Ολυμπιακός: Απορρίπτει τους όρους Βασιλειάδη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος!

Ολυμπιακός: Απορρίπτει τους όρους Βασιλειάδη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος!

Eπίθεση σε Στράτο και Γκαγκάτση από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, που θέτει εμμέσως ζήτημα ηγεσίας της Λίγκας

Ο Ολυμπιακός, μέσω ανακοίνωσής του, τονίζει ότι είναι έτοιμος να συζητήσει με όλες τις ΠΑΕ και τους αρμόδιους φορείς για να θεσπιστούν κανόνες που θα εξαλείψουν τη βία, αλλά δεν μπορεί να υπογράψει τους όρους του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι» κάνουν επίθεση στον πρόεδρο της Λίγκας, Γιώργο Στράτο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Βασίλη Γκαγκάτση. Με τον τρόπο αυτό, ο Ολυμπιακός θέτει στην ουσία θέμα ηγεσίας της Λίγκας.

Η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη Super League Σουρωτή έχει ως εξής:

«Κύριοι,

Με έκπληξη λάβαμε χθες και περί ώρας 15:50, επιστολή του Προέδρου της SUPER LEAGUE, με την οποία μας ζητείται να υπογραφεί, σφραγιστεί και επιστραφεί στη SUPER LEAGUE, μέχρι σήμερα Πέμπτη 22/03/2018 και ώρα 14:00, έγγραφο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ο λαλίστατος, σε άλλες περιπτώσεις, Πρόεδρος της SUPER LEAGUE, έχει μείνει σιωπηλός και άπρακτος, μπροστά στα φαινόμενα του τραυματισμού του προπονητή της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο με όπλο, τα οποία απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και διασύρουν την χώρα μας διεθνώς. Η άμεση αντίδραση των διεθνών ποδοσφαιρικών θεσμών, όπως το ECA, εκθέτει ακόμη περισσότερο το προεδρείο της SUPER LEAGUE και αποδεικνύει την απραξία και την ανικανότητά του.

Επί δεκαημέρου, τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της SUPER LEAGUE, κ. Βασίλης Γκαγκάτσης, δεν έχουν προβεί στη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της SUPER LEAGUE προκειμένου τα μέλη του Συνεταιρισμού να ενημερωθούν, να συζητήσουν και τελικά να αποφασίσουν, για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων θεμάτων.

Αντιθέτως ο κ. Στράτος και ο κ. Γκαγκάτσης, συμμετείχαν, δίχως καμία εξουσιοδότηση, σε «ιδιαίτερες», συνομιλίες, με τον κ. Υφυπουργό, χωρίς στη συνέχεια να προβούν, σε κανενός είδους θεσμική ενημέρωση προς τα Μέλη της SUPER LEAGUE, για το περιεχόμενο των συγκεκριμένων συζητήσεων.

Κατάληξη αυτών των επαφών, προφανώς, ήταν η προώθηση του συγκεκριμένου εγγράφου, υπό μορφή τελεσίγραφου, η οποία προφανώς θα οδηγήσει σε νέο αδιέξοδο. Από όλα τα παραπάνω, καταδεικνύεται σε όλο το μέγεθός της, η ανυπαρξία του προεδρείου της SUPER LEAGUE, η οποία πλέον καθίσταται επικίνδυνη για τον Συνεταιρισμό.

Είναι προφανές πλέον, ότι τόσο ο διακοσμητικός Πρόεδρος της SUPER LEAGUE, όσο και ο παρανόμως διορισθείς και ασκών τα καθήκοντά του, κ. Βασίλης Γκαγκάτσης, δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούν την SUPER LEAGUE.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, έχει αποδείξει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια ότι πρωτοστατεί στον αγώνα κατά κάθε μορφής βίας και είναι στην πρώτη γραμμή, για την θέσπιση κανόνων δικαίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός τάσσεται καταρχήν υπέρ της υιοθέτησης οποιουδήποτε μέτρου, που θα συμβάλει στον περιορισμό των φαινομένων βίας και θα αποτρέψει στο μέλλον φαινόμενα που απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η υιοθέτηση, όμως, υπό μορφή τελεσίγραφου, μίας σειράς υποτιθέμενων δεσμεύσεων από την πλευρά των ΠΑΕ - Μελών της SUPER LEAGUE (για τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν καμία αρμοδιότητα υλοποίησής τους), δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, όπως καμία συμβολή δεν μπορεί να έχει, προς αυτή την κατεύθυνση, και αυτή καθαυτή η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος, από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι πρόθυμη να συμμετάσχει και να συμβάλλει στην υιοθέτηση οποιωνδήποτε μέτρων και στη βελτίωση του θεσμικού - νομικού πλαισίου, ύστερα από έναν εμπεριστατωμένο διάλογο και μία προσεκτική μελέτη, με τη συμμετοχή των ΠΑΕ και όλων των αρμοδίων φορέων.

Σε καμία όμως περίπτωση, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορεί να συναινέσει, και μάλιστα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, από την αποστολή του, στην υιοθέτηση ενός κειμένου «δεσμεύσεων» για το περιεχόμενο του οποίο δεν έχει κληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο να εκφράσει τις απόψεις της. Περαιτέρω, το συγκεκριμένο κείμενο είναι αποσπασματικό, αόριστο και οι ΠΑΕ - Μέλη της SUPER LEAGUE καλούνται να δεσμευτούν στην υλοποίηση μιας σειράς κανονιστικών αλλαγών, για τις οποίες δεν έχουν αρμοδιότητα υλοποίησής τους.

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε το προεδρείο της SUPER LEAGUE να συγκαλέσει άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα παραπάνω θέματα.

Για την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Γεώργιος Παύλου

Διευθύνων Σύμβουλος».

Οι δεσμεύσεις που ζητά ο Βασιλειάδης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απέστειλε χθες στις ομάδες, αλλά και την Super League, κείμενο δεσμεύσεων που πρέπει να κάνουν δεκτό μέχρι τις 14:00 της Πέμπτης, προκειμένου να αποφασίσει αύριο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, πιθανότατα στις 31 του μηνός.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αθλητικό Τύπο της Πέμπτης, μεταξύ άλλων το κείμενο αναφέρει ότι:

- Σε περίπτωση που στην διάρκεια της σεζόν οπαδοί ομάδας προκαλέσουν φαινόμενα βίας (είσοδος στον αγωνιστικό χώρο, κερκίδες, αποδυτήρια, ή συμπλοκές εντός αγωνιστικού χώρου) τρεις φορές, ή αν ομάδα τιμωρηθεί πειθαρχικά για συμπεριφορά οπαδών τέσσερις φορές, τότε ο εν λόγω σύλλογος θα τιμωρείται με υποβιβασμό, καθώς θα ανακαλείται το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

- Σε περίπτωση δυσφημιστικών δηλώσεων αξιωματούχων ομάδων που προκαλούν βίαιες συμπεριφορές μέσω ΜΜΕ ή social media, τότε θα τιμωρείται η ομάδα τους.

- Από την επόμενη περίοδο η ευθύνη για την φύλαξη των αγώνων θα περάσει στις ΠΑΕ με την αστυνομία εκτός γηπέδου.

- Θα καταργηθεί το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ως τρίτος βαθμός εκδίκασης πειθαρχικών αδικημάτων.

ΠΑΕ ΑΕΛ: «Δεν συμφωνούμε επ’ ουδενί για τον υποβιβασμό ομάδος»
Τις ενστάσεις της, οι οποίες όμως πρέπει να υλοποιηθούν για να θεωρηθεί ότι κι αυτή συμφωνεί με τις προτάσεις Βασιλειάδη, εξέφρασε και η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιώντας την επιστολή που απέστειλε προς την Λίγκα και η οποία αναφέρει τα εξής:

"Προς :    SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ  - Αξιότιμο Πρόεδρο κ. Στράτο  / Αξιότιμο Διευθύνοντα  Σύμβουλο κ. Γκαγκάτση

Θέμα:    Παρατηρήσεις  επί του Κειμένου Δεσμεύσεων Συμμετεχόντων στη διοργάνωση Πρωταθλήματος SuperLeagueπεριόδου 2017-18

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Αξιότιμε κ. Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Παραλάβαμε το με αρ. πρωτ . 2526-21/3/2018 έγγραφο «Κείμενο Δεσμεύσεων Συμμετεχόντων στη Διοργάνωση Πρωταθλήματος SUPERLEAGUEπεριόδου 2017-18» που μας αποστείλατε με την υπ. αριθ. 2527-21/3/2018 επιστολή σας με την ένδειξη ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ.

Ως προς το περιεχόμενο του κειμένου και σύμφωνα με την αρίθμηση του επιτρέψτε μας να σας υποβάλλουμε τις παρατηρήσεις μας:

1. Η ιδιοκτησία και το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών,  αλλά είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η διοργανώτρια αρχή όσο και το Υπουργείο Αθλητισμού γνωρίζουν τα αίτια που καταλήξαμε σε αυτή την σημερινή τραγική κατάσταση και για την οποία η ΠΑΕ ΑΕΛ, αλλά και αντίστοιχες σε μέγεθος και ιστορία ΠΑΕ δεν έχουν καμία υπαιτιότητα και αποκλειστικά υπαίτιες είναι οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οργανωμένοι οπαδοί τους και οι κατά καιρούς ιδιοκτήτες τους.

2. Συμφωνούμε και  δεσμευόμαστε απολύτως.

3. Συμφωνούμε και  δεσμευόμαστε απολύτως.

4. Δεσμευόμαστε και υπενθυμίζουμε ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ το έχει κάνει πράξη, γι αυτό άλλωστε και αντιμετωπίζει ακραία πολεμική από μερίδα οργανωμένων οπαδών της, οι οποίοι κατευθυνόμενοι από τη διοίκηση του μητρικού ερασιτεχνικού σωματείου με το οποίο είναι ταυτισμένοι και πολλοί από αυτούς αποτελούν και μέλη του, εκμεταλλεύονται ατυχείς αγωνιστικές στιγμές για να δημιουργήσουν επεισόδια, ώστε να εξαναγκάσουν τον μη αρεστό και μη συνεργαζόμενο με αυτούς ιδιοκτήτη να αποχωρήσει.

5.Δεν συμφωνούμε επ’ ουδενί για τον υποβιβασμό ομάδος, δηλαδή για την οικονομική κατάρρευση της, την αγωνιστική εξαφάνιση της και την έλλειψη σεβασμού στην ιστορία της επειδή ο οποιοσδήποτε διανοητικά καθυστερημένος ή εξαρτώμενος από τα ναρκωτικά ή με εγκληματική προσωπικότητα (ανεξαρτήτου κοινωνικής θέσεως και πλούτου), ο οποιοσδήποτε είτε μόνος είτε εκτελώντας το σχέδιο οργανωμένης ομάδας και εκτελώντας στην κυριολεξία συμβολαίου θανάτου του οιουδήποτε ιδιοκτήτου, είτε γιατί είναι ανεπιθύμητος στους επαγγελματίες παράγοντες του μητρικού ερασιτεχνικού σωματείου είτε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κάποιου αρρωστημένου επιχειρηματία, ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της εκάστοτε ΠΑΕ ,για να εξαναγκάσει το υγιή επιχειρηματία να αποχωρήσει, οργανώνει μαζί με οργανωμένους οπαδούς εκτεταμένα επεισόδια εκμεταλλευόμενος κάποιες άτυχες στιγμές, σχέδιο το οποίο βρίσκεται εν εξελίξει εις βάρος του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό, υλοποιήθηκε στην ίδια ΠΑΕ εις βάρος της οικογένειας Βαρδινογιάννη το 2010 όταν οι νεόκοποι και νεόπλουτοι Βγενόπουλος και Πατέρας ταυτίστηκαν με τα συλλαλητήρια των οπαδών οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στη σημερινή του καταστροφή, υλοποιήθηκαν αντίστοιχα σχέδια μέσω εκτεταμένων επεισοδίων εις βάρος του υγιούς επιχειρηματία Γράντα στο ιστορικό Άρη Θεσσαλονίκης, με τον ίδιο τρόπο οργανώθηκαν επεισόδια για να φύγουν από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης οι υγιείς επιχειρηματίες Πέτρος Θεοδωρίδης και Αλέξης Κούγιας και να φτάσει στη σημερινή υποτιμητική για την ιστορία του θέση ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, τα ίδια συνέβησαν στον ιστορικό ΟΦΗ για να αποχωρήσει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, τα ίδια συνέβησαν κατ' επανάληψη και στον ΠΑΟΚ (Παντελάκης, Βουλινός, Σαββίδης - όχι ο Ιβάν) αλλά και σε όλες τις ιστορικές ομάδες της Ελλάδος που έχουν οπαδούς.Ανεξαρτήτως των ως άνω η συγκεκριμένη διάταξη είναι άκρως αντισυνταγματική σε συνδυασμό όχι μιας αλλά πολλών διατάξεων του Συντάγματος.

6. Συμφωνούμε απολύτως για την θέσπιση στον ΚΑΠ διατάξεως, χωρίς βεβαίως να καταργείται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του «εκφράζεσθαι» και των εκ δικαιολογημένου ενδιαφέροντος (νομικός όρος, ο οποίος καλύπτει και άκρως ατιμωτικά αδικήματα της δυσφημήσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως) απολύτως αιτιολογημένων κρίσεων (εκτός κοινής λογικής διαιτητικά λάθη αλλά και αποδεδειγμένα παράνομες συμπεριφορές αξιωματούχων του ποδοσφαίρου).

7. Συμφωνούμε και αποδεχόμαστε την κατάργηση του τρίτου βαθμού.

8. Συμφωνούμε και αποδεχόμαστε την αλλαγή  του κανονιστικού πλαισίου με την απαραίτητη προϋπόθεση της απομακρύνσεως των αστυνομικών δυνάμεων από τις εγκαταστάσεις των σταδίων.

Με τις ανωτέρω ενστάσεις - παρατηρήσεις μας και μόνο εφόσον αυτές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Κειμένου Δεσμεύσεων Συμμετεχόντων στη διοργάνωση Πρωταθλήματος SuperLeagueπεριόδου 2017-18, εξουσιοδοτούμε τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού όπως υποβάλλει τις ανωτέρω δεσμεύσεις αρμοδίως όπως περιγράφετε, άλλως δε επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας.

Με εκτίμηση,

Σωτήρης Μάρκου

Αντιπρόεδρος Δ’ και Διευθύνων Σύμβουλος

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ (16)

TI EGINE ??????

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ της αεΚΟΥΛΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 89 ΤΟΥ ΠΑΟΚ....με ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΤΟ ΓνΩΣΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ..και το ντου του αγανακτησμενου ΠΟΝΤΙΟΥ που αυτοκαταστραφηκε .με την ΒΛΑΚΕΙΑ του......ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ......ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ και - 6 προβλεπεται.. νομιζω... ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΤΟΥ ΤΩΝ ΑΕΚΤΖΗΔΩΝ ....ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟ ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΟΥ...

Konstantinos

Η κυβερνηση δειχνει- τωρα και στο ποδοσφαιρο- τον απολυταρχικο της χαρακτηρα! Πως ειναι δυνατον να παιρνονται σημαντικες αποφασεις χωρις διαλογο με τους αμεσα εμπλεκομενους; Και μη μου πειτε οτι ο κ. Βασιλειαδης η' αλλα μελη της κυβερνησης εχουν την απαραιτητη σοφια... Μεγαλη ιδεα εχουν για τους εαυτους τους... λες και τους κατηρ$σαν οι Rothschild και εγιναν εξυπνοι και πετυχημενοι!

σ

Μόνη λύση, ΠΑΟΚ στην Β εθνική. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ?

τώρα κοιμήσου ήσυχος τιτάνα της σκέψης

NV

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΣΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΝΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ?

Ηλιας

Δηλαδή σε λίγο ο Μαρινακης θα έχει απέναντι του τον ....Γιωργακη Σαββιδη;;;;;; Έλα Χριστέ μου δηλαδή όπως λέμε Mπαρτσελονα - Αστέρας Τρίπολης;;;;;;

Ντινοs

Πενήντα...... ΠΑΟΚ να υπογράψουμε εάν δεν υπογράψει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κακά τα ψέμματα δεν μετράει τίποτα για κανέναν Ένας είναι ο Θρύλος του Ελληνικού ποδοσφαίρου , όλοι οι άλλοι καλοί είναι αλλά για δεύτεροι........

ΚρΗτικός

Αυτή η χώρα δεν πρόκειται να ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΠΟΤΕ . Δηλαδή κύριε Βασιλειάδη ζητάτε απο ΑΕ να ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ? Καλά μας κάνετε και μας δουλεύετε γιατί θα βρεθούν σανοφάγοι που θα σας ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΝ και θα σας πούν και ΜΠΡΑΒΟ . Με μία διαφορά όμως κύριε Υφυπουργέ ότι οι ανιδιοτελείς και οι σκεφτόμενοι ΓΕΛΟΥΝ !!! , απλά γιατί όπως και εσείς γνωρίχετε αυτό που ζητάτε είναι ένα .... χαρτί χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ισχυ. Εγώ θέλω να γίνει GREXIT , που δηλώνετε ότι δεν σας τρομάζει και μετά θα δώ που θα κρυφτείτε !!

Γιαννης

Ο Μαρινακης απέδειξε για μια φορά ακόμα ότι είναι πολύ μεγάλος μάγκας,εάν είστε και εσείς αρχίστε το πρωτάθλημα χωρίς τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!!!!!!!!!! Α ρε Μαρινάκη γλεντά τους συνεχεία, είναι κότες οι άνθρωποι!!!!!

@

Θυμιζει λιγο απο Φερραρι και Φ1. Πηγαν να τους κανουν μαγκιες και η Φερραρι τους γυρισε οτι σκεφτεται αποχωρηση, οποτε εγινε της αγιας κοτας. Ετσι κι εκει, η Φερραρι μπορει να κανει χωρις Φ1 αλλα οχι το αναποδο.

ΒΑΓ

ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΠΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΚΑ !! ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ !! ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΡΙΞΕ ΧΡΗΜΑ ( ΛΙΓΟ ΚΑΙ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ) ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΒΟΥΡΙΑ !!

Φωτης

Μπράβο ρε Μαρινάκη σε παραδέχομαι.......

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης