο μακρινό σουτ, ανέβασε τη διαφορά στο +23 (61-38) και φυσικά έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να μη δώσει δικαιώματα. Η άμυνα ζώνης του Δικεφάλου περιόρισε τη δράση των γηπεδούχων αλλά η αστοχία στην επίθεση δεν έδωσε τη δυνατότητα επιστροφής(67-44, 28’). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 71-48.

Ο Κολοσσός Ρόδου συνέχισε να σουτάρει με απίστευτα ποσοστά ευστοχίας έξω από τα 6.75 καθώς με 15/28 προσπάθειες έστειλε τη διαφορά στο +30 (81-51, 33:30). Τα εναπομείναντα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα κι έμενε να φανεί αν ο Κολοσσός Ρόδου θα έκανε ρεκόρ τριπόντων στην Α1. Τελικώς οι γηπεδούχοι παρέμειναν στα 15 εύστοχα, δεν απείλησαν το ρεκόρ της Κύμης (σ. σ. 17), ούτε ο Μπρούσεβιτς (σε ατομικό επίπεδο) τον Μπραντ Νιούλεϊ καθώς είχε 6/6 τρίποντα αλλά αστόχησε σε σχετική προσπάθεια στο 38’.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Κολοσσός Ρόδου σούταρε με 50% στο μακρινό σουτ κι αυτή η ευστοχία συνδυάστηκε με αρκετούς πόντους στον αιφνιδιασμό. Ουσιαστικά τιμώρησε τον ΠΑΟΚ ο οποίος δεν έπαιξε άμυνα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Μπρούσεβιτς στο πρώτο ημίχρονο, σταθερή η καλή απόδοση του Μπρέιζελτον και του Κρομά στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αγκμπελέζε «σκέπασε» τα καλάθια και ήταν ο κυρίαρχος όσα αγωνιστικά λεπτά ήταν στο παρκέ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μαργαρίτης ήταν απελπιστικά άστοχος, τουλάχιστον όμως έγινε αντιληπτή η παρουσία του σε σχέση με τους Λιούις, Ουίγκινς, Εγεκέζε.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου (εκεί δηλαδή που όλα είχαν τελειώσει) ο Κολοσσός είχε 13/26 τρίποντα και ο ΠΑΟΚ 12/39 δίποντα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κολοσσός έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τίποτε να κρατήσει.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρίποντο του Μωραΐτη από τα (τουλάχιστον) εννιά μέτρα στο τέλος του χρόνου στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα:21-15, 53-38, 71-48, 87-66

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης