«Τρομοκράτης» ο Ολυμπιακός: Με σούπερ μπάλα και επιδόσεις Μπαρτσελόνα «ταξιδεύει» στους ομίλους

«Τρομοκράτης» ο Ολυμπιακός: Με σούπερ μπάλα και επιδόσεις Μπαρτσελόνα «ταξιδεύει» στους ομίλους

Απόλυτη επικράτηση των «ερυθρόλευκων» και σε επίπεδο στατιστικής στο 4-0 επί της Κράσνονταρ - Φωτογραφίες από το γλέντι που στήθηκε στο Καραϊσκάκη μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή - Οι πιθανοί αντίπαλοι στους ομίλους

osfp_krasnodar_art
Το 4-0 θα μπορούσε κάλλιστα να είναι 6-0 ή και 7-0. Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε στο γήπεδο τη ρωσική Κράσνονταρ, πετυχαίνοντας τον στόχο ενός καθαρού σκορ ενόψει της ρεβάνς. Ένα σκορ που απαιτεί την απόλυτη απόδοση των Ρώσων στον επαναληπτικό και τη χειρότερη στην... ιστορία των «ερυθρόλευκων», προκειμένου να ανατραπεί. Η απαίτηση ενός 5-0 στον δεύτερο αγώνα, ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες πρόκρισης τους ομίλους του Champions League για τη ρωσική ομάδα, σε αντίθεση με τον σύλλογο του Πειραιά, που θα πρέπει να προγραμματίζει την αποστολή για τη μεγάλη κλήρωση.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν την απόλυτη επικράτηση των «ερυθρόλευκων» έναντι των Ρώσων. Η ομάδα του Πειραιά πραγματοποίησε 20 προσπάθειες για γκολ, έναντι μόλις εννέα που πραγματοποίησαν οι Ρώσοι. Από τις επτά προσπάθειες που «βρήκαν τέρμα», οι τέσσερις κατέληξαν στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις δύο φορές την εστία του Σα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε, επίσης, επτά κόρνερ, έναντι μόλις δύο της αντιπάλου του.

Η υπεροχή της ελληνικής ομάδας το βράδυ της Τετάρτης αποδεικνύεται και από το ποσοστό κατοχή. Οι Πειραιώτες είχαν το 54% της κατοχής, έναντι 46% που είχαν οι Ρώσοι.

Αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης, στο Καραϊσκάκη στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι, με τους παίκτες και τους οπαδούς να γίνονται ένα και να αδημονούν για την επιστροφή της ομάδας στου ομίλους του κορυφαίου θεσμού σε επίπεδο συλλόγων.

Δείτε εικόνες από το γλέντι στο Καραϊσκάκη κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του ματς:

4878470
4878483
4878530
4878523
4878539
4878534
4878552
Κλείσιμο

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:

Highlights: Ολυμπιακός - Κράσνονταρ 4-0 / Highlights: Olympiacos - Krasnodar 4-0


Στο 3ο γκρουπ των ομίλων - Οι πιθανοί αντίπαλοι

Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Champions League θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση μετά το 4-0 επί της ρωσικής Κράσνονταρ στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, οι «ερυθρόλευκοι» θα περάσουν στους ομίλους της μεγαλύτερης διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων, αφού περάσουν και το εμπόδιο του επαναληπτικού αγώνα με τους Ρώσους.

Σύμφωνα με τις ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους και τα πρώτα αποτελέσματα των play off, τα γκρουπ δυναμικότητας έχουν ως εξής:

1ο γκρουπ

Λίβερπουλ (Αγγλία, κάτοχος Champions League) 91.000

Τσέλσι (Αγγλία, κάτοχος Europa League) 87.000

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 138.000

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 106.000

Γιουβέντους (Ιταλία) 124.000

Μπάγερν (Γερμανία) 128.000

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 103.000

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 72.000

2ο γκρουπ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 146.000

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 127.000

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία) 85.000

Νάπολι (Ιταλία) 80.000

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 80.000

Τότεναμ (Αγγλία) 78.000

Άγιαξ (Ολλανδία) 70.500*

Μπενφίκα (Πορτογαλία) 68.000

3ο γκρουπ

Λιόν (Γαλλία) 61.500

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία) 61.000

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 54.500

Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 44.000

Μπριζ (Βέλγιο) 39.500**

Βαλένθια (Ισπανία) 37.000

Ιντερ (Ιταλία) 31.000

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) 29.500***

4ο γκρουπ

Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 28.500

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 27.500****

Γκενκ (Βέλγιο) 25.000

Γαλατασαράι (Τουρκία) 22.500

Λειψία (Γερμανία) 22.000

Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 21.500*****

Αταλάντα (Ιταλία) 14.945

Λιλ (Γαλλία) 11.699

* Αν προκριθεί επί του ΑΠΟΕΛ (πρώτο ματς 0-0)

** Αν προκριθεί επί της ΛΑΣΚ Λιντς (πρώτο ματς 1-0)

*** Αν προκριθεί επί της Ρόζενμποργκ (πρώτο ματς 2-0)

**** Αν προκριθεί επί του Ερυθρού Αστέρα (πρώτο ματς 2-2)

***** Αν προκριθεί επί της Κλουζ (πρώτο ματς 1-0)

4878497
4878524
Χαμηλούς τόνους από Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε και στο 4-0 επί της Κράσνονταρ, αλλά και στην καταπληκτική εμφάνιση του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, ενώ δεν παρέλειψε να κρατήσει χαμηλούς τόνους ενόψει της ρεβάνης, στέλνοντας ένα μήνυμα και στους ποδοσφαιριστές του.

Αναλυτικά όσα είπε στη κάμερα της Cosmote TV:

«Να αφιερώσω την νίκη στον φροντιστή μας που έχασε τον πατέρα του, είναι ένα πολύ καλό παιδί, σπουδαία προσωπικότητα και θέλουμε με αυτό τον τρόπο να τον κάνουμε να αισθανθεί καλύτερα».

Για το αν έχει τελειώσει η πρόκριση μετά το 4-0: «Στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά. Σήμερα είχαμε τον κόσμο δίπλα μας, είχαμε καταπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχουμε δει πολλές ανατροπές στο παρελθόν, δεν έχει τελειώσει κάτι θα ξεκινήσουμε σαν να είναι 0-0».

Για τον Ραντζέλοβιτς: «Ο Λάζαρ είναι ένας πολύ νέος παίκτης, είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε και είχε αυτή την επιτυχία σήμερα. Είναι πολύ νωρίς για εκείνον, έχει να μάθει πολλά, έχει πολλές ικανότητες, είμαστε χαρούμενοι που παίρνει τις ευκαιρίες που του δίνονται, όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς κι έχει πολλά να μάθει».

Για το μηδέν παθητικό για ακόμα ένα παιχνίδι: «Στατιστικές δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Η ομάδα κέρδισε, αυτός είναι ο στόχος μας, σημαντικό που δεν δεχόμαστε γκολ, αυτό είναι που δείχνει την σταθερότητα που έχουμε σαν ομάδα. Το σημαντικό είναι η πρόκριση και ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα φέτος και πρέπει να επικεντρωθούμε κι εκεί από την Κυριακή».

Λίγα λεπτά αργότερα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας:

«Θέλω να αφιερώσω την σημερινή νίκη στον Δήμο (σ.σ. Δήμος Μέρης), τον φροντιστή μας που έχασε τον πατέρα του. Να του δώσω μία μεγάλη αγκαλιά».

Το εάν έχει προτίμηση στον επόμενο αντίπαλο: Όχι δεν πρόκειται να απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Πρόκειται για έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο που πήγε στην Πορτογαλία και πήγε να βάλει 4 γκολ στην Πόρτο. Θα πάμε στο 2ο ματς και για 90 λεπτά θα πρέπει να δείξουμε και εκεί πολύ προσεκτικοί και αποτελεσματικοί. Δεν θα κάνουμε την χάρη στην Κρασνοντάρ να δείξουμε πως έχει τελειώσει. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι.

Τον Ολυμπιακό και την ευρωπαϊκή υπέρβαση: Όλα είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς. Είναι όλοι οι παίκτες αφοσιωμένοι. Προετοιμάζουμε πολύ καλά τα ματς. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος και είναι δύσκολο για τον αντίπαλο όταν έρχεται στο γήπεδό μας. Επίσης ξεκινάμε πολύ δυνατά τα ματς, κάτι πολύ σημαντικό.

Το κατά πόσον ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο ματς: Όχι είναι αλήθεια πως παίξαμε πολύ καλά σήμερα. Έχουμε ένα προβάδισμα αλλά δεν τελείωσε ακόμα τίποτα. Καταφέραμε να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι και με υπομονή. Πολύ έξυπνοι από το πως διαχειριστήκαμε τις επιθέσεις του αντιπάλου. Είχαμε έναν αντίπαλο που αν και πολύ επιθετικός έχει κενά πίσω στην άμυνά του. Ακόμα έχουμε όμως ένα παιχνίδι.

Την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού: Είναι θετικό ότι η δουλειά μας αναγνωρίζεται και ότι αρέσει στον κόσμο. Είμαστε όμως στην αρχή. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Θέλω να πω στους παίκτες μου να συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο καλά μέχρι τέλους. Αυτήν την ευθύνη την έχω και εγώ και είναι μία ευθύνη τεράστια.

Το Champions League, το ρόστερ και την πιθανή ενίσχυση: Ότι συζητάμε με την διοίκηση μένει σε εμάς. Δουλεύουμε για να είναι η ομάδα όπως πρέπει. Έχουμε μεγάλες ομάδες που δεν του είχε πάει καλά η διοργάνωση. Είναι ανήθικο να μιλάμε για παίκτες που δεν είναι εδώ. Ειδικά όταν έχουμε παίκτες που έχουν πάει τόσο καλά.

Το ότι ακούγεται το όνομά του στην Πορτογαλία: Έχω αποδείξει την δουλειά μου στην Πορτογαλία. Έχω δουλέψει οκτώ χρόνια εκεί. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.

Το που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός: Είμαι πολύ ικανοποιημένος που είμαι εδώ. Με παθιάζει η δουλειά μου περισσότερο απ' όλα. Τα καλά αποτελέσματα είναι ένα έξτρα κίνητρο για να συνεχίζω με αφοσίωση την δουλειά μου.

15 ματς αήττητος στα προκριματικά

Από τις 3 Αυγούστου του 2016, όταν ο Ολυμπιακός αποχαιρετούσε πρόωρα την προσπάθεια πρόκρισης στα playoffs του Champions League χάνοντας με 1-0 από τη Χάποελ Μπερ Σεβά στο Ισραήλ, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι.

Έκτοτε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συμπληρώσει 15 ματς αήττητοι σε καλοκαιρινά προκριματικά, είτε στο Champions League, είτε στο Europa League. Συγκεκριμένα, σε αυτό το διάστημα μετρούν 12 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα νίκησε δύο φορές την Αρούκα στα playoffs Europa League (0-1, 2-1) το καλοκαίρι του 2016, προ διετίας στα προκριματικά του Champions League πέταξε έξω την Παρτιζάν (1-3, 2-2) και τη Ριέκα (2-1, 0-1), το περασμένο καλοκαίρι στα προκριματικά του Europa League «καθάρισε» τη Λουκέρνη (0-4, 3-1) και την Μπέρνλι (1-1, 3-1), ενώ φέτος μετά τη Βικτόρια Πλζεν (0-0, 4-0) απέκλεισε με δύο νίκες την Μπασακσεχίρ (0-1, 2-0) και την Τετάρτη διέλυσε (4-0) την Κράσνονταρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης