Basket League: Με wild card θα καλυφθεί η κενή θέση

Basket League: Με wild card θα καλυφθεί η κενή θέση

Μετά την απόσυρση του αιτήματος παραμονής από το Λαύριο, έμειναν 13 ομάδες στη Basket :League, με το κενό να καλύπτεται μέσω wild card, όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

4857101
Απόφαση α λα… Ευρωλίγκα από τον ΕΣΑΚΕ.

Αφότου οριστικοποιήθηκε το deal με την Κύμη και έτσι εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα «μεγάλα σαλόνια», το Λαύριο απέσυρε το αίτημα παραμονής τους και έτσι έμειναν 13 ομάδες για την Α1 της επόμενης σεζόν.

Συνεπώς, στο ΔΣ του Συνδέσμου αποφασίστηκε να καλυφθεί το κενό μέσω wild card και να δοθεί σε ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη ή την τέταρτη θέση της φετινής Α2. Δηλαδή, σε μία εκ των Καστοριάς ή Καρδίτσας, ενώ έχει ξεκαθαριστεί πως η συγκεκριμένη wild card δεν μπορεί να δοθεί στον Ολυμπιακό, καθώς υποβιβάστηκε από τη μεγάλη κατηγορία.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, θα συσταθεί μία πενταμελής επιτροπή, που θα αποτελείται από τρία άτομα της ΕΟΚ και δύο από τον ΕΣΑΚΕ και τα οποία θα εξετάσουν τα κριτήρια για την παραχώρηση της wild card.

Από ‘κει και πέρα, στο ΔΣ αποφασίστηκε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Ιουνίου του 2020, καθώς ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης