Φόρος τιμής από αντιπάλους και φίλους στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Φόρος τιμής από αντιπάλους και φίλους στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Την τελευταία του πνοή, στα 88 του χρόνια, άφησε ο  ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ στις 5:00 τα ξημερώματα της Κυριακής - Η πορεία του στην φαρμακοβιομηχανία αλλά και στον Παναθηναϊκό - «Αντίο» από πολιτικούς όλων των παρατάξεων

giannakopoulos_foros_timis_arthro
Την τελευταία του πνοή, στα 88 του χρόνια, άφησε ο  ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ στις 5:00 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο σημαντικός επιχειρηματίας και παράγοντας  αναγνωρίστηκε απο φίλους, αθλητικούς αντιπάλους και πολιτικούς για την προσφορά και το ήθος του, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, κατατέθηκαν στεφάνια και λουλούδια στη θέση που καθόταν και παρακολουθούσε τη μεγάλη του αγάπη. Πολιτικοί απ' όλες τις παρατάξεις και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο παράγοντα και επιχειρηματία.

Τον θάνατο του, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η φαρμακοβιομηχανία. "Μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως ό τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα", σημειώνεται.

"Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής", καταλήγει η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό, τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.

Κλείσιμο
Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής.


Ποιος ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος

Γεννημένος το 1929, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν Έλληνας φαρμακοβιομήχανος και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου στο μπάσκετ και στον ερασιτέχνη.

Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της φαρμακευτικής, ενώ ήταν ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, μαζί με τα δύο αδέρφια του.

Έντονη ήταν και η ενασχόλησή του με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, από το 1972. Το 1973 εκλέχθηκε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Συναγερμού διεκδικώντας μαζί με άλλα στελέχη την ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Το 1979, όταν η ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού έγινε επαγγελματική και ανεξαρτοποιήθηκε διοικητικά από τον ερασιτεχνικό σώμα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν κατάφερε να εισχωρήσει στη διοίκηση της ΠΑΕ καθώς ο Γιώργος Βαρδινογιάννης απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών.

Ωστόσο, το 2008 εισχώρησε στο πολυμετοχικό διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Από το 1987 έως το 1997 υπήρξε πρόεδρος όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού. Από το 1992 η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αυτονομήθηκε και αυτή ως επαγγελματική ανέλαβε τη διοίκησή της σε συνεργασία με τον αδερφό του Θανάση Γιαννακόπουλο.

Με την απόκτηση του Νίκου Γκάλη, σηματοδότησε την αναγέννηση του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ και έφερε κατά καιρους στον ΠΑΟ μερικά από τα μεγαλύτερα ονόμάτα του Παγκοσμίου Μπάσκετ τόσο αθλητές, όσο και προπονητές (Παναγιώτης Γιαννάκης, Φάνης Χριστοδούλου, Ζάρκο Πάσπαλι, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Μπάιρον Σκοτ, Ντίνο Ράτζα, Ντομινίκ Γουΐλκινς, Αλεξάντερ Βολκώφ, Ντέγιαν Μποντίρογκα, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Δημήτρης Διαμαντίδης, Ραμούνας Σισκάουσκας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πολλούς άλλους). Επί προεδρίας του ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων 6 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Το καλοκαίρι του 2012 έγινε η αλλαγή εποχής στο δημιούργημά του τον Παναθηναϊκό μεταβιβάζοντας της μετοχές του στον γιο του και νυν πρόεδρο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Το Σεπτέμβριο του 2015 ελήφθη απόφαση από τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, για μετονομασία του κλειστού της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε γήπεδο «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Τσίπρας: Θεμελιωτής του μπασκετικού Παναθηναϊκού

Ως «θεμελιωτή του μπασκετικού Παναθηναϊκού», ο οποίος «αφήνει ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό αθλητισμό» αποχαιρέτισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 88 ετών.

Γνωστός για την υποστήριξή του στον Παναθηναϊκό, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο twitter:

«Αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον άνθρωπο, τον επιχειρηματία, τον αθλητικό παράγοντα άλλου τύπου, τον θεμελιωτή του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού. Αφήνει ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό αθλητισμό και στις καρδιές όσων ξέρουν να εκτιμούν τη σεμνότητα & την ανιδιοτελή προσφορά».

ΝΔ: Έθετε υψηλούς στόχους και τους πετύχαινε

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της παράταξης για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Πιο αναλυτικά το κείμενο της δήλωσης:

«Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα τον Παύλο Γιαννακόπουλο με θλίψη, αλλά και σεβασμό. Έναν σημαντικό επιχειρηματία της φαρμακοβιομηχανίας και έναν σπουδαίο παράγοντα του αθλητισμού που όχι μόνον έθετε πάντα μεγάλους στόχους, αλλά ήξερε και να τους πετυχαίνει. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπηρέτησε για δεκαετίες το ελληνικό μπάσκετ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό επανειλημμένα στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας την εκτίμηση ακόμη και των αντιπάλων του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Βούτσης: Πρόσφερε πολλά στην Ελλάδα

Τη λύπη του για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε τον εκλιπόντα πρόεδρο της ΒΙΑΝΕΞ ως «επιτυχημένο φαρμακοβιομήχανο, ο οποίος προσέφερε στην Ελλάδα επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας κι άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα και την ανάπτυξη».

«Με λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, λίγο μετά τον χαμό του αδελφού του Κώστα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας επιτυχημένος Έλληνας φαρμακοβιομήχανος, ο οποίος προσέφερε στην Ελλάδα επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας κι άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα και την ανάπτυξη. Επίσης, ως Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έφερε στην Ελλάδα έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης στο μπάσκετ.

Στους οικείους του, στην οικογένεια των εργαζομένων της ΒΙΑΝΕΞ και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Γεννηματά: Το έργο του θα τον θυμίζει για πάντα

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε:  «Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Με θλίψη αποχαιρετώ το σεμνό άνθρωπο & οικογενειάρχη, επιτυχημένο επιχειρηματία, κορυφαίο του αθλητισμού, το δημιουργό του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού. Το έργο του θα τον θυμίζει για πάντα. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου εκφράζει ο τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής.

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, υπήρξε κορυφαίος αθλητικός παράγοντας της χώρας, με ιδιαίτερη αγάπη για το μπάσκετ. Για περισσότερα από 40 χρόνια στήριξε με αγνή αγάπη, δυναμισμό και πάθος τον ελληνικό αθλητισμό προσφέροντας του κορυφαίες διακρίσεις, κάνοντας το ελληνικό μπάσκετ πρωταγωνιστή σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Θεοδωράκης: Δουλευταράς, εφευρετικός, πεισματάρης

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος εκπροσωπούσε μια γενιά επιχειρηματιών που σιγά σιγά χάνεται από τη χώρα. Δουλευταράς, εφευρετικός, πεισματάρης, με πίστη στους Έλληνες - στα μυαλά τους και στα χέρια τους. Τα συλλυπητήρια μου στη μεγάλη οικογένειά του - προσωπική, επιχειρηματική, αθλητική, αναφέρει ο επικεφαλής του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο twitter.

Τζιτζικωστας: Έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Παύλου Γιαννακόπουλου εκφράζει με ανάρτησή του στο twitter o περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. "Έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας πρωτοπόρος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, με ανεκτίμητη προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό" αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας.

Μίχαλος: Επιχειρηματίας με κοινωνικές ευαισθησίες

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, η Διοικητική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ενός δημιουργικού ανθρώπου, με αποδεδειγμένες επιχειρηματικές ικανότητες, αλλά και κοινωνικές ευαισθησίες.

Με πολυετή προσφορά στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού και αφοσίωση στον αγώνα για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του τόπου. Ενός ανθρώπου που τίμησε με την παρουσία του και τις ιδέες του την Επιμελητηριακή Κοινότητα και ιδιαίτερα το ΕΒΕΑ.

Ενός σπουδαίου Έλληνα που τον διέκρινε το αθλητικό ιδεώδες και συνέφερε τα μέγιστα στον ελληνικό αθλητισμό, κερδίζοντας μεγάλες ευρωπαϊκές και διεθνείς διακρίσεις.

Στους οικείους του, την επιχειρηματική και αθλητική οικογένεια του εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας.

Συλληπητήρια από Μπαρτσελόνα και ΑΕΚ

Συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Παναθηναϊκού, όσο και προς τη φυσική του οικογένεια εκφράζουν για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου η Μπαρτσελόνα, η ΑΕΚ, ο Προμηθέας Πατρών, ο Άρης, η Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου και στέλνουμε μία πολύ δυνατή αγκαλιά σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού», έγραψε η Μπαρτσελόνα στο twitter.

ΑΕΚ: Συμμετέχουμε στο βαρύ πένθος

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΕΚ που επισημαίνει: «H AEK Β.C. και ο Μάκης Αγγελόπουλος συμμετέχουν στο βαρύ πένθος του Παναθηναϊκού για το χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τα λοιπά μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος».

Προμηθέας Πατρών: Δυσαναπλήρωτο το κενό

Με τη σειρά της, η ΚΑΕ Προμηθέας Πατρών «εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην Προέδρου και Ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου. Το κενό που αφήνει ο σπουδαίος αυτός παράγοντας είναι δυσαναπλήρωτο, αλλά οι ιδέες του, το πάθος και η αγάπη του για τον Σύλλογό που υπηρέτησε και αγαπούσε, αλλά και το μπάσκετ, γενικότερα, είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη για τον Παναθηναϊκό, αλλά και συνολικά, για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ιδιαίτερα, εκφράζουμε, τα θερμά μας συλλυπητήρια στον γιο του εκλιπόντος, τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, την οικογένεια και τους οικείους του αλλά και όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού για την βαριά απώλειά τους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει».

Άρης: Το ελληνικό μπάσκετ πενθεί

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Άρης που επισημαίνει ότι «το ελληνικό μπάσκετ πενθεί και η Ελλάδα όλη πενθεί. Η μπασκετική οικογένεια που έχει προσφέρει στην καλαθοσφαίριση ίσως όσο καμία άλλη, έχασε ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της. Ολόκληρη η οικογένεια του ΑΡΗ στο πλευρό της ελληνικής και παγκόσμιας μπασκετικής οικογένειας, στέλνει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Ένας άνθρωπος, το έργο του οποίου θα το καταλάβουμε στις επόμενες γενιές, “έφυγε” από κοντά μας.

Η λέξη συλλυπητήρια δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα μας. Ξέρουμε ότι το πνεύμα του θα είναι πάντοτε κοντά μας».

ΕΟΚ: Αφιέρωσε τη ζωή του στον αθλητισμό

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σημειώνεται: «Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος πληροφορήθηκαν με αίσθημα βαθιάς θλίψης την είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στον αθλητισμό, με αγνή και ανιδιοτελή προσφορά, και κυρίως στο άθλημα του μπάσκετ, όντας ένας εξ αυτών που συνέδραμαν ουσιαστικά στην εξέλιξή του στην Ελλάδα. Σε εποχές πιο δύσκολες για τον αθλητισμό συνολικά, αλλά και πιο αγνές και με ανιδιοτελή κίνητρα και φίλαθλα αισθήματα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος έβαλε την του σφραγίδα στον χώρο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στης οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».


ΕΣΚΑ: Προσέφερε ιστορικές και μεγαλειώδεις στιγμές

Από την πλευρά της, η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Το ΔΣ και σύσσωμο το προσωπικό της ΕΣΚΑ εκφράζουν τα θερμότατα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος «έφυγε» από την ζωή, ξεκινώντας για το μεγάλο «ταξίδι», λίγες ημέρες μετά την απώλεια του και του αδερφού του, Κώστα. Ο εκλιπών υπήρξε εμβληματικός παράγοντας του μπασκετικού -και όχι μόνο- Παναθηναϊκού, προσφέροντας ιστορικές και μεγαλειώδεις στιγμές, τόσο προς την αγαπημένη του ομάδα, όσο και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό!».




giannakopoulos1
giannakopoulos2
giannakopoulos3
giannakopoulos4
giannakopoulos5
giannakopoulos6
giannakopoulos7



Honouring Our Legacy - κος. Παύλος Γιαννακόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης