Σφαιρόπουλος: «Μιλάμε με πράξεις. Άλλη ομάδα θα είχε γονατίσει με τόσες απουσίες»

Σφαιρόπουλος: «Μιλάμε με πράξεις. Άλλη ομάδα θα είχε γονατίσει με τόσες απουσίες»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβγαλε το καπέλο στους παίκτες του Ολυμπιακού για το χαρακτήρα που έβγαλαν στη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ

Σφαιρόπουλος: «Μιλάμε με πράξεις. Άλλη ομάδα θα είχε γονατίσει με τόσες απουσίες»
Το πάθος και το χαρακτήρα που έβγαλαν οι παίκτες του εξήρε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ. 

Ερωτηθείς αν η επιτυχία αυτή αποτελεί απάντηση για την κριτική που έχει δεχτεί ο ίδιος και η ομάδα, απάντησε: «Εγώ δεν έχω να πω τίποτα με λόγια. Εμείς δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο με πράξεις. Εμείς συνεχίζουμε απερίσπαστοι τη δουλειά μας. Ο κόσμος μπορεί να έχει διαφορετική άποψη, να γκρινιάζει και να μην του αρέσουν κάποια πράγματα. Η ομάδα δουλεύει. Θα κάνουμε και λάθη, θα χάσουμε και ματς, όπως κάναμε και πολλές νίκες, ειδικά εκτός έδρας που δεν είναι εύκολο. Η Ευρωλίγκα είναι επίπονη, οι τραυματισμοί σε αποδιοργανώνουν. Σήμερα είδαμε ένα σχήμα που απέδωσε μεν, αλλά δεν είχε παίξει ποτέ στην προπόνηση. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να καλύψουμε τα κενά μας. Δεν είναι εύκολο να μπαίνει ο ένας και να βγαίνει ο άλλος. Αυτό δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς. Αν άλλη ομάδα είχε τους τραυματισμούς του Ολυμπιακού θα είχε γονατίσει. Ο Ολυμπιακός έχει χαρακτήρα και παίκτες με αυταπάρνηση. Ο κόσμος έχει την άποψή του, εγώ δουλεύω στο γήπεδο όσο πιο ποιοτικά μπορώ, όπως και οι παίκτες, και προσπαθούμε για το καλό του Ολυμπιακού. Γιατί πάνω από όλους είναι ο Ολυμπιακός». 


Όσο για τον αγώνα, είπε: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για αυτή τη σημαντική νίκη. Αυτή η νίκη ανήκει στους παίκτες, γιατί έδειξαν χαρακτήρα και πάλεψαν στο μέγιστο. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα, μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Παρότι είχαμε απουσίες από τραυματισμούς, αυτός ο παράγοντας δεν έκρινε το παιχνίδι. Όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν έδωσαν και την καρδιά τους για την ομάδα. Θέλω να συγχαρώ και τον κόσμο μας που υποστήριξε την ομάδα. Πιστεύω πως τους χαρίσαμε μια καλή νίκη για να είναι χαρούμενοι για την υποστήριξή τους. Όλοι έπαιξαν με αυταπάρνηση, βούτηξαν δυο και τρεις φορές να σώσουν μπάλες, πήγαμε πολύ στα επιθετικά ριμπάουντ κι αυτό έδειξε πόσο πολύ θέλαμε τη νίκη. Το χαμηλό σχήμα στο τέλος άλλαξε το ρυθμό. Δεν αφήσαμε την ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει, ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και χτυπήσαμε την κατάλληλη στιγμή. Είχαμε έναν εκπληκτικό ΜακΛίν, αλλά είδαμε και πόσο μας είχε λείψει ο ηγέτης μας, ο Σπανούλης, όλο αυτό το διάστημα. Ήταν το καλύτερο φετινό του παιχνίδι κι έχει πολύ δρόμο για να δώσει ακόμη περισσότερο κι αυτός και οι υπόλοιποι. Συνεχίζουμε με χαμηλούς τόνους, η Ευρωλίγκα είναι σκληρή και δύσκολη. Ας μην ξεχνάμε πως από την αρχή της χρονιάς δεν ήμασταν ποτέ πλήρεις. Αλλιώς σχεδιαστήκαμε το καλοκαίρι, αλλά λόγω τραυματισμών είχαμε πολλές απώλειες. Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια και τη νίκη, όμως πρέπει να συνεχίσουμε με χαμηλούς τόνους. Ο δρόμος είναι μακρύς και επίπονος και ο πιο σκληρός θα επικρατήσει στο τέλος». 
Κλείσιμο

Όσο για το σχήμα με τον Παπαπέτρου… σέντερ είπε: «Το σχήμα με τον Παπαπέτρου στο ‘5’ απέδωσε, εκεί γύρισε το παιχνίδι, αλλά δεν παραγνωρίζω πως και οι άλλοι κράτησαν την ομάδα. Το χαμηλό σχήμα απέδωσε και αμυντικά και επιθετικά».

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης