Παράταση θέλει η Super League για τις οφειλές των ΠΑΕ, καμία εφαρμογή του άρθρου 57

Παράταση θέλει η Super League για τις οφειλές των ΠΑΕ, καμία εφαρμογή του άρθρου 57

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στη Super League και την ΕΠΟ κατά την οποία η Λίγκα ζήτησε νέα διορία για τη ρύθμιση των οφειλών της ΠΑΕ - Επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει ζήτημα εφαρμογής του άρθρου 57, το οποίο θα έδινε "ανάσα" στον Παναθηναϊκός

Την ευκαιρία να τα πουν κατ’ ιδίαν είχαν οι εκπρόσωποι της ΕΠΟ με αυτούς της Super League, ώστε να συμφωνηθούν και διευθετηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον κανονισμό αδειοδότησης εν όψει της νέας σεζόν, αλλά και με τις οφειλές των ομάδων, που πρέπει να τις τακτοποιήσουν με τα ισχύοντα δεδομένα έως τις 31 Μαρτίου. 

Στην συνάντηση τη Λίγκα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Στράτος και ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλης Γκαγκάτσης ενώ από την Ομοσπονδία ήταν ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γραμμένος, ο εκτελεστικός γραμματέας, Αλέξης Δέδες, ο διευθυντής αδειοδοτήσεων, Γιώργος Δημητρίου και ο νομικός σύμβουλος, Νίκος Μπάρτζης. 

Από τα πιο σημαντικά θέματα που προέκυψαν έπειτα από τη συνάντηση διάρκειας 2,5 ωρών ήταν ότι δεν υπάρχει περιθώριο και βάση εφαρμογής του άρθρου 57 (που το εξέταζε πολύ σοβαρά ο Παναθηναϊκός) σύμφωνα με το οποίο μπορεί να δοθεί μια τριετής περίοδος χάριτος-επιτήρησης εφόσον υπάρχουν «ειδικές συνθήκες» σε κάποια ομάδα. Βάσει αυτού, δεν μπορεί να μπει στο ελληνικό κανονισμό και επιπλέον δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης. 

Ένα ακόμα θέμα που έπεσε στο τραπέζι είναι ότι η Super League ζήτησε παράταση 15 ημερών, προκειμένου οι ομάδες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και άρα αντί για 31 Μαρτίου, η προθεσμία να ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου ενώ από την ΕΠΟ ζητήθηκε να σταλούν στην UEFA στις 31 Μαΐου οι αδειοδοτήσεις μόνο των ομάδων που θα έχουν προκριθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Σημειώνεται επίσης ότι στο περιθώριο των συζητήσεων δεν τέθηκε κάποιο ζήτημα αλλαγής ποινών για όσες ΠΑΕ δεν αδειοδοτούνται, άρα η τιμωρία του υποβιβασμού συνεχίζει να υφίσταται.
Πηγή:www.sport-fm.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Nander

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σφραγίσει την πρόκριση στη Γαλλία καθώς η ήττα (79-70) από τη Ναντέρ τον υποχρεώνει να κερδίσει τουλάχιστον τους δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες -  Η ελληνική ομάδα κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο όπου περιορίστηκε στους 10 πόντους