Τελικός Κυπέλλου, Ραζβάν Λουτσέσκου: «Ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε»

Τελικός Κυπέλλου, Ραζβάν Λουτσέσκου: «Ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε ότι η ομάδα του ήρθε αποφασισμένη για το νταμπλ, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να παίξει τέλεια – Πέλκας: «Θα παίξουμε και για τους απόντες»

razvan
Την πίστη του ότι η ομάδα του είναι πανέτοιμη για την κατάκτηση του Κυπέλλου που θα σφραγίσει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της εξέφρασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου με τον Δημήτρη Πέλκα να σημειώνει ότι η ομάδα του εξακολουθεί να έχει πολλά κίνητρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Λουτσέσκου
«Θα είναι ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, συναισθήματα και παρόλο που είναι τελευταίο ματς της σεζόν δεν υπάρχει θέμα κούρασης, Είμαστε δύο καλές ομάδες που ετοιμάζονται με συγκέντρωση για το Κύπελλο κι όταν παίζεις ένα τελευταίο ματς για μια κούπα παίζεις στο 100% για να φύγεις χαρούμενος"

-Τα στατιστικά δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ κάνει τα διπλάσια κλεψίματα από την ΑΕΚ. Είναι αυτό ένα δείγμα ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει ένα παιχνίδι μεγαλύτερης έντασης από την ΑΕΚ;
«Τα στατιστικά είναι για εσάς... Αυτό που ενδιαφέρει εμάς οι 14 ή 15 παίκτες που θα χρησιμοποιήσουμε και η στατιστική είναι ένα μηδενικό σ' αυτό το κομμάτι. Αλλά είμαστε εδώ για να νικήσουμε. Θα είναι δύσκολο αλλά είμαστε εδώ για να νικήσουμε. Έχω πίστη στην ομάδα, στη θέληση των παικτών να κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην ιστορία του ΠΑΟΚ"

-Η ομάδα είναι έτοιμη για τις αλλαγές που θα επιφέρει το VAR;
Κλείσιμο
«Δε νομίζω ότι θα φέρει κάποια αλλαγή το VAR. Την ίδια φιλοσοφία θα έχουμε απλά θα υπάρχει η σιγουριά ότι οι αποφάσεις των διαιτητών θα είναι πιο σωστές"

-Πως σχολιάζεται τις άδειες κερκίδες και το ότι δεν γίνεται κοινή συνέντευξη Τύπου
«Δεν ξέρω αν στην Ευρώπη βρίσκονται μαζί οι προπονητές... Κάθε κόουτς θα πρέπει να είναι ελεύθερος να μιλήσει όπως αυτός νομίζει. Όσον αφορά τον κόσμο έχω πει ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται με κόσμο και λυπάμαι που δεν θα έχει αύριο φιλάθλους, αλλά την ίδια στιγμή εγώ πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στο ματς. Αν ήταν δική μου απόφαση θα είχε κόσμο ο τελικός"

-Ισχύει ότι θα το κερδίσει η ομάδα που το θέλει περισσότερο;
«Μπορεί να συναντήσεις μια κατάσταση που οι ομάδες έχουν την ίδια θέληση και σε εκείνη τη στιγμή κερδίζει αυτός που ξέρει καλύτερα να εκμεταλλεύεται την κάθε λεπτομέρεια. Η ομάδα που θα έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση, αυτοπεποίθηση για να παίξει χωρίς λάθη, με επιθετικότητα, η ομάδα που θα κυριαρχήσει ψυχολογικά. Δεν ξέρω ως είναι οι αντίπαλοι μας, αλλά εμείς έχουμε τεράστια θέληση να φύγουμε με την κούπα"

-Είπατε στα Γιάννενα ότι είναι η καλύτερη σεζόν της ζωής σας. Πόσο μπορεί να επηρεαστεί αυτό από το αυριανό αποτέλεσμα;
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για το αυριανό ματς και την σεζόν που τελείωσε... Πήραμε ένα πρωτάθλημα αήττητοι, με ένα μεγάλο ρεκόρ ακόμη καλύτερο από του ΠΑΟ. Αύριο είναι ένας τελικός, θέλουμε να τον απολαύσουμε, θέλουμε στο τέλος να είμαστε εμείς οι νικητές κι αυτο πιστεύουμε. Μεγαλώσαμε σαν ομάδα μέσα από αυτή τη νοοτροπία, το ότι ανεξαρτήτως αντιπάλου, ανεξαρτήτως της θέλησης του να θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι τόσο όμορφο να είσαι νικητής και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Υπάρχει πίεση στον ΠΑΟΚ για τον αυριανό αγώνα;
«Η πίεση υπάρχει πάντα, ασχέτως αν κερδίσαμε τον τίτλο ή είχαμε νικήσει στους δύο προηγούμενους τελικούς. Αύριο είναι ένα άλλο ματς, πρέπει να είμαστε τέλειοι κι αυτό είναι.. πίεση»

-Υπάρχει φαβορί για τον τελικό ή είναι μια ισορροπημένη μάχη;
«Δεν μ αρέσει να μιλάω για φαβορί και μίλησα ήδη για την ομάδα μας, την αυτοπεποίθηση και τη νοοτροπία μας».

-Έχει πάρει οριστικές αποφάσεις για το πως θα καλύψει τα κενά των τραυματιών;
«Ούτε γι' αυτό μ' αρέσει να μιλάω... Έχω παίκτες που είναι έτοιμοι να παίξουν κι είναι γεμάτοι κίνητρα για να δείξουν πράγματα. Ήδη σας είπα ότι είμστε ένα γκρουπ που έχει γίνει καλή δουλειά κι αυτό δεν επιτρέπει να επηρεάζουν οι απουσίες γιατί υπάρχουν ισχυροί δεσμοί, Το να υπάρξει μια μικρή αλλαγή στο στιλ, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού και η φιλοσοφία δεν αλλάζει»

-Είναι ο τρίτος σερί τελικός με τις ίδιες ομάδες. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο λόγω του ότι έχει χάσει τους δύο προηγούμενους;
«Τι να σας απαντήσω; Προσπαθήστε να ρωτήσετε τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Κι αν δεν με ρωτούσατε δεν θα το είχα καν σκεφτεί».

Δημήτρης Πέλκας: «Θα παίξουμε για τους τραυματίες»
-Τι έχεις να πεις σ' αυτούς που λένε ότι έχετε αδειάσει από κίνητρα
«Είχαμε δύο στόχους, πετύχαμε τον ένα πανηγυρίσαμε, αλλά το ξεχάσαμε και τώρα είμαστε εδώ για τον δεύτερο στόχο»

-Πέρσι ήταν στη θέση σου ο Βιεϊρίναι που θα απουσιάσει
«Σίγουρα είναι μεγάλη η απουσία του αρχηγού, αλλά είμαστε ένα δυνατό γκρουπ και όλοι είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και γι' αυτόν, αλλά και τα άλλα παιδιά που απουσιάζουν»

-Τι διαφορετικό μπορεί να δούμε αύριο;
«Είναι ένας τελικός και όποιος έχει τη μεγαλύτερη θέληση και κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει»

-Έχεις παίξει πολλά ματς χωρίς κόσμο, αλλά πόσο δύσκολο είναι ένας τελικός με τέτοιες συνθήκες
«Δεν είναι ωραίο να γίνεται αυτό... Πέρσι ήταν πολύ ωραίες εικόνες και ελπίζω να είναι ο τελευταίος τελικός χωρίς κόσμο γιατί ο κόσμος το κάνει γιορτή. Έχουμε παίξει πολλά ματς χωρίς κόσμο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης