Ο Καλάθης 5ος πασέρ στην ιστορία της Betshop Basket League

Ο Καλάθης 5ος πασέρ στην ιστορία της Betshop Basket League

Ο Νικ Καλάθης ηταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Άρη και με τις 10 ασίστ που μοίρασε έγινε ο 5ος πασέρ στην ιστορία της Basket League

4698050
Ο Καλάθης έφτασε τις 1.025 ασίστ και ξεπέρασε κατά μία τον Γιώργο Σιγάλα. Επόμενος στόχος του ως προς τη λίστα των κορυφαίων πασέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, είναι η 4η θέση. Σε αυτήν βρίσκεται ο Νίκος Βετούλας με 1.093.

Ο Καλάθης σημείωσε το 48ο «double-double» του φετινού Πρωταθλήματος και το 2ο προσωπικό του με 18 πόντους και 10 ασίστ. Είχε προηγηθεί εκείνο του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Ήφαιστο (11π, 10ασ.).

Σε διπλό ατομικό επίτευγμα έφτασε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Με τους επτά πόντους του ξεπέρασε τους 1.000 και με τα τρία ριμπάουντ ξεπέρασε τα 500 ριμπάουντ στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

Διπλό επίτευγμα σημείωσε και ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός έχοντας 4/4 βολές, έφτασε τις 300 εύστοχες στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Μετράει πλέον 300/458 (65,5%). Ο Γκιστ έγινε ο 15ος συνολικά και 6ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό.

Παράλληλα ο Γκιστ με τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που είχε, έφτασε τα 244, έγινε ο 7ος της σχετικής «πράσινης» λίστας στα χρόνια της Betshop Basket League αφού ξεπέρασε τον Νίκο Οικονόμου (241).

Με τη νίκη επί του Άρη, το σερί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε ματς κανονικής περιόδου έφτασε στο 64-0.

Κλείσιμο
Το χθεσινό ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έμεινε χωρίς τάπα στο φετινό Πρωτάθλημα και το πρώτο συνολικά στην κατηγορία, από τις 19 Νοεμβρίου 2017 όταν σημείωσε και πάλι μηδενική επίδοση κοψιμάτων, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κύμη. Μεσολάβησαν 45 παιχνίδια Πρωταθλήματος (κανονικής περιόδου και πλέι οφ).

Ο Άρης έφτασε για δεύτερη φορά φέτος σε διψήφιο αριθμό κλεψιμάτων με 10. Είχε προηγηθεί η επίδοση των 15 κλεψιμάτων στο παιχνίδι με τον Ήφαιστο.

Με τους οχτώ πόντους που σημείωσε κόντρα στην πρώην ομάδα του, ο Λευτέρης Μποχωρίδης ξεπέρασε τους 900 στην Basket League.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης