Ο ΠΑΟΚ για το όνειρο της πρόκρισης κόντρα στον Άγιαξ μετά το 2-2 της Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ για το όνειρο της πρόκρισης κόντρα στον Άγιαξ μετά το 2-2 της Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει την τεράστια υπέρβαση (21:30, COSMOTE Sport 1) αποκλείοντας τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ

paok-touba
Αντιμέτωπος με μια ιστορική πρόκληση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Απόψε (21:30, COSMOTE Sport 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) αντιμετωπίζει στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» τον Άγιαξ στη ρεβάνς του 2-2 της Τούμπας με… έπαθλο την πρόκριση στα playoffs του Champions League.

Φυσικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν είναι φαβορί. Κάτι όμως η καλή εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι, κάτι το γεγονός ότι ο Άγιαξ δεν είναι ακόμη φορμαρισμένος, κάτι ότι οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν χάσει ποτέ στο Άμστερνταμ (μετρώντας ισάριθμα 1-1), κρατούν ζωντανό το όνειρο.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του και είναι αρκετά πιθανό να αιφνιδιάσει με τις επιλογές του. Ο Πασχαλάκης θα είναι σίγουρα στο τέρμα, αλλά από στα υπόλοιπα μετόπισθεν υπάρχουν ερωτηματικά. Δεν αποκλείεται ο Κρέσπο να παίξει αριστερό μπακ και να αρχίσει δίπλα στον Βαρέλα ο Ίνγκασον, ενώ ο Μάτος θα είναι σίγουρο στο δεξί άκρο της άμυνας. Στον άξονα σίγουρος είναι ο Εσίτι, που όμως είναι πιθανό να πλαισιωθεί όχι από τον Ελ Καντουρί, αλλά από τον Ντόουγκλας. Ο Ζαμπά σε θέση δεξιού χαφ είναι σίγουρος, όπως και ο Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης, αλλά οι άλλες δύο θέσεις είναι «ανοιχτές». Ο Πέλκας μπορεί να παίξει είτε αριστερό χαφ, είτε πίσω από τον Άγγλο φορ, αλλά δεν είναι απίθανο στο πρώτο σενάριο ο Σφιντέρσκι να είναι ο δεύτερος επιθετικός. Πιθανότατα, δε, ο Μπίσεσβαρ να είναι στον πάγκο και να έρθει από εκεί για να αλλάξει το ρυθμό στη διάρκεια του αγώνα.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα του Άγιαξ, υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά. Ο Ονάνα θα είναι στο τέρμα, με τους Σουρς και Μαρτίνες στο κέντρο άμυνας, ο Ταλιαφίκο θα είναι αριστερό μπακ και ο Φέλτμαν στο δεξί άκρο άμυνας. Στο κέντρο πιθανότατα θα βρίσκονται οι Μαζράουι (υποψήφιος και ο Μαρίν), Μπλιντ και Φαν Ντε Μπέικ, ενώ μπροστά λογικά ο Νέρες θα προτιμηθεί από τον Ντόλμπεργκ δίπλα στους σταθερούς Τάντιτς και Ζίγιες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βρετανός Κρεγκ Πόουσον. Ο 40χρονος Άγγλος ρέφερι έχει βρεθεί ήδη αρκετές φορές στο δρόμο ελληνικών ομάδων. Στις 3/8/2017 ήταν στο Καμπάλα-Παναθηναϊκός 1-2 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, στις 7/12/2017 διηύθυνε το Αούστρια-ΑΕΚ 0-0 για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης, ενώ στις 14/2/2019 διαιτήτευσε στο Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 2-2 για τους «32» του Europa League. Επίσης, στις 28/3/2017 είχε «σφυρίξει» στο U19 παιχνίδι Ελλάδα-Ολλανδία 0-0 για την Elite Round.

Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, ενώ ο ΠΑΟΚ θα έχει στο πλευρό του 2.100 φιλάθλους. Εφόσον προκριθεί ο «Δικέφαλος του Βορρά», θα αναμετρηθεί με το νικητή του Καραμπάγκ-ΑΠΟΕΛ, με τους Αζέρους να έχουν προβάδισμα μετά τη νίκη τους με 2-1 στο πρώτο ματς στην Κύπρο. Αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί, θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League απέναντι σε Σλόβαν Μπρατισλάβας ή Ντάνταλκ, με την πρώτη να έχει κερδίσει 1-0 στην Τσεχία.

Κλείσιμο
Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης