Ζωντανός με μαγκιά ο Ολυμπιακός!

Ζωντανός με μαγκιά ο Ολυμπιακός!

Πολύ σκληρός για να πεθάνει! Με παλικαρίσιο μπρέικ στην έδρα της ΑΕΚ (21-22) ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των τελικών της Α1 χάντμπολ και την έστειλε σε πέμπτο ματς στον Πειραιά.

164717
Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και αντέδρασε ο Ολυμπιακός!

Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν με 22-21 από την καυτή έδρα της ΑΕΚ, σταμάτησαν το... πάρτι τίτλου που ετοιμάζονταν να στήσουν οι κιτρινόμαυροι και φώναξαν δυναμικό «παρών» στη διεκδίκηση του τίτλου, ισοφαρίζοντας σε 2-2 (από 2-0) τη σειρά των τελικών.

Ο τίτλος, λοιπόν, θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο κλειστό του Ρέντη και αναμένεται να είναι... θρίλερ, σύμφωνα με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα από τις δύο ομάδες.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Κώστας Τσιλιμπάρης που κατέβασε ρολά με έντεκα αποκρούσεις, ενώ ο Τζήρας με έξι τέρματα ήταν ο κορυφαίος επιθετικά. Για την ΑΕΚ, το βάρος της επίθεσης σήκωσε ο Αργυρού με οκτώ τέρματα.

Στο πρώτο μισό του ματς, ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος. Αμυντικά δεν έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να βρει εύκολα χώρους για να σκοράρει, ενώ επιθετικά δεν δυσκολεύτηκε να είναι παραγωγικός. Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του ματς η διαφορά βρέθηκε στο +4 (5-1), με την ΑΕΚ να καταφέρνει στο πρώτο τέταρτο να μειώσει απλά στο στα δύο γκολ (6-4). Οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν ρυθμό πριν το φινάλε του ημιχρόνου, όμως ο Ολυμπιακός έβρισκε άμεσα απαντήσεις, διατηρώντας σταθερά τη διαφορά των τριών γκολ (11-8).

Στα τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο, Ραντούλοβιτς και Τσιλιμπάρης ανέλαβαν... δράση, σταματώντας τις επιθετικές προσπάθειες του εκάστοτε αντίπαλου, ενώ η ΑΕΚ είχε και δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι του Χόγκας, με το 11-8 να μένει μέχρι τέλους.

Κλείσιμο
Η ΑΕΚ μπήκε ζεστή στο δεύτερο μισό του ματς! Δύο γκολ του Αργυρού μείωσαν στο γκολ για τους «κιτρινόμαυρους», με τον Ολυμπιακό και πάλι να βρίσκει τις λύσεις για να κρατάει το προβάδισμα. Η ΑΕΚ ξέσπασε με σερί τριών γκολ και ισοφάρισε σε 14-14 με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών του δεύτερου ημιχρόνου, ενώ το γκολ του Σανίκη (15-14), ισοφάρισε εκ νέου ο Αργυρού (15-15).

Ένα επιμέρους 5-2 του Ολυμπιακού, με τον Τσιλιμπάρη να κατεβάζει ρολά, ήταν ουσιαστικά η χαριστική βολή για την ΑΕΚ, αφού η ψαλίδα άνοιξε ξανά στο +3 (17-20). Στα τελευταία λεπτά οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά, με τους Ζαμπούνη και Λόκεν, όμως Σανίκης και Λιάπης διατήρησαν το ερυθρόλευκο +3 (22-19).

Ο Δομπρής μείωσε σε 22-20, με τον Αργυρού να διαμορφώνει το τελικό 22-21 πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς.




Πηγή:
www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης