Ο πιο πιστός βοηθός προπονητή στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Ο πιο πιστός βοηθός προπονητή στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Η Τεσαπάρα ζει και... εργάζεται στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας που λέγεται «Κλαμπ Σπορτίβο 2 Μαΐου» - Μόνο που το δεξί χέρι του τεχνικού Κάρλος Σαγουιέρ είναι μια αξιολάτρευτη... σκυλίτσα!

Tesapara5
Κάποιες φορές το ποδόσφαιρο μας χαρίζει ορισμένες απίθανες ιστορίες... Σαν κι αυτή που αφορά την ομάδα «Κλαμπ Σπορτίβο 2 Μαΐου» της Παραγουάης.

Ο πιο πιστός οπαδός του συλλόγου είναι η Τεσαπάρα, η οποία πρακτικά αποτελεί και μέλος του τεχνικού τιμ. Μέχρι εδώ όλα καλά με τη διαφορά, καθώς πολλές εκπρόσωποι του ασθενούς φύλλου έχουν εισχωρήσει στο χώρο του ποδοσφαίου. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση η Τεσαπάρα είναι μια σκυλίτσα!

Tesapara6
Η Τεσαπάρα είναι πάντα στον πάγκο ή στη πλάγια τελική γραμμή στο πλευρό του προπονητή της ομάδας Κάρλος Σαγουιέρ, αλλά τον ακολουθεί ακόμη και στις δηλώσεις που κάνει καθώς θέλει να... ενημερώνετε από πρώτο χέρι για ότι συμβαίνει στον σύλλογο!

Κλείσιμο
Να σημειώσουμε ότι ο Σαγουιέρ έχει στο παλμαρέ του την κορυφαία επιτυχία για το ποδόσφαιρο της Παραγουάης καθώς το 2004 είχε οδηγήσει την Εθνική ομάδα της χώρας του στο ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας).

Tesapara4


Η σχέση τους ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα που ο Σαγουιέρ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας και βρέθηκε στο γήπεδο Ρίο Παραπίτι.

«Την πρώτη φορά που την είδα της έδωσα ένα κομμάτι πίτα κι από εκείνη τη στιγμή κάθε μέρα είναι αυτή που θα με υποδεχθεί στο γήπεδο και δεν φεύγει ποτέ από το πλευρό μου» ανέφερε ο ίδιος αποκαλύπτοντας ότι η Τεσαπάρα πέρα από βοηθός είναι (πραγματικός) φύλακας του συλλόγου.

tes_news


«Την ημέρα είναι πραγματικά πολύ φιλική με όλους, όμως το βράδυ όταν κλείνουν οι πρώτες τωνς εγκαταστάσεων τότε κανείς άγνωστος δεν μπορεί να πλησιάσει στο χώρο μας. Δεν θα τον αφήσει η Τεσαπάρα»



Η χαριτωμένη σκυλίτσα έχει μπει όμως για τα καλά στο ρόλο του μέλους του τεχνικού τιμ, καθώς έχοντας την άδεια του κόους συμμετέχει στο ζέσταμα, κάνοντας μέχρι και διατάσεις μαζί με τους ποδοσφαιριστές που λατρεύουν να τη βλέπουν να τους μιμείται.

Tesapara3


Όπως αναφέραμε και πιο πάνω συνηθίζει να κάθεται στον πάγκο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του προπονητικού τιμ, ωστόσο έχοντας αντιληφθεί ότι από τις κερκίδες υπάρχει καλύτερη θέα, δεν διστάζει να βρεθεί κι εκεί παρακολουθώντας με αγωνία την εξέλιξη του αγώνα.

Tesapara2


«Καταλαβαίνει αμέσως τη διάθεση μας μετά από έναν αγώνα. Αν έχουμε κερδίσει πανηγυρίζει μαζί με όλους στα αποδυτήρια. Είναι ένα κανονικό μέλος της ομάδας» τόνισε ο Σαγουιέρ για την 10χρονη Τεσαπάρα το όνομα της οποίας στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «αυτή με τα καθαρά μάτια».

Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της ημέρας το χρώμα των ματιών είναι μπλέ, αλλά με τη δύση του ηλίου γίνονται πιο σκούρα... Ίσως γιατί τότε από βοηθός προπονητή γίνεται ο ακούραστος φύλακας!

Tesapara1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης