Europa League, Ντουνάισκα Σρέντα-Ατρόμητος 1-2: Ωραίος ως Ευρωπαίος

Europa League, Ντουνάισκα Σρέντα-Ατρόμητος 1-2: Ωραίος ως Ευρωπαίος

Η γκολάρα του Ούμπιντες και το γκολ του Μανούσου, έδωσαν στον Ατρόμητο την εκτός έδρας νίκη  και παράλληλα μια εξαιρετική... προίκα πρόκρισης στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League -Δοκάρι ο Ρόσα στο φινάλε του αγώνα

4862266
Ένας τρομερός Ατρόμητος εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Σλοβακία! Οι Περιστεριώτες, με τον αρχηγό τους Χαβιέ Ούμπιδες να κάνει τα πάντα στο γήπεδο, έφυγαν με το 1-2 από την Ντουνάισκα Στρέντα, χάρη σε γκολ του Αργεντινού και του Μανούσου.

Σε μια εβδομάδα στο Περιστέρι, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου καλείται πλέον απλά να υπερασπιστεί αυτό το σπουδαίο εκτός έδρας αποτέλεσμα και να βρεθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

Ντουνάιτσκα Στρέντα - Ατρόμητος 1-2 (25/7/2019) Highlights | Προκριματικά Europa League 1ος Αγώνας


Έτσι έπαιξαν
Ο Γιάννης Αναστασίου, κατέβασε τον Ατρόμητο με 4-4-2. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, με τους Ρισβάνη, Γούτα μπροστά του και τους Κιβρακίδη, Κατράνη δεξί κι αριστερό μπακ αντίστοιχα. Στον άξονα βρέθηκαν Μάντσον και Χαρίσης, δεξιά ο Ούμπιδες, αριστερά ο Ενσικουλού, με τον Μανούσο να βρίσκεται στο πλευρό του Βέλλιου στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Πίτερ Χιμπάλα, παρέταξε την Ντουνάισκα Στρέντα με 4-2-3-1. Ο Γέντλιτσκα ήταν το τέρμα, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Κόστρνα, Όραβετς, Κρούζλιακ, Ντέιβις. Στον άξονα βρέθηκαν ο Βίντα Μ. με τον Ρόναν, δεξί εξτρέμ ήταν ο Τσμέλικ, δεξί εξτρέμ ο Ντίβκοβιτς και δεκάρι ο Καλμάρ. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ραμίρεζ.

Κυρίαρχη αλλά ακίνδυνη για 20 λεπτά η Ντουνάισκα

Κλείσιμο
Όπως αναμενόταν, το παιχνίδι άρχισε με την Ντουνάισκα Στρέντα να έχει τον έλεγχο του ματς και να κυκλοφορεί την μπάλα. Από την άλλη, ο Ατρόμητος είχε μπει στο παιχνίδι με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς και έκλεινε καλά τους διαδρόμους, κάνοντας τους Σλοβάκους να φαίνονται ακίνδυνοι.

Πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε από μια στατική φάση στο 9', με τον Μέγιερι να μπλοκάρει την εκτέλεση φάουλ του Ντίβκοβιτς. Η καλύτερη φάση τους όμως ήρθε στο 17'. Τότε ο Καλμάρ βρήκε χώρο σχεδόν στο ημικύκλιο και με ωραίο δυνατό σουτ ανάγκασε τον Μέγιερι να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η γκολάρα του Ούμπιδες και η ισοφάριση από το πουθενά

Ο Ατρόμητος μέχρι την συμπλήρωση 20 λεπτών δεν είχε καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Αυτό το έκανε στο 20ο λεπτό και σκόραρε! Ο Βέλλιος είδε τον Ούμπιδες στο χώρο και του πέρασε την μπάλα στα δεξιά, με τον Αργεντινό σε πρώτο χρόνο να σουτάρει και να βρίσκει σώματα. Όμως η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ύψος και ο αρχηγός των Περιστεριωτών με ένα τρομερό σουτ στη κίνηση έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία του Γέντλιτσκα κάνοντα το 0-1.

Σε εκείνο το σημείο οι Σλοβάκοι έδειχναν να... παγώνουν και να χάνουν τον έλεγχο στο παιχνίδι. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να φτάσουν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όμως η κεφαλιά του Μανούσου μετά από σέντρα του Κιβρακίδη έφυγε άουτ.

Στο 30' ο Χιμπάλα προχώρησε σε αλλαγή τακτικής, βάζοντας στο παιχνίδι τον Βίντα Κ., στη θέση του Ρόναν κι έφερε τον Καλμάρ στα χαφ με τον πρώτο να είναι πλέον το δεκάρι της ομάδας. Πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση, ο ποδοσφαιριστής των Σλοβάκων έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Χαρίσης δεν μπόρεσε να διώξει στα δεξιά και ο Βίντα Κ. πήρε την μπάλα, έκανε μια ατομική προσπάθεια και με ένα καταπληκτικό σουτ την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι του Μέγιερι για το 1-1.

Δεν τα έχασε και πήρε ξανά κεφάλι!

Ο Ατρόμητος όμως δεν τα έχασε στιγμή μετά το γκολ! Παρέμεινε με καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να απειλήσει στο 42'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μανούσο, ο οποίος έκανε νέα σέντρα και ο Βέλλιος με ωραίο σουτ στη κίνηση την έστειλε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι των Σλοβάκων.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ατρόμητος πήρε εκ νέου το προβάδισμα! Ο Νάτσος που είχε μπει στη θέση του τραυματία Κιβρακίδη, άνοιξε στον εκπληκτικό Ούμπιδες, ο οποίος σέντραρε για τον Βέλλιο που βρήκε λίγο την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Μανούσο κι από εκείνον στα δίχτυα με κοντινό πλασέ. Πλέον ο Ατρόμητος είχε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για το πρώτο ημίχρονο. 1-2!


Η απάντηση της Ντουνάισκα όμως, παραλίγο να ήταν άμεση, αλλά το πολύ όμορφο σουτ του Ραμίρες έξω από την περιοχή στο 44' έφυγε ελάχιστα έξω. Με την συμπλήρωση 45 λεπτών, οι Περιστεριώτες έφτασαν κοντά και στο 1-3! Ο Ούμπιδες και πάλι την σέντρα, πλασέ του Βέλλιου από κοντά, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Γέντλιτσκα.

Ανούσια πίεση και άνετα ο Ατρόμητος!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της μπάλας, χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Μέγιερι με τον Γούτα να είναι εξαιρετικός αλλά και όλη την άμυνα του Ατρόμητου να καθαρίζει εύκολα. Όπως στο 51', όταν ο Ρισβάνης με αυτοθυσία έσωσε προ του Ραμίρες.

Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φάση που απείλησαν οι γηπεδούχοι, με τον Ατρόμητο να διαχειρίζεται πολύ εύκολα το προβάδισμα που είχε από το πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα στο 55' απείλησε κι όλας με ένα μακρινό σουτ του Μανούσου που έφυγε άουτ.

Μπορούσε να το τελειώσει από απόψε...

Αφού η ανούσια πίεση της Ντουνάισκα δεν έφερε κάτι για τους γηπεδούχους, ο Ατρόμητος μπορούσε να έχει κάνει και το 1-3 σε τρεις φάσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο!

Πρώτα στο 86' ο Ρόσα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και το σουτ του κόντραρε φεύγοντας κόρνερ, από το οποίο ο Ρισβάνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 89' έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία! Ο Μανούσος έβγαλε μπαλιά στον Ρόσα, αυτός πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ δύο φορές και μετά την δεύτερη σούταρε προ κενής εστίας στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αυτή έφτασε στον Χαρίση, το σουτ του οποίου έφυγε μόλις άουτ!

Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων ο Ατρόμητος βγήκε αρκετές φορές με αξιώσεις στην επίθεση, όμως το χαλούσε στην τελική προσπάθεια. Κάπως έτσι, το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Περιστεριώτες να φεύγουν με διπλό από την Ντουνάισκα Στρέντα και να μπορούσα να έχουν κερδίσει και με περισσότερα γκολ, από αυτό το 1-2!

MVP: Ούμπιδες. Ο αρχηγός του Ατρόμητου έκανε τα πάντα στο γήπεδο! Στα 37 του χρόνια, ήταν ένα ακούραστο... μηχανάκι για τους Περιστεριώτες. Εκτός από το γκολ με το οποίο η ομάδα του πήρε το προβάδισμα, αλλά και την σέντρα στο 1-2, όλες οι φάσεις που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι ήρθαν από τα πόδια του! Έχει κάνει το τέλειο ματς!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τσμέλικ. Ο εξτρέμ των γηπεδούχων είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που περιμένει πολλά ο Χιμπάλα. Ωστόσο, ο επιθετικός της Ντουνάισκα δεν φάνηκε ποτέ στο παιχνίδι και για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γούτας. Ο Έλληνας αμυντικός ήταν απλά αλάνθαστος στο ντεμπούτο του με τον Ατρόμητο! Αν δεν υπήρχε ο παράγοντας... Ούμπιδες, ο νεοαποκτηθής αμυντικός θα ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής των Περιστεριωτών στο γήπεδο!

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται η πολύ κακή αμυντική γραμμή της Ντουνάισκα στο δεύτερο τέρμα που δέχεται η ομάδα. Κανείς δεν έχει πάρει... γραμμή τον Μανούσο ο οποίος είπε «ευχαριστώ» κι εκτέλεσε από κοντά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γερμανός διαιτητής, Ντάνκερντ, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Τόσο ο ίδιος όσο και οι βοηθοί του δεν έχασαν κάποια φάση στο ματς και παίρνουν άριστα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ατρόμητος έδειξε πως το περσινό πάθημα του έγινε για τα καλά μάθημα! Με εμφάνιση που θύμισε... Στοκχόλμη, οι Περιστεριώτες πέρασαν από την Σλοβακία με ένα εξαιρετικό σκορ, καθώς αυτό το 1-2 του δίνει σαφέστατο προβάδισμα για πρόκριση ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο Περιστέρι!

Οι συνθέσεις:
Ντουνάισκα Στρέντα (Πίτερ Χιμπάλα): Γέντλιτσκα, Ρόναν (30' Βίντα Κ.), Βίντα Μ., Ραμίρεζ, Καλμάρ, Όραβετς, Κρούζλιακ, Κόστρνα, Ντίβκοβιτς, Ντέιβις (73' Μπλάκμαν), Τσμέλικ (60' Βεσελόφσκι)
Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μέγιερι, Κιβρακίδης (39' Νάτσος), Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης, Ούμπιδες, Ενσικουλού (61' Ρόσα), Μανούσος, Βέλλιος (74' Καχίλα)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης