Basket League, Ιωνικός Νικαίας - ΠΑΟΚ 83-66: Κατάρρευση για τον Δικέφαλο

Basket League, Ιωνικός Νικαίας - ΠΑΟΚ 83-66: Κατάρρευση για τον Δικέφαλο

Ο Ιωνικός Νικαίας επικράτησε με εμφατικό τρόπο του ΠΑΟΚ χάρη στην εξαιρετική απόδοση των Χαραλαμπόπουλου, Μαυροκεφαλίδη- Κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο ο Δικέφαλος ο οποίος περιορίστηκε στους τέσσερις πόντους

paok
Οι δύο Έλληνες φόργουορντ ήταν όλα τα λεφτά για τον Ιωνικό Νικαίας μαζί μάλιστα και μ’ έναν άλλον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Τζαμάλ Τζόουνς του οποίου η παρουσία ήταν καταλυτική στην τελευταία περίοδο. Η δε ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη δεν άντεξε στην τελευταία περίοδο, ήταν απελπιστικά άστοχη, είχε κακές επιλογές και σημείωσε μόλις τέσσερις πόντους. Για την ακρίβεια, σ' αυτό το διάστημα ο Ιωνικός έκανε επιμέρους σκορ 20-4!

Ημίχρονο των… σερί ήταν το πρώτο με τις δύο ομάδες να επιβεβαιώνουν την αγωνιστική ανετοιμότητά τους, μέσα από τα σκαμπανεβάσματα που είχαν στην απόδοσή τους. Ο Ιωνικός είχε το μακρινό σουτ αλλά και transition παιχνίδι και προηγήθηκε με 14-6 στα μισά της πρώτης περιόδου αλλά και με 20-14 (8’). Ο Άνταμ Σμιθ κράτησε τον ΠΑΟΚ στο δύσκολο σημείο για να ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό σερί για τον Δικέφαλο, με δημιουργία μέσα από το καλάθι.

Αρχικά, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη απέκτησε προβάδισμα στο τέλος της περιόδου (20-21, 10’) για να φτάσει έως και στο +6 (20-26) έχοντας λύσεις από τους Νόουλς, Μπεστ. Η απόφαση του Νίκου Βετούλα για άμυνα ζώνης με τον Χαραλαμπόπουλο στην κορυφή αυτής αποδείχθηκε «σωτήρια» γιατί εκεί άλλαξε ο ρυθμός του αγώνα. Ο Ιωνικός βρήκε ρυθμό και στην επίθεση, αλλά και πόντους από λάθη του ΠΑΟΚ και με επιμέρους σκορ 16-2, προηγήθηκε με 36-28 (15’). Εκεί ο Μπεστ έβαλε τρία μεγάλα σουτ για τον ΠΑΟΚ, αυτά σταμάτησαν τον ρυθμό των γηπεδούχων και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 43-38.

Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε την κατάσταση έπειτα από τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο (48-48) με κορυφαίους τους Λιούις, Σαρικόπουλο, αλλά μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ, τα τρίποντα του Μαυροκεφαλίδη και την «αφύπνιση του Τζόουνς ο Ιωνικός ξέφυγε εκ νέου με επτά πόντους (60-53, 27’). Ο ΠΑΟΚ είχε αντίδραση λόγω του Άνταμ Σμιθ, μείωσε σε 60-58 (28:30) για να κλείσει η περίοδος με σκορ 63-62.

Κλείσιμο
Στην τελευταία περίοδο, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μετουσίωσε με… πόντους την πολύ καλή παρουσία του στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην τελευταία περίοδο, προηγήθηκαν με 72-64 (34’), για να ακολουθήσουν έξι διαδοχικοί πόντου του Έλληνα φόργουορντ για το +12 (78-66) λίγο πριν την είσοδο του αγώνα στα τελευταία τρία λεπτά του. Ο Τζαμάλ Τζόουνς έδωσε τη… χαριστική βολή στον ΠΑΟΚ με εύστοχο σουτ τριών πόντων (81-66, 38’).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ιωνικός το ήθελε περισσότερο και στο κρίσιμο σημείο είχε τον ηγέτη (σ. σ. Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ ο οποίος χάθηκε στο… παρκέ στην τελευταία περίοδο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ομοίως και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ενώ ο Τζαμάλ Τζόουνς έδωσε κρίσιμους πόντους στην τελευταία περίοδο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ δεν ήταν εύστοχος, αλλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο έδωσε λύσεις στην ομάδα του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Στιθ και Σάφτενααρ ήταν οι αδύναμοι κρίκοι του Ιωνικού. Εκτός κλίματος ήταν οι Εγεκέζε, Ουίγκινς για τον ΠΑΟΚ, ομοίως και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το Transitionπαιχνίδι του Ιωνικού Νικαίας σε συνδυασμό με τις αργές επιστροφές του ΠΑΟΚ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Για τον Ιωνικό… καλά τα τρίποντα αλλά δεν γίνεται να είναι ο μοναδικός τρόπος έκφρασης. Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο καθώς σημείωσε μόλις τέσσερις πόντους!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Τζαμάλ Τζόουνς στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 43-38, 63-62, 83-66
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης