Premier League: Μέρα κρίσης για Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ

Premier League: Μέρα κρίσης για Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ

Η Σίτι που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την αδιάφορη Μπράιτον (17:00, COSMOTE SPORT 2) έχει στο χέρι της τον τίτλο, αλλά η Λίβερπουλ που παίζει με τη Γουλβς (17:00, COSMOTE SPORT 3) καραδοκεί

siti-man1
Πέφτει σήμερα η αυλαία στην Premier League και η βασικότερη εκκρεμότητα είναι φυσικά… ο πρωταθλητής. Η Μάντσεστερ Σίτι κρατά τον τίτλο στα χέρια της, αφού με νίκη στην έδρα της αδιάφορης Μπράιτον (17:00, COSMOTE SPORT 2) κατακτά τον τίτλο για έκτη φορά στην ιστορία της και για πρώτη φορά δεύτερη συνεχή. Πιθανή για τους «πολίτες» είναι η επανεμφάνιση του Ντε Μπρόινε που αποθεραπεύτηκε, ενώ εκτός παραμένει ο Φερναντίνιο, όπως εδώ και καιρό οι Μεντί και Μπράβο.

Η Λίβερπουλ μετά την επική ανατροπή κόντρα στην Μπαρτσελόνα ελπίζει σε στραβοπάτημα των «πολιτών», ώστε με νίκη στο «Άνφιλντ» απέναντι στην έβδομη αλλά αδιάφορη Γουλβς (17:00, COSMOTE SPORT 3) να πάρει το πρώτο της πρωτάθλημα από το 1990! Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει στον Φιρμίνο και τον Κεϊτά, αλλά θα είναι διαθέσιμοι οι Σαλάχ, Χέντερσον και Ρόμπερτσον.

Η Τσέλσι δοκιμάζεται στο Λέστερ έχοντας όμως εξασφαλίσει την πρόκριση στο επόμενο Champions League, ενώ η Τότεναμ υποδέχεται την Έβερτον χωρίς να κινδυνεύει να χάσει το εισιτήριο από την Άρσεναλ που δοκιμάζεται στο Μπέρνλι. Κι αυτό γιατί για να πάρουν οι «κανονιέρηδες» την τέταρτη θέση, χρειάζονται όχι μόνο να νικήσουν, αλλά να χάσει η Τότεναμ και ταυτόχρονα να υπερκαλύψουν το -8 στη συνολική διαφορά τερμάτων με τους συμπολίτες τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Κάρντιφ έχοντας χάσει κάθε ελπίδα για το Champions League, αλλά δεν είναι αδιάφορη. Οι «διάβολοι» είναι αυτή τη στιγμή στην έκτη θέση με 66 βαθμούς, πίσω από την Άρσεναλ που έχει 67. Αν η Γουότφορντ πάρει το Κύπελλο στον τελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι, τότε θα εξασφαλίσει την αυτόματη πρόκριση στους ομίλους του Europa League και σε αυτή την περίπτωση αν η Γιουνάιτεντ τερματίσει έκτη, τότε θα αναγκαστεί να αρχίσει από τον δεύτερο προκριματικό της διοργάνωσης, παίζοντας στις 25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου. Αν η Σίτι κατακτήσει το Κύπελλο, τότε η Γιουνάιτεντ θα παίξει απευθείας στους ομίλους και στον δεύτερο προκριματικό του Europa League θα αγωνιστεί η έβδομη ομάδα της Premier League, η Γουλβς.

Η τελευταία αγωνιστική (38η)

Κυριακή, 12/5 (17:00)

Μπράιτον-Μάντσεστερ Σίτι
Κλείσιμο
Μπέρνλι-Άρσεναλ
Κρίσταλ Πάλας-Μπόρνμουθ
Φούλαμ-Νιούκαστλ
Λέστερ-Τσέλσι
Λίβερπουλ-Γουλβς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κάρντιφ
Σαουθάμπτον-Χάντερσφιλντ
Τότεναμ-Έβερτον
Γουότφορντ-Γουέστ Χαμ

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης