Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 6-4: Στον τελικό του Champions League του πόλο ο Θρύλος!

Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 6-4: Στον τελικό του Champions League του πόλο ο Θρύλος!

Ο καταπληκτικός Ολυμπιακός επικράτησε στον ημιτελικό με 6-4 επί της Μπαρτσελονέτα και το βράδυ του Σαββάτου θα διεκδικήσει το Champions League του πόλο κόντρα στον νικητή της αναμέτρησης Προ Ρέκο-Ντουμπρόβνικ!

polo1
Με έναν φοβερό και τρομερό κίπερ Πάβιτς, τα γκολ του Μπούσλια αλλά και το γυριστό και εκπληκτικό τέρμα του Ομπράντοβιτς στο τέλος ένας ψυχωμένος και αποφασισμένος Ολυμπιακός επικράτησε 6-4 της Μπαρτσελονέτα και το βράδυ του Σαββάτου στις 21.30 παίζει τελικό στο Final - 8 του Champions League της Γένοβας.

Οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό όπου θα διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Στο πλευρό τους είχαν και τον εξαιρετικό κόσμο τους στην Ιταλία.

Η διαιτησία από μέρους της πάντως δεν ήταν καλή για άλλη μία φορά. Όπως και χθες οι διαιτητές έκαναν λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός μετά την παρουσία της γυναικείας ομάδας πόλο σε τελικό ευρωπαϊκού θεσμού φέτος εξακολουθεί να γράφει ιστορία καθώς με την σημερινή πρόκριση έφτασε στους 11 τελικούς!

Κλείσιμο
Φέτος ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός είχε ήδη τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς (σ.σ. πόλο γυναικών, βόλεϊ ανδρών και βόλεϊ γυναικών) και μία κατάκτηση, αυτή του Challenge Cup στο βόλεϊ των γυναικών.

Τώρα μετά το πόλο των γυναικών οι άνδρες είναι ήδη στον τελικό του Final-8 του Champions League στην Γένοβα διεκδικώντας πλέον το τρόπαιο του θεσμού.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 1-1, 2-0

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μπούσλιε (π/π, 3:50), 1-1 Μάγιαρακ (π/π, 3:10).

2ο οκτάλεπτο: 2-1 Γενηδουνιάς (π/π, 6:45), 3-1 Γούνας (κόντρα, 5:04), 3-2 Γρανάδος (περιφέρεια, 2:18), 3-3 Περόνε (π/π, 1:00).

3ο οκτάλεπτο: 4-3 Μπούσλιε (κόντρα, 1:22), 4-4 Βρλιτς (π/π, 00:47),

4ο οκτάλεπτο: 5-4 Φουντούλης (π/π, 4:41), 6-4 Ομπράντοβιτς (φουνταριστός, 00:09).

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης. Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

Μπαρτσελονέτα (Χ. Μαρτίν): Λόπεθ, Φαμέρα, Γρανάδος 1, Μουναρίθ, Βρλιτς 1, Λαρούμπε, Π. Γκαρσία, Φερνάντεθ, Ταούλ, Περόνε 1, Μάγιαρακ 1, Μπούστος, Λινάρες.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Όταν δεχόμαστε μόλις τέσσερα γκολ σε έναν ημιτελικό είναι δύσκολο να χάσουμε και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και άλλα γκολ γιατί είχαμε καλές ευκαιρίες που δεν τις αξιοποιήσαμε γιατί ήταν καλός ο αντίπαλος τερματοφύλακας είτε γιατί είχαμε κάποιες άτυχες ενέργειες. Ελέγξαμε σε όλο το παιχνίδι το ρυθμό, με πολύ προσήλωση σε ότι θέλαμε να κάνουμε και με ένα αμυντικό πλάνο προσαρμοσμένο σε πολλά καλά ατού της Μπαρτσελονέτα η οποία είναι μια ομάδα πολύ ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό και η αυτοπεποίθηση της ήταν στα ύψη εν όψει αυτού του παιχνιδιού. Οι παίκτες μου έδειξαν οτι η καρδιά μετράει, η ποιότητα μετράει, η αποφασιστικότητα μετράει και σήμερα τα δείξαμε όλα αυτά όπως έχουμε κάνει σε πολλά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ φέτος. Βρισκόμαστε στον τελικό αλλά δεν μένουμε εδώ. Αύριο είναι ένας μεγάλος τελικός, όλα τα μάτια της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης θα είναι πάνω μας, θέλουμε να συγκεντρωθούμε, να ξεκουραστούμε. Είμαστε χαρούμενοι, άλλα έχουμε την εμπειρία του τελικού και δεν θα μείνουμε στους πανηγυρισμούς. Σε τρία χρόνια το να παίζεις δύο τελικούς Ευρώπης δεν είναι και μικρό πράγμα».

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης