Super League, Λαμία-Απόλλων Σμύρνης 2-1: Ο Μπαράλες την οδηγεί στην παραμονή

Super League, Λαμία-Απόλλων Σμύρνης 2-1: Ο Μπαράλες την οδηγεί στην παραμονή

Ο Απόλλωνας έβαλε δύσκολα στη Λαμία, όμως η ομάδα του Μάκη Χάβου συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της και με τα γκολ του Μπαράλες επικράτησε 2-1 κάνοντας ένα ακόμη άλμα προς την εξασφάλιση της παραμονής

4699524
Με σωστή διαχείριση του ρόστερ καθώς το πρόγραμμα... ζόρισε μαζί και με τα 120 λεπτά του πρόσφατου αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, η Λαμία του 2019 συνέχισε τον χαβά της και πήρε τεράστια νίκη, την τρίτη διαδοχική, στο φετινό πρωτάθλημα! Ανώτερη από τον Απόλλωνα η ομάδα του Μάκη Χάβου, ναι μεν είχε πρόβλημα αποτελεσματικότητας στις ευκαιρίες που έφτιαξε και τις προϋποθέσεις για γκολ, όμως, πέτυχε όσα ήθελε για να φτάσει στο 2-1. Το πάλεψε όσο μπορούσε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο η «ελαφρά ταξιαρχία», όμως φάνηκε μάλλον αδύνατο να πάρει κάτι...

Πως ξεκίνησαν:
Η Λαμία με τον Μελισσά κάτω απ' τα δοκάρια, είχε τους Βασιλαντωνόπουλο, Πλιάτσικα, Αντέτζο και Σκαρντοβέλι από δεξιά στ' αριστερά στην τετράδα των μετόπισθεν και ακριβώς μπροστά, τους Σκόνδρα και Δημούτσο ως αμυντικά χαφ. Οι Καραμάνος, Μπερτόλιο και Πίτι αποτέλεσαν την τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Χερόνιμο Μπαράλες.

Ο Απόλλωνας παρουσιάστηκε με τον Χουάντερσον στην εστία και τους Στάθη, Κύργια, Βαφέα και Οριουέλα στην άμυνα. Ο Γκίνο σε ρόλο «κόφτη» με τους Ντουρσό και Ζαγκουαρίμπ μπροστά του, ο Ακόστα κινήθηκε δεξιά, ο Ντεφεντερίκο αριστερά και ο Ελ Χέλβε ήταν η αιχμή του δόρατος.

Το ματς:
Με τη φόρα από τις δύο διαδοχικές νίκες απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο στο πρωτάθλημα, το σύνολο του Μάκη Χάβου ναι μεν... τα χρειάστηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης βλέποντας τον Ντουρσό από θέση βολής να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ, για να έρθει το παιχνίδι επιβολής από τη Λαμία και να φτάσει ν' ανοίξει το σκορ με το... σεντερφορίσιο γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες. Ο Αργεντινός, αρχικά στο 12ο λεπτό από αριστερά ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Βαφέα για να πλασάρει διαγώνια και χαμηλά για το 1-0, ενώ, στο 23' ήταν εκείνος που εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Μπερτόλιο από τον Κύργια, για να βάλει ξανά μπροστά τους γηπεδούχους με 2-1. Ο Απόλλων, εφόσον έδειξε εξ αρχής ότι δεν θα φοβόταν να επιτεθεί, ναι μεν δεν είχε τις σωστές επιλογές στις στιγμές που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερο κίνδυνο για την εστία του Μελίσσα, ωστόσο, στο 18', ο Ελ Χέλβε με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ είχε φέρει το ματς στα ίσια.

Η Λαμία ήταν ανώτερη, επιχειρούσε τις περισσότερες φορές να τρέχει στην αντεπίθεση όταν έκλεβε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και έβρισκε τα κενά στα μετόπισθεν της «ελαφράς ταξιαρχίας», ο Μπαράλες συνεργαζόταν σωστά με τους Καραμάνο, Μπερτόλιο και Πίτι, όμως κάτι δεν ήταν σωστό την καθοριστική στιγμή. Η ομάδα του Χάβου ήξερε ότι έπρεπε να τελειώσει το ματς και να μην παραμείνει σε αυτό το σκορ που θα μπορούσε ν' αλλάξει με την παραμικρή ευκαιρία των φιλοξενούμενων, ωστόσο, πάλι το μυαλό έμοιαζε θολό όταν η μπάλα έφτανε στα όρια της περιοχής του Χουάντερσον και δεν υπήρχε ούτε η σωστή πάσα ούτε η ενέργεια που θα έκανε τη διαφορά για να έρθει ακόμα ένα γκολ. Ο Μπάμπης Τεννές έβαλε και τον Ναζλίδη στη θέση του Ακόστα από τον οποίο δεν πήρε πολλά και ήλπιζε πως θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω επιθετικά ο Απόλλων, ωστόσο, αφού χάθηκε και η μεγάλη στιγμή με το γυριστό αριστερό που σταμάτησε στα σώματα στο 91', δεν άλλαξε κάτι. Έτσι, η Λαμία πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα μέσα στο 2019, βάζοντας από κάτω και τον Αστέρα Τρίπολης που ηττήθηκε 1-0 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

MVP: Ο Χερόνιμο Μπαράλες. Πρόσθεσε άλλα δυο γκολ στη φετινή συγκομιδή του, έφτασε στα 6 τέρματα και χάρισε τη νίκη στη Λαμία αφού κανείς άλλος δεν τον... συνόδευσε στους σκόρερ για την ομάδα του.

Στο ύψος του: Πολύ καλός με καίριες τοποθετήσεις και σίγουρος σε κάθε του προσπάθεια ο Αντζέτζο στα μετόπισθεν της Λαμίας.

Κλείσιμο
Αδύναμος κρίκος: Ο Βαφέας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην προσπάθεια να μαρκάρει τον Μπαράλες, τον έχασε στη φάση του πρώτου τέρματος και γενικότερα ήταν ένα κακό απόγευμα για εκείνον.

Η γκάφα: Ίσως, τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά αν από το 2ο λεπτό ο Απόλλων είχε πάρει το προβάδισμα στη μοναδική ευκαιρία που έχασε ο Ντουρσό από θέση βολής απέναντι από τον Μελίσσα, ωστόσο αστόχησε για λίγο και έπειτα από ελάχιστα λεπτά η Λαμία ήταν τελικά εκείνη που άνοιξε το σκορ. Μπορεί να άλλαζαν και πολλά, μπορεί και παντελώς τίποτα...

Το στραγάλι: Ο Σέζος που «σφύριξε» το ματς στη Λαμία προκάλεσε παράπονα στην πλευρά του Απόλλωνα, όπου διαμαρτυρήθηκαν για το πρώτο γκολ του Μπαράλες όπου άθελά του χτυπάει τον Βαφέα στο πρόσωπο έχοντας αφήσει τον αμυντικό στην πλάτη του προτού σκοράρει. Στην «ελαφρά ταξιαρχία» φώναξαν και για το πέναλτι, δίχως όμως να έχουν δίκιο, αφού ο Κύργιας έχει τραβήξει τον Μπερτόλιο και μέσα στην περιοχή...

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ομάδα με διάθεση, με επιθετικό ποδόσφαιρο και με όση αποτελεσματικότητα απαιτείται, τουλάχιστον σε τέτοια παιχνίδια όπως ήταν και αυτό απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, δείχνει να έχει γίνει η Λαμία που πήρε τρίτη σερί νίκη και σκαρφάλωσε περισσότερο στη βαθμολογία, πλησιάζοντας στην 10άδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο (85' Τομάς), Καραμάνος, Πίτι (61' Επστάιν), Δημούτσος, Σκόνδρας (46' Μπουλούλης), Σκαρντοβέλι

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Οριουέλα, Κύργιας, Βαφέας, Γκίνο (58' Γαρουφαλιάς), Μπεντινέλι, Ακόστα (70' Ναζλίδης), Ντεφεντερίκο (46' Ναδάλες), Στάθης, Ντουρσό, Ελ Χέλβε.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης