Super League, Ατρόμητος-ΟΦΗ 0-2: Με... διπλό πάει στον «εμφύλιο»

Super League, Ατρόμητος-ΟΦΗ 0-2: Με... διπλό πάει στον «εμφύλιο»

Ο ΟΦΗ πέρασε νικητής από το Περιστέρι, καθώς επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου (Νέιρα, Σασί) και πλέον θα παίξει την παραμονή του στην κατηγορία στον... διπλό εμφύλιο της Κρήτης, με τον Πλατανιά!

4794704
Ο ΟΦΗ ήταν πιο... διψασμένος από τον Ατρόμητο κι έφυγε με το διπλό από το Περιστέρι το οποίο όμως δεν του έφτανε για να τον σώσει από τώρα! Τα γκολ του Νέιρα και Σάσι έδωσαν τη νίκη στους Κρητικούς, που σε αγώνα μπαράζ με τον Πλατανιά θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στη Super League.

Έτσι έπαιξαν

Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, με τον Κατράνη αριστερά και τον Σάκιτς δεξιά, έχοντας στα στόπερ τον Ρισβάνη και τον Χατζηισαΐα. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες, δεκάρι ο Μπρούνο, με τον Μανούσο δεξιά και τον Ουάρντα στα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Κουλούρης.

Από την άλλη ο Χάιμε Βέρα, κατέβασε τον ΟΦΗ με 4-2-3-1. Στο τέρμα βρέθηκε Ο Σωτηρίου, έχοντας μπροστά του τους Μιχόγεβιτς, Γιαννούλη, δεξιά τον Μπράουν κι αριστερά τον Κοροβέση. Στα χαφ βρέθηκαν οι Νέιρα, Μεγιάδο, δεκάρι ήταν ο Ναμπί, έχοντας στα δεξιά του τον Βαζ και αριστερά τον Φερέιρα. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Σάσι.

Μπήκε καλύτερα ο Ατρόμητος, το γκολ ΟΦΗ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν ελαφρώς καλύτερα στην αναμέτρηση και να απειλούν στο 3' με τον Κουλούρη και τον ΟΦΗ να απαντάει με ένα σουτ του Νέιρα στο 11' που μπλόκαρε ο Μέγιερι. Στο 12', το σουτ του Μπρούνο έφυγε άουτ, ενώ η μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι μέχρι και το 0-1 του ΟΦΗ ήταν για τον Ατρόμητο.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα στο 13', ο Σάκιτς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Ουάρντα έκανε την προβολή προ κενής εστίας, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο ΟΦΗ προηγήθηκε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 31', η άμυνα του Ατρόμητου πιάστηκε στον... ύπνο και ο Νέιρα με σουτ έκανε το 0-1.

Ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Ναμπί έφυγε άουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στο 25'. Τότε ο Φερέιρα έκανε την σέντρα, ο Ούμπιδες δεν μπόρεσε να απομακρύνει όπως θα ήθελε η μπάλα έφτασε στον Μπράουν ο οποίος είδε τον Μέγιερι να βγάζει την προβολή του.

Από εκεί και πέρα, έπρεπε να φτάσουμε στο 44' για να δούμε καλή φάση από τον Ατρόμητο που ήταν αρκετά νευρικός από το 0-1 κι έπειτα. Μετά από βαθιά μπαλιά του Μπουσουλάτζιτς, ο Μανούσος με διαγώνιο σουτ από τα δεξιά ανάγκασε τον Σωτηρίου σε μια δύσκολη επέμβαση με την οποία έμεινε το προβάδισμα του ΟΦΗ στα πρώτα 45 λεπτά.

Του... χάλασε την γιορτή, αλλά πάει μπαράζ!

Ο ΟΦΗ στην επανάληψη είδε τον Ατρόμητο να μπαίνει πιο δυνατά και να προσπαθεί να βρει το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αυτό γιατί η ευκαιρία του Ενσικουλού στο 48' σταμάτησε πάνω στον Σωτηρίου, όπως και η κεφαλιά του Μανούσου στο 53'. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ ήταν σε ετοιμότητα και στο 61' προλαβαίνοντας την τελευταία στιγμή τον Ρισβάνη που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Έλληνας στόπερ έχασε την μεγαλύτερη στιγμή του Ατρόμητου στο παιχνίδι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ πήρε την κεφαλιά αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι της εστίας στου Σωτηρίου. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, με τον ΟΦΗ να βρίσκει και δεύτερο τέρμα από το πουθενά!

Βαθιά μπαλιά από το κέντρο των Κρητικών, ο Σάσι βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου και παρά την πίεση του Ούμπιδες κατάφερε να πλασάρει εύστοχα τον Μέγιερι για το 0-2.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα ο ΟΦΗ έφυγε με το διπλό από το Περιστέρι, αλλά αυτό δεν του έφτανε για να πανηγυρίσει την σωτηρία του από σήμερα. Πλέον θα πρέπει να πάει στο μπαράζ με τον Πλατανιά κι εκεί να πάρει την νίκη που θα τον κρατήσει οριστικά στη Super League.

MVP: Ο Νέιρα. Ο μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους Κρητικούς κι έδωσε αυτοπεποίθηση στα πόδια των συμπαικτών του, οι οποίοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αν και τα τελευταία δύο χρόνια η άμυνα του Ατρόμητου είναι από τις πιο σταθερές στο πρωτάθλημα, κόντρα στον ΟΦΗ στο φινάλε του πρωταθλήματος είχε αρκετά προβλήματα, με αποκορύφωμα τα δύο γκολ που χάνουν τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σωτηρίου. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ ήταν εκεί που έπρεπε όσες φορές χρειάστηκε κι ενώ το παιχνίδι ήταν στο 0-1 για την ομάδα του. Σταμάτησε κάποιες καλές στιγμές που είχε ο Ατρόμητος κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο πρώτο ημίχρονο ο Μπράουν έφτασε κοντά στο 0-2 μετά από λάθος του Ούμπιδες μέσα στην περιοχή με τον Αργεντινό να μην μπορεί να καθαρίσει την φάση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ζαχαριάδης, δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις. Στο 0-2 του ΟΦΗ ο Σάσι φεύγει από κανονική θέση, όμως οι Περιστεριώτες έχουν δύο φάσεις που φωνάζουν. Αρχικά για ένα σπρώξιμο του Ενσικουλού μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια για τράβηγμα στον Ρισβάνη και πάλι μέσα στην περιοχή με το σκορ την στιγμή των δύο αυτών φάσεων να είναι 0-1.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΟΦΗ ήθελε πιο πολύ από τον Ατρόμητο τη νίκη και την πήρε. Μπορεί τελικά οι Κρητικοί να μην γλίτωσαν το μπαράζ με τον Πλατανιά εξαιτίας των υπόλοιπων αποτελεσμάτων, όμως έφυγαν με τη νίκη από το Περιστέρι και θα πάνε με καλή ψυχολογία στο παιχνίδι με τον Πλατανιά για μια θέση στη Super League. Από την άλλη ο Ατρόμητος είχε θέληση, αλλά στο τέλος κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν μπόρεσε να βρει κάποιο τέρμα που θα τον έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Φυσικά η ήττα αυτή δεν χάλασε την γιορτή που είχαν ετοιμάσει οι Περιστεριώτες, που για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν κατέκτησαν την τέταρτη θέση.

Οι συνθέσεις:
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Κατράνης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Ούμπιδες, Μπουσουλάτζιτς (82' Μούγιακιτς), Μπρούνο, Ουάρντα (46' Ενσικουλού), Μανούσος (56' Ουγκράι), Κουλούρης
ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Βαζ, Σάσι, Μεγιάδο, Ναμπί (82' Σακόρ), Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα (88' Ντίνας), Φερέιρα (73' Νάστος)
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης