Super League, Ξάνθη-Λεβαδειακός 0-1: Έβαλε φωτιά στις καθυστερήσεις!

Super League, Ξάνθη-Λεβαδειακός 0-1: Έβαλε φωτιά στις καθυστερήσεις!

Σε ματς που ξεκίνησε μεσημέρι Σαββάτου κι ολοκληρώθηκε απόγευμα Κυριακής, ο Λεβαδειακός με γκολ σε... νεκρό χρόνο από τον Ιωαννίδη πήρε ένα «τρίποντο» από... χρυσό στη μάχη της παραμονής καθώς κέρδισε με 1-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια! - Ο Μπάγιτς απέκρουσε πέναλτι του Τζουρίσκοβιτς.

4724942
Το δεύτερο και κυρίως πιάτο της αναμέτρησης Ξάνθη-Λεβαδειακός έγινε σήμερα, αφού η αναμέτρηση ξεκίνησε από το 23', όπου διακόπηκε χθες. Υστερα από ένα κακό ματς, οι «πράσινοι» όχι μόνο στάθηκαν όρθιοι, αλλά στην τελευταία φάση σκόραραν με τον Ιωαννίδη και πήραν μία υπερπολύτιμη, για τη συνέχεια, νίκη με 1-0. Αυτόματα παραμένουν «ζωντανοί» στο κόλπο της παραμονής και διατηρούν το δικαίωμα στην ελπίδα.

Οι γηπεδούχοι είχαν διάταξη ανάλογη με τη χθεσινή, καθώς ξεκίνησαν με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα. Αλμέιδα και Κασάδο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Καμαρά, Κοβάσεβιτς στον άξονα, τον Τζουρίσκοβιτς οργανωτή, τους Μπαριέντος, Καντά στα άκρα και τον Γέντρισεκ στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι σε σχέση με χθες έκαναν δύο αλλαγές, καθώς οι Μέλεγκ και Καραχάλιος παρατάχθηκαν αντί των Σαβαντογκό και Στανόγεβιτς αντίστοιχα. Οι παραπάνω κινήσεις δεν λογίζονται, βάσει ΚΑΠ, ως δύο από τις τρεις που δικαιούνται. Ετσι ξεκίνησαν με τον Μπάγιτς στο τέρμα, τους Τσαμπούρη, Ρεκβιασβίλι, Αντιλέχου και Ντιόγκο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστέρα, τους Μητρόπουλο, Κονέ, Καραχάλιο στον άξονα, τους Μέλεγκ,, Νανγίς στα άκρα και τον Μαρκόβσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, μέχρι να... ξεκινήσει το παιχνίδι είχαμε ημίχρονο, αφού η αναμέτρηση ξεκίνησε από το 23'. Οι παίκτες ήταν «κρύοι» και φτάσαμε στην ανάπαυλα χωρίς να το... καταλάβει κανείς. Η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, μία καλή στιγμή με τον Καντά στο 38', αλλά ως εκεί.

Το δεύτερο μισό στα πρώτα του λεπτά είχε εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. Στο 49' καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της Ξάνθης (χέρι του Μαρκόβσκι), αλλά ο Μπάγιτς «νίκησε» τον Τζουρίσκοβιτς από τα 11 βήματα. Η εκτέλεση του Σέρβου χαφ δεν ήταν καλή (η δεύτερη, καθώς στην πρώτη που ευστόχησε καταλογίστηκε επανάληψη) και έτσι οι γηπεδούχοι απώλεσαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Λίγο αργότερα (56') ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που «άγγιξε» το γκολ όταν το σουτ του Κονέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγο άουτ και κάπου εκεί...«έσβησε» η αναμέτρηση.

Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο και αμύνονταν εξαιρετικά, οι γηπεδούχοι κρατούσαν μπάλα αλλά δεν απειλούσαν και μέχρι το 90' δεν είδαμε έστω μία ευκαιρία. Αλλά υπάρχουν και οι καθυστερήσεις. Στην τελευταία φάση ο Νανγκίς σέντραρε και ο Ιωαννίδης μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε με «καρφωτή» κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.

Κλείσιμο
MVP: Ο Αντιλέχου. Ο στόπερ του Λεβαδειακού «κυριάρχησε» μέσα στην περιοχή του και ο Γέντρισεκ ζήτημα αν έκανε 6-7 επαφές με την μπάλα και αυτές έξω από τα καρέ του Λεβαδειακού. Εκοψε πολλές παράλληλες και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

Στο ύψος του: Ο Μπάγιτς. Η εκτέλεση πέναλτι του Τζουρίσκοβιτς δεν ήταν ιδανική (η 2η), αλλά και ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού αντέδρασε σωστά και την απέκρουσε. Σε ένα κομβικό χρονικό σημείο, ο 32χρονος γκολκίπερ κράτησε το μηδέν.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπαριέντος. Ο 29χρονος ακραίος πέρασε απαρατήρητος. Χωρίς πρωτοβουλίες ή πλαγιοκοπήσεις, η άμυνα του Λεβαδειακού δεν τον «αισθάνθηκε».
Η «γκάφα»: Η αμυντική αντίδραση της Ξάνθης στη φάση του γκολ που πέτυχε ο Ιωαννίδης. Ο νεαρός φορ του Λεβαδειακού ήταν ανενόχλητος.

Το «στραγάλι»: Αρχικά ήταν μεγάλο λάθος του ρέφερι Παπαδόπουλου, που ξεκίνησε χθες το ματς και «χάθηκαν» 23'. Σήμερα οι συνθήκες ήταν καλύτερες και σωστά έγινε η αναμέτρηση. Στη φάση του 49' όπου καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών υπέρ της Ξάνθης, μετά από πολλά ριπλέι φαίνεται πως μάλλον αποφάσισε σωστά (χέρι του Μαρκόβσκι). Αλλά ήταν μία πολύ δύσκολη φάση. Επειδή όμως σφύριξε πέναλτι σε μία τέτοια φάση (επαναλαμβάνουμε μάλλον ορθώς, έστω και οριακά), οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται σε χέρι του Κασάδο μέσα στην περιοχή στο 61', όπου ήταν κοντά αλλά έδειξε «παίζετε». Ο βοηθός Χριστάκογλου υπέδειξε λίγο αργότερα λανθασμένα τον Νανγκίς σε θέση οφ σάιντ, ενώ έβγαινε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Οι φιλοξενούμενοι «έσβησαν» το ματς και είχαν σαφή σκέψη να εκμεταλλευτούν τη μία ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί, όποτε και αν αυτή έρχονταν. Τα κατάφεραν και πήραν μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς (86' Σαρπόνγκ), Κασάδο, Μπαριέντος (71' Μπρίτο), Αλμέιδα, Ντουρίτσκοβιτς, Λισγάρας, Καμαρά, Καντά (60' Αμορίμ), Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης.
Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Νανγκίς (90'+3 Στανόγεβιτς), Κονέ, Μαρκόφσκι, Μέλεγκ (89' Ιωαννίδης), Ρεκβιασβίλι, Τσαμπούρης, Ντιόγκο, Καραχάλιος (90'+1' Παντελιάδης), Μητρόπουλος, Αντιλέχου.



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης