Champions League, Ρόμα – Πλζεν 5-0: Έβγαζε φωτιές ο Τζέκο

Champions League, Ρόμα – Πλζεν 5-0: Έβγαζε φωτιές ο Τζέκο

Οι Τζαλορόσι έπρεπε οπωσδήποτε να νικήσουν εντός την αδύναμη του ομίλου, Πλζεν και γι' αυτό φρόντισε ο Βόσνιος φορ που με τρία δικά του γκολ την οδήγησε στο τέλειο 5-0.

Djeko
Η χρονιά δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, η κουβέντα έφτασε ακόμα και στην απομάκρυνση του προπονητή. Ωστόσο, η Ρόμα δείχνει να έχει γυρίσει το τσιπάκι, να παίζει καλά και να φτάνει στην τρίτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Το 5-0 επί της Πλζεν την αδικεί κιόλας, μιας και οι Τζαλορόσι έχασαν αρκετές ευκαιρίες (είχαν και δοκάρι), με τον Εντιν Τζέκο να βάζει χατ τρικ και να αναδεικνύεται σε ήρωα της βραδιάς, κόντρα στον πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου.

Ο Βόσνιος επιθετικός χτύπησε δύο φορές πριν το ημίχρονο. Στο 3' με διαγώνιο πλασέ και στο 40' με ωραίο κατέβασμα και κοντινή βολίδα. Στην επανάληψη σειρά πήραν με πλασέ ο Ουντέρ (63') και με τελείωμα στην επαναφορά ο πρωτάρης Τζάστιν Κλάιφερτ (73'). Ο Ολλανδός μάλιστα βρήκε δίχτυα 24 χρόνια έπειτα από το πρώτο του πατέρα του, Πάτρικ (Σεπτέμβριος 1994 κόντρα στην ΑΕΚ).

Στις καθυστερήσεις ξαναχτύπησε με κεφαλιά ο Τζέκο, για να γίνει έτσι ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια στο Champions League για ιταλική ομάδα μετά τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μίλαν 2011-'12), ενώ παράλληλα έχει βρει δίχτυα οκτώ φορές στις επτά πρόσφατες εμφανίσεις του στη διοργάνωση.

6ος όμιλος
Κλείσιμο
Βαθμολογία
1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 (3-2)
2. Ρόμα 3 (5-3)
3. Ρεάλ Μαδρίτης 3 (3-1)
4. Πλζεν 1 (2-7)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
Ρόμα – Πλζεν 5-0

Επόμενη αγωνιστική (23 Οκτωβρίου)
Ρεάλ Μαδρίτης – Πλζεν
Ρόμα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Ολσεν, Ζέσους, Φάτσιο, Φλορέντσι, Κολάροφ (75' Τζανιόλο), Κριστάντε, Ν'Ζονζί, Λορέντσο Πελεγκρίνι (75' Λούκα Πελεγκρίνι), Ουντέρ (75' Σικ), Κλάιφερτ, Τζέκο

Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Κόζατσικ, Χέιντα, Χούμπνικ, Προχάτσκα, Χόραβα (64' Κόλερ), Λιμπέρσκι, Τζέμαν (71' Εκπάι), Ρέζνικ, Κρμέντσικ (78' Ρέζνιτσεκ), Χροσόβσκι, Κόβαρικ.

Πηγή: Gazzetta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης