Super League, Πανιώνιος-Λαμία 1-0: Ο Μασούρας γιόρτασε τη μεταγραφή με γκολ-χρυσάφι!

Super League, Πανιώνιος-Λαμία 1-0: Ο Μασούρας γιόρτασε τη μεταγραφή με γκολ-χρυσάφι!

Στις αρχές της εβδομάδας ο Γιώργος Μασούρας ανακοινώθηκε ως η πρώτη χειμερινή μεταγραφή του Ολυμπιακού και ο διεθνής επιθετικός το... γιόρτασε με γκολ που σημειώθηκε στο 84' χαρίζοντας στον Πανιώνιο μια σπουδαία νίκη

4634675
Μέχρι το 85' στην Πλατεία επικρατούσε... μουρμούρα για την κακή απόδοση των γηπεδούχων, ενώ ο χρόνος λιγόστευε και οι φάσεις στην εστία του Σαράνοφ. Τελικά ωστόσο όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι από το γήπεδο, τουλάχιστον με το αποτέλεσμα, που διαμορφώθηκε ευνοϊκά υπέρ του Πανιώνιου χάρη στο γκολ του Μασούρα, που έκρινε το παιχνίδι.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και τον Κότνικ στην εστία, τον Κούρντι δεξιά στην άμυνα, τον Κότσιτς αριστερά και τον Ντομίνγκες με τον Μπανανά στο κέντρο της. Κεϊτά και Πίρις έπαιξαν στον άξονα, ο Τσιλούλης δεξιά, ο Μασούρας αριστερά και ο Οικονομίδης πίσω από τον Ντουρμισάι.

Από την πλευρά του ο Χάβος έστειλε στο γήπεδο τη Λαμία επίσης με 4-2-3-1 και τον Σαράνοφ στην εστία, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά, τον Ασίγκμπα αριστερά και τον Αντέτζο με τον Πλιάτσικα στην «καρδιά» της άμυνας. Σκόνδρας και Δημούτσος αγωνίστηκαν στο κέντρο, με τον Επστάιν από αριστερά, τον Καραμάνο από δεξιά και τον Μπερτόλιο κεντρικά να πλαισιώνουν τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες.

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ… ΛΑΜΙΑ

Η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 5’, όταν ο Μασούρας βγήκε απέναντι στον Σαράνοφ, όμως ο Σέρβος απέκρουσε το τετ α τετ! Αυτή πάντως ήταν και η μόνη σημαντική φάση για τους γηπεδούχους, που έκτοτε επιθετικά μέτρησαν μόνο λάθη και κακές επιλογές, δίχως νεύρο.

Κλείσιμο
Αντίθετα η Λαμία αρχικά συντηρητικά και στη συνέχεια με περισσότερη πίστη έβγαινε στην επίθεση απειλώντας.

Στο 24’ ο Μπερτόλιο έπιασε δυνατό σουτ από αριστερά στην περιοχή, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα του Κότνικ, που απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 27’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Μπερτόλιο έκανε όμορφη κάθετη πάσα αριστερά στον ταχύτατο Επστάιν, που γύρισε τη μπάλα παράλληλα και πολύ κοντά στη γραμμή του Κότνικ, ο οποίος τη βρήκε και μετά το δοκάρι την έστειλε σε κόρνερ.

Στο 37' ο Μπερτόλιο «τσίμπησε» εξαιρετικά προ του Ντομίνγκες και μπήκε από αριστερά στην περιοχή, με τον Κότνικ να μπλοκάρει χαμηλα το πλασέ του. Με αυτή την ευκαιρία έκλεισε το πρώτο μέρος, όσο δηλαδή ο Πανιώνιος είχε σε κάκιστη μέρα τους περισσότερους από τους μεσοεπιθετικούς του και τον Μασούρα μόνο δραστήριο, πίσω από τον ξεκομμένο Ντουρμισάι.

ΜΕ ΦΟΡΑ Η ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ Β’

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Πανιώνιο με τον Καμαρά αντί του κακού Τσιλούλη, όμως η εικόνα των γηπεδούχων άργησε να βελτιωθεί, κάτι που συνέβη όταν ο Μασούρας πλαισίωσε σε 4-4-2 τον Ντουρμισάι και ο Σίντι Αλί πήρε τη θέση του ανεκδιήγητου Πίρις.

Ο Μπερτόλιο ανάγκασε σε άλλη μια επέμβαση, με τα πόδια αυτή τη φορά, του Κότνικ στο 50’. Τρία λεπτά αργότερα (53’) ξανά ο τερματοφύλακας του «Ιστορικού» έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ χαμηλά του Δημούτσου, ενώ ο Μπαράλες στην επόμενη φάση μετά την εκτέλεση του Επστάιν έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά διαγώνια άουτ.

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ, ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΥΧΗ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Στο 76' εμφανίστηκε η καλύτερη στιγμή του Πανιώνιου, με τον Σαράνοφ να αποκρούει την εντυπωσιακή προσπάθεια του Κούρντι. Αυτή ήταν και ο προάγγελος όσων θα ακολουθούσαν, με τη Λαμία να μένει πίσω στο γήπεδο, ώστε να διαφυλάξει την ισοπαλία.

Τελικά ωστόσο το «πλήρωσε» στο 85’, με τον Μασούρα να ανοίγει το σκορ και να το διαμορφώνει ως το τέλος. Ο Ντομίνγκες σέντραρε από δεξιά, ο Ντουρμισάι επιχείρησε ψαλιδάκι, η μπάλα κόντραρε και πήγε στον Μασούρα που σούταρε πάνω στον πεσμένο συμπαίκτη του και κατέληξε στα δίχτυα του Σαράνοφ!

Ο χρόνος δεν έφτανε έκτοτε στη Λαμία να αλλάξει τη μοίρα της, φεύγοντας ηττημένη από γήπεδο για πρώτη φορά ύστερα από 7 αγώνες.

MVP: Μασούρας. Ο επιθετικός του Πανιώνιου ήταν ίσως ο μόνος που διασώθηκε από την κακή εικόνα των «κυανέρυθρων» στο πρώτο μέρος, ενώ με το «χρυσό» του γκολ χάρισε τρεις βαθμούς στην ομάδα του σε μια κακή βραδιά για την ομάδα του.

Στο ύψος του: Μπερτόλιο. Ο Αργεντινός ήταν χάρμα ιδέσθαι για τους φιλοξενούμενους όσο έπαιξε, δημιουργώντας απειλές κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του, ενώ δοκίμασε για τα καλά την ετοιμότητα του Κότνικ σε τρεις περιπτώσεις.

Αδύναμος κρίκος: Τσιλούλης. Ο μεσοεπιθετικός του Πανιώνιου δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλο το πρώτο μέρος, έχοντας κακή απόδοση και αποχωρώντας στην ανάπαυλα.

Η γκάφα: Η επιλογή του Ανιγκό να ξεκινήσει βασικό τον Πίρις. Ο Ουρουγουανός μέσος ήταν τραγικός μέχρι το 55’, εκνευρίζοντας μέχρι και το κοινό των γηπεδούχων με τις επιλογές του.

Το «στραγάλι»: Ο διαιτητής Φωτιάς μοίρασε τις κάρτες όταν έπρεπε, δίχως να χρειαστεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις και έχοντας σωστή απόσταση από τη μπάλα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Έστω και χωρίς να έχει θεαματική απόδοση, ο Πανιώνιος πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στη Super League, πιάνοντας στη βαθμολογία την ΑΕΚ! Από την άλλη η Λαμία που έπαιξε καλύτερα, δεν επιτέθηκε όσο μπορούσε στο β’ μέρος και δέχθηκε γκολ σε ατυχή συγκυρία μεν, που την έστειλε ηττημένη στο πούλμαν για τη Φθιώτιδα δε.

Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος: Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κότσιτς, Κεϊτά, Πίρις (55’ Σίντι Άλι), Τσιλούλης (46’ Καμαρά), Οικονομίδης (91’ Παπαγεωργίου), Μασούρας, Ντουρμισάι
Λαμία: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Δημούτσος (71’ Οσμάν), Σκόνδρας, Καραμάνος, Μπερτόγλιο (82’ Καραγκούνης), Επστάιν (81’ Ρόμανιτς), Μπαράλες
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης