Euroleague, Ολυμπιακός-Ζενίτ 68-77: Από την... Ζενίτ στο ναδίρ!

Euroleague, Ολυμπιακός-Ζενίτ 68-77: Από την... Ζενίτ στο ναδίρ!

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και παρόλο που έκανε μια σπουδαία ανατροπή οδηγώντας το ματς στην παράταση, στον έξτρα χρόνο κατέρρευσε και γνώρισε οδυνηρή ήττα από τους Ρώσους

4926610
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Ζενίτ με 68-77 στην παράταση. Η καλή απόδοση κόντρα στη Βαλένθια που σκόρπισε αισιοδοξία αποτελεί παρελθόν αφού οι Πειραώτες έπαιξαν κακό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Ακόμη και έτσι έστειλαν το ματς στο επιπλέον πεντάλεπτο, αλλά δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν εντυπωσιακά σε κάθε πλευρά του παρκέ. Από τη μία η πολύ επιθετική άμυνα έκρυβε κάθε διάδρομο προς το καλάθι τους. Από την άλλη στην επίθεση οι αιφνιδιασμοί και οι συνεργασίες Σπανούλη, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ τον έβαλαν μπροστά στο σκορ με 12-0 (5’). Το τάιμ άουτ του Πλάθα αφύπνισε τους παίκτες τους οι οποίοι χάρη στον Αμπρομάιτις μείωσαν σε 12-6 (6’). Η είσοδος των Μπόλντγουιν, Πάντερ και Ρούμπιτ δημιούργησε αρκετά προβλήματα αφού δεν είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση κι η Ζενίτ προηγήθηκε με 19-20.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου τα τρίποντα των Χόλινς και Ρένφρο έδωσαν προβάδισμα 7 πόντων (19-26, 12’). Πάντερ και Σπανούλης όμως πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και βοήθησαν για ένα 12-0 «ερυθρόλευκο» σερί (31-26, 15’). Την ώρα που ο Μιλουτίνοφ ξεκουραζόταν στον πάγκο, οι παίκτες της Ζενίτ έπαιρναν συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ τα οποία κι εκμεταλλεύτηκαν (36-38, 20’).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ καλύτερα στην τρίτη περίοδο την ώρα που οι επιθέσεις του Ολυμπιακού ήταν η μία χειρότερη από την άλλη. Ο Αγιόν με τον Πονίτκα χάρη σε συνεχόμενα δικά του καλάθια έκαναν το 38-48 (25’). Σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες έβγαλαν ενέργεια και αντέδρασαν γρήγορα (44-48, 27’).

Ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει την απόδοσή του στην άμυνα, αλλά στο μπροστινό μέρος του γηπέδου δε βλεπόταν κι έτσι δεν κατάφερε να αλλάξει ικανοποιητικά το σκορ (50-55, 35’). Ο χρόνος πίεζε, η μπάλα δεν έμπαινε στο καλάθι των φιλοξενούμενων με τίποτα όμως ο Αντώνης Κόνιαρης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με δύο εύστοχα τρίποντα ξύπνησε συμπαίκτες και κόσμο (58-59, 37’). Στην αντίδραση του Ολυμπιακού, η Ζενίτ έμεινε ψύχραιμη (58-64, 39’), ωστόσο στα τελευταία δευτερόλεπτα εμφανίστηκε κάτι από τα παλιά και με δύο τρίποντα (Πάντερ, Παπανικολάου) το ματς πήγε στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο αστοχία και βιασύνη επέστρεψαν στους γηπεδούχους με αποτέλεσμα ο Αγιόν να σκοράρει για το 65-70 (43’).

Κλείσιμο
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ζενίτ ανώτερη στα τρίποντα (20%-38.9%), έπαιξε πιο σωστό μπάσκετ, κράτησε τον Ολυμπιακό στους 68 πόντους σε 45’ και ήταν πιο διαβασμένη από την ελληνική ομάδα..

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Πονίτκα έκανε ό,τι ήθελε και τελείωσε με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Κουζμίνσκας, Ρούμπιτ, Μπόλντγουιν και Τσέρι ήταν σαν να μην έπαιξαν. Τραγικοί σε άμυνα κι επίθεση.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γκουστάβο Αγιόν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 58-64 (40’’ πριν τη λήξη) Πάντερ και Παπανικολάου ευστόχησαν πίσω από τα 6.75 κι έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο η Ζενίτ ήταν επιβλητική με τον Ολυμπιακό να σκοράρει μόλις 4 πόντους.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τα 6/30 τρίποντα και τα 16 λάθη. Η Ζενίτ τίποτα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η alley hoop συνεργασία των Σπανούλη και Μιλουτίνοφ που κατέληξε σε κάρφωμα του Σέρβου για το 8-0.

Το τρίποντο της ισοφάρισης του Παπανικολάου στην κανονική διάρκεια χωρίς ισορροπία.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 36-38, 48-54, 64-64 (παρ.)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης