Μαρτίνεθ: «Περήφανος για την πρόκριση, νίκη και με Βοσνία»!

Μαρτίνεθ: «Περήφανος για την πρόκριση, νίκη και με Βοσνία»!

Ο προπονητής του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, δεν θα μπορούσε να μην είναι ευχαριστημένος από τη νίκη της ομάδας του. Δήλωσε περήφανος και τόνισε πως πάει η ομάδα του για νίκη και με Βοσνία

Ο Μαρτίνεθ είπε για το Ελλάδα - Βέλγιο:

Για την πρόκριση και το σχόλιό του: Καταλαβαίνω το τι ρωτάς. Δεν παίξαμε καλά και με φινέτσα. Όμως έπρεπε να κερδίσουμε και όχι να παίξουμε καλά. Δεν αγωνιστήκαμε καλά αλλά έπρεπε να κερδίσουμε και πήραμε τη νικη. Είπα στα παιδιά να δείξουν χαρακτήρα και να επικρατήσουν. Το α' μέρος ήταν το χειρότερο που έχουμε κάνει στα προκριματικά φέτος. Μπορούσαμε να παίξουμε καλά και να χάσουμε. Είμαι περήφανος για τον Κουρτουά και τις επεμβάσεις, τον Βερτόνγκεν που σκόραρε και ήταν αρχηγός, τον Φελαϊνί και τον Ντε Μπρόινε που πήρε πάνω του το ματς. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος.

Για τον χαρακτήρα της ομάδας: Ναι. Έπρεπε να έχουμε τη νοοτροπία που έπρεπε. Δεν είχαμε την τεχνική που έπρεπε. Πολύ καλά οργανωμένη η Ελλάδα. Τους αφήσαμε χώρους για αντεπιθέσεις αλλά το έκαναν και αυτοί και άσκησαν πίεση. Σήμερα έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα. Παίζαμε με ομάδα που είχε να χάσει εντός έδρας 2 χρόνια. Είναι μία καλή ομάδα στην έδρα της. Είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που περνάει. Οι παίκτες μου δεν ήθελαν σήμερα να νικηθούν και αυτό έδειξαν.

Για τον λόγο που άργησε να κάνει αλλαγές: Είχα πίστη στους παίκτες και ήθελα να δω το πως θα ανταποκριθούν. Είπαμε κάποια πράγματα στο α' μέρος όταν τελείωσε. Τα είπαμε. Η Ελλάδα έπαιζε πολύ καλά αμυντικά. Σε διεθνές επίπεδο πάντα πρέπει να βελτιώνεις πράγματα. Αρκετές φορές δεν παίζαμε όμως μπορούμε. Όμως κερδίσαμε τον αγώνα και το θέλαμε. Πρέπει να είμαστε περήφανοι. Τρομερή ατμόσφαιρα οι Έλληνες αλλά και οι δικοί μας οπαδοί μας βοήθησαν πολύ. Πολύ καλό κλίμα από τον κόσμο μας και πρέπει να γιορτάζουμε.

Για τον Ντεμπελέ: Έγινε δύσκολο γιατί ήμασταν αργοί σε αντιδράσεις σε κάποια στιγμές και είχαμε προβλήματα κατοχής. Ο Ντεμπελέ σαν να εγκλωβίστηκε όχι εξαιτίας της εικόνας του αλλά συνολικά στην ομάδα. Μετά είδα όμως αντίδραση και ομάδα που ήθελε να νικήσει. Και αυτός στην συνέχεια βελτιώθηκε. Σε μία ατμόσφαιρα εκτός έδρας πρέπει να προσέχεις και τις κάρτες και τις κόκκινες. Στο παρελθόν δεχθήκαμε κριτική. Παίζαμε καλά και δεν κερδίζαμε. Τώρα το προτιμώ αυτό.

Για την βελτίωση και που την βλέπει: Στη νοοτροπία. Σήμερα δεν μπορέσαμε να παίξουμε όπως με Γιβραλτάρ. Είδαμε χαρακτήρα όμως, ομαδική στήριξη και σωστό πνεύμα. Θα θυμόμαστε ότι είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που προκρίθηκε. Θα θυμόμαστερ όμως πιο πολύ τον χαρακτήρα, ότι δείξαμε ψυχή και καρδιά για τη νίκη. Ο χαρακτήρας και η νοοτροπία. Εκει έχουν γίνει βήματα μπροστά.

Για τον αγώνα με Βοσνία για τους Βέλγους και το πως θα αντιμετωπίσει: Όχι. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Δεν θα ατιμάσουμε ποτέ την διοργάνωση. Θα πάμε να κερδίσουμε τα 2 επόμενα ματς. Να είστε ήσυχοι και ήρεμοι ότι θα πάμε για νίκη με Βοσνία και Κύπρο. Μετά θα δούμε τα φιλικά.

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΑρΠ

ΠροπονητΑΡΑ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης