Super League: Ο Ελβετός διαιτητής του ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ είχε παραιτηθεί τον Μάιο, αφού απέβαλε παίκτη χωρίς λόγο

Super League: Ο Ελβετός διαιτητής του ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ είχε παραιτηθεί τον Μάιο, αφού απέβαλε παίκτη χωρίς λόγο

Η ΚΕΔ / ΕΠΟ επέλεξε τον Στέφαν Κλόσνερ να σφυρίξει το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως έχει πίσω του μία απίστευτη ιστορία με λανθασμένη αποβολή που κατέληξε στο να δηλώσει παραίτηση τον περασμένο Μαϊο!

klosner1
Ο 38χρονος διαιτητής από την Ελβετία που έχει σπουδάσει βιολόγος και ασχολήθηκε και με την διδασκαλία, είχε μία απίστευτη ιστορία πίσω που δημιουργεί ερωτηματικά για την επιλογή του.

Συγκεκριμένα στις 30 Μαϊου είχε κάνει δήλωση παραίτησης μετά από ένα παιχνίδι που είχε αποβάλλει τον στράικερ της Ξαμάξ, Ραφαέλ Νουτζόλο. Ο Κλόσνερ ισχυρίστηκε ότι ο παίκτης τον έφτυσε, κάτι που όμως φάνηκε να μην έγινε ποτέ! Κοινώς έβγαλε μία κόκκινη δίχως κανέναν προφανή και ουσιαστικό λόγο!

Αρχικά ο παίκτης τιμωρήθηκε με τέσσερις αγώνες αποκλεισμού όμως η ομάδα του έκανε έφεση και η ποινή του σβήστηκε. «Άκουσα μία γνωστή φωνή (σ.σ. ο Νουτζόλο είναι... διάσημος για τις διαμαρτυρίες του στους διαιτητές) και μετά ένιωσα να με φτύνουν στο γόνατο και το χέρι. Ήταν ο παίκτης αυτός», θα πει ο Κλόσνερ. Ο φορ της Ξαμάξ τόνισε ότι «δεν έχω φτύσει ποτέ κανέναν στην ζωή μου. Η αλήθεια θα λάμψει». Η αθώωση του παίκτη σε 2ο βαθμό προκάλεσε την έκρηξη του Κλόσνερ.

«Τι πρέπει να κάνω για να με πιστέψετε; Που οδηγεί όλο αυτό;», είχε αναρωτηθεί ο Ελβετός ρέφερι για το συγκεκριμένο θέμα. Στα τέλη Μαϊου ο Κλόσνερ έσπευσε να κάνει δήλωση παραίτησης από την διαιτησία! «Δεν το χρειάζομαι όλο αυτό. Έχω ανάγκη να περνάω αλλιώς τα Σαββατοκύριακά μου. Είναι κάτι που έχω αποφασίσει», είχε τονίσει τότε. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς υπήρξε εκδίκαση και σε τρίτο βαθμό. Ο Κλόσνερ κλήθηκε να παραστεί αλλά δεν πήγε.

Κλείσιμο
Για μία ακόμα φορά (σ.σ. το ίδιο είχε τονιστεί και στην έφεση) τονίστηκε ότι δεν αποδεικνύεται ο ισχυρισμός του διαιτητή ότι τον έφτυσε ο παίκτης. Ότι εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα και φυσικά το βίντεο και δεν αποδείχθηκε τίποτα τέτοιο και φυσικά ότι το Φ.Α. όπως συμπληρώθηκε από εκείνον ήταν λανθασμένο. Ο Κλόσνερ που στο βιογραφικό του αναφέρεται ως Δρ. Βιολογίας έγινε διεθνής το 2012.

Φέτος - χωρίς ακόμα να είναι σαφές τι ακιρβώς ακολούθησε μετά την παραίτησή του - σφύριξε ματς στο Europa αλλά και παιχνίδια στην χώρα του. Το background του όμως και όλα όσα προηγήθηκαν δεν είναι και τα καλύτερα και δημιουργούν απορίες για τα κριτήρια επιλογών της ΚΕΔ / ΕΠΟ, που σημειωτέον στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ είχε φέρει μη διεθνή βοηθό για τον Στέγκεμαν. 

Δείτε στο βίντεο την επίμαχη αποβολή (σ.σ. φαίνεται στο 2.31).

31 Mai 2019 Neuchâtel Xamax - FC Aarau 0-4

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης