Μίλι ο αντι-αθλητικός center της Euroleague

Μίλι ο αντι-αθλητικός center της Euroleague

Το κακό ματς της Euroleague τελείωσε με νικητή τον Ολυμπιακό 60-69. Οι Πειραιώτες συνέχισαν τη καλή τους πορεία παίρνοντας το ροζ φύλλο σε μια έδρα που έχουν δεχτεί ισχυρές ήττες σε περιόδους που οι 2 ομάδες βρίσκονταν σε παρόμοια κατάσταση. 

mili_ar
Ο λόγος που το ματς ήταν κακό οφείλεται στην καλή, ίσως και στη καλύτερη φετινή, άμυνα του Ολυμπιακού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά και στο ότι συγχρόνως οι παίκτες του Μπλατ ήταν αρκετά άστοχοι ακόμα και σε λεϊ απ.

Σε κάποια στιγμή στο 1ο ημίχρονο η στατιστική έγραψε 10 επιθετικά ριμπάουντ με 5 χαμένα λεϊ απ. Ο αγώνας πήγαινε από το 1’ πόντο πόντο και το ημίχρονο έληξε 30-32. Η εικόνα του ματς έδειχνε πως θα κριθεί σε ξέσπασμα μιας από τις 2 ομάδες με μεγαλύτερο φαβορί τον Ολυμπιακό. Αυτό οφειλόταν στην εικόνα του αφού οι παίκτες εκτελούσαν το πλάνο του coach κλείνοντας τα κλειδιά της Μπαρτσελόνα στην επίθεση Τόμιτς, Πάργκο, Ερτέλ. Στην επίθεση δε θα συνεχιζόταν η αστοχία όπως και συνέβη. Οι Καταλανοί συνεχίζουν τη κακή πορεία τους και η 8αδα γίνεται ίσως για 3η συνεχόμενη χρονιά ένα όνειρο. Δεν είχε πλάνο στην επίθεση περίμενε τις εκλάμψεις του Ερτέλ και όποιος ακολουθούσε με το μόνο πιο σταθερό τον Οριόλα. Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός απέκτησε μια ασφαλή διαφορά από 7 έως 10 πόντους σκοράροντας με διάφορους πρωταγωνιστές τον αρχηγό, το Μίλι, το Λεντέι, το Γκος ακόμα και το Μπόγρη με 5 συνεχόμενους πόντους. Η Μπαρτσελόνα δεν αντέδρασε ποτέ και η νίκη ήρθε εύκολα.

Ο τίτλος έχει πάει ξεκάθαρα στον Σέρβο center αφού ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στις 2 πλευρές του γηπέδου. Έβγαλε εκτός αγώνα από το ματς το Τόμιτς, το Σεραφεμ και τον Ουκρανό γίγαντα. Τα στατιστικά του 18 πόντους με πολύ κρίσιμα καλάθια ιδίως στο 1Ο ημίχρονο, 2 μπλοκ, 14 ριμπάουντ με 7 επιθετικά 1 κλέψιμο και 36 ranking.

Ο αρχηγός ήταν απλός και σπουδαίος με καθαρό μυαλό και 14 πόντους, 0 λάθη. Ο Γκος έκανε ίσως το καλύτερο του παιχνίδι εκτός ΣΕΦ σε 32’ 10 πόντους, 4 ασίστ και εκπληκτική άμυνα απέναντι σε Πάργκο και Ερτέλ. Αφανής ήρωας ο Λεντέι με 10 πόντους και τρομερή ενέργεια που μαζί με Πρίντεζη κράτησαν το Σίνγκλετον στο 0. Στέρλιενκς, Τουπάν και Παπανικολάου δεν έκαναν κάποιο ιδιαίτερο αγώνα αλλά ήταν πολύ καλοί στην άμυνα σβήνοντας τους Χαγκα, Κλαβερ και Κούριτς. Ο Πρίντεζης δε σκόραρε αλλά και αυτός βοήθησε στα μετόπισθεν. Ο Μπόγρης έχει αρκετά κακά αλλά μπαίνει και κάνει ότι πει ο coach, τίμιος. Οι υπόλοιποι δεν ακούμπησαν.

Κλείσιμο
Η συνέχεια έχει 2 εύκολα ματς για να κλείσει το έτος με Γκραν Κανάρια (20/12) στο ΣΕΦ και Νταρουσάφακα (27/12) στη Τουρκία. Ο σοβαρός Ολυμπιακός πάει για το 10-5 σε μια χρονιά που έχει σκαμπανεβάσματα για λόγους που έχουμε ξαναπεί. Ο coach έχει δυνατότητα να δώσει χρόνο και ευκαιρία σε κάποιους παίκτες, να δει τι θα κάνει με μεταγραφή ώστε στις 4/1 να είναι έτοιμος απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ.1 Εντυπωσιακό το 21 επιθετικά ριμπάουντ που εξηγείται από τη θέληση του ενός και την «αδιαφορία» του άλλου.

Υ.Γ.2 Το τρίποντο δίνει 3 πόντους αλλά πρέπει να μη γίνεται κατ’ εξακολούθηση με 35% είσαι νικητής.

Υ.Γ.3 Η Μπάρτσα πολύ κακή και ίσως από τις λίγες φορές που η άκρη του πάγκου ευθύνεται 100%.

Διαβάστε περισσότερα στο www.pameathlitika.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης