Γερμανία: Με «πάρτι» ξεκίνησε η Ντόρτμουντ, τα… χρειάστηκε η Λεβερκούζεν

Γερμανία: Με «πάρτι» ξεκίνησε η Ντόρτμουντ, τα… χρειάστηκε η Λεβερκούζεν

Η Άουγκσμπουργκ προηγήθηκε στο 1’, αλλά είδε τη Μπορούσια Ντόρτμουντ να την… διαλύει με 5-1, ενώ η Μπάγερ Λεβερκούζεν κέρδισε δύσκολα την Πάντερμπορν με 3-2 - Μεγάλο «διπλό» της Φορτούνα στη Βρέμη

dort-germ
Επιβλητική εμφάνιση και νίκη για τη Μπορούσια Ντότμουντ, στην πρεμιέρα της στο γερμανικό πρωτάθλημα, όπως μαρτυράει και το τελικό 5-1 επί της Άουγκσμπουργκ, στο κατάμεστο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ»!

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το… λάθος να προηγηθούν με το… καλημέρα, χάρη σε γκολ του νεοαποκτηθέντα Φλόριαν Νίντερλεχνερ, άντεξαν για ένα ημίχρονο και στη συνέχεια… παραδόθηκαν στις ορέξεις των Βεστφαλών που έκαναν… πάρτι στον αγωνιστικό χώρο...

Ο Πάκο Αλκάθερ ισοφάρισε άμεσα, ενώ ο Ισπανός στράικερ ήταν εκείνος που έκανε και το 4-1 για την ομάδα του. Μεσολάβησε ένα τέρμα του Τζέιντον Σάντσο, κι ένα ακόμα από τον Μάρκο Ρόις που είχε και δύο ασίστ, για να έρθει το… κερασάκι στην τούρτα από τον Γιούλιαν Μπραντ που μπήκε ως αλλαγή και στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπορούσια κατάφερε να σκοράρει.

Πλέον, η Ντόρτμουντ απέχει ήδη δύο βαθμούς από τη Μπάγερν Μονάχου, που «στραβοπάτησε» χθες με τη Χέρτα Βερολίνου, στην κούρσα για τη φετινή «σαλατιέρα».

Borussia Dortmund vs Augsburg 5-1 Highlights & All Goals (17/08/2019)


Κλείσιμο
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν δυσκολεύθηκε μέχρι να καταβάλλει την αντίσταση της Πάντερμπορν, την οποία κέρδισε με 3-2 στην «Μπάι Αρένα», φτάνοντας στην πρώτη της φετινή νίκη στη Bundesliga. Οι «ασπιρίνες» προηγήθηκαν δύο φορές, με τέρματα των Λίον Μπέιλι και Κάι Χάβερτς, με τη νεοφώτιστη ομάδα να… απαντάει ισάριθμες, πριν μάλιστα τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα! Τελικά, το… χρυσό όπως αποδείχτηκε γκολ για τη Λεβερκούζεν ήρθε από τη σέντρα του Γουέντελ και την προβολή του Κέβιν Φόλαντ, ενώ ο Παναιγώτης Ρέτσος έμεινε στον πάγκο.

Bayer Leverkusen vs Paderborn 3-2 Highlights & Goals / Resume 2019 HD


Σαν… σίφουνας πέρασε από τη Βρέμη η Φορτούνα Ντίσελντορφ, καθώς επικράτησε με 3-1 της τοπικής Βέρντερ και πέτυχε την πρώτη της νίκη εκεί μετά τον Απρίλιο του 1977! Οι φιλοξενούμενοι είχαν… κρύο αίμα, μετουσιώνοντας σε γκολ σχεδόν όλες τους τις ευκαιρίες, με τους «πράσινους», για τους οποίους δεν αγωνίστηκε ο Στέφανος Καπίνο, να πληρώνουν τα αμυντικά τους κενά, καταφέρνοντας μόνο να ισοφαρίσουν προσωρινά.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, η Βόλφσμπουργκ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις στο γερμανικό πρωτάθλημα νικηφόρα, κερδίζοντας με 2-1 τη νεοφώτιστη Κολωνία. Οι «λύκοι» πήραν νωρίς κεφάλι στο σκορ με ένα γκολ… όνειρο και βολέ από τα 20 μέτρα από τον Μαξιμίλιαν Άρνολντ, ενώ με… κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι ο Βουτ Βέγκχορστ έδειξε να καθαρίζει την υπόθεση νίκη. Οι «τράγοι» έδειξαν λίγα πράγματα, ειδικά στην επανάληψη, σκοράροντας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων…

Τέλος, σκοράροντας τρία τέρματα σε διάστημα έξι λεπτών και υπό την πίεση του χρόνου, δεδομένου πως αυτό έγινε από το… 82ο λεπτό και μετά, η Φράιμπουργκ κατάφερε να νικήσει με 3-0 τη Μάιντς και να πάρει ένα απρόσμενο, βάση εικόνας του αγώνα «τρίποντο»!

Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική:

Παρασκευή 16/8
Μπάγερν Μονάχου-Χέρτα Βερολίνου 2-2
(24’, 60’ πεν. Λεβαντόφσκι – 36’ Λουκεμπάκιο, 39’ Γκρούγιτς)

Σάββατο 17/8
Βέρντερ Βρέμης-Φορτούνα Ντίσελντορφ 1-3
(47’ Γ. Έγκεσταϊν – 36’ Χένιγκς, 52’ Καραμάν, 64’ Αϊχάν)
Φράιμπουργκ-Μάιντς 3-0
(82’ Χέλερ, 84’ Σμιντ, 87’ πεν. Βάλντσμιντ)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Πάντερμπορν 3-2
(10’ Μπέιλι, 19’ Χάβερτς, 69’ Φόλαντ – 15’ Μιχελ, 25’ Μάμπα)
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ 5-1
(3’, 59’ Αλκάθερ, 51’ Σάντσο, 57’ Ρόις, 82’ Μπραντ – 1’ Νίντερλεχνερ)
Βόλφσμπουργκ-Κολωνία 2-1
(16’ Άρνολντ, 60’ Βέγκχορστ – 90’+1’ Τερόντε)
Γκλάντμπαχ-Σάλκε 19:30

Κυριακή 18/8
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ 16:30
Ουνιόν Βερολίνου-Λειψία 19:00

Η επόμενη αγωνιστική (2η, 23-25/8)

Παρασκευή 23/8
Κολωνία-Μπορούσια Ντόρτμουντ 21:30

Σάββατο 24/8
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 16:30
Μάιντς-Γκλάντμπαχ 16:30
Άουγκσμπουργκ-Ουνιόν Βερολίνου 16:30
Πάντερμπορν-Φράιμπουργκ 16:30
Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 25/8
Λειψία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ 19:00

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης