ΑΕΚ: Ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ: Ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια

Χιλιάδες οπαδοί της Ένωσης, έδωσαν το παρών στην αποψινή τελετή του αγιασμού

ΑΕΚ: Ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια
Το ταξίδι για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεκίνησε σήμερα στις 20.30 το βράδυ. Χιλιάδες οπαδοί της Ένωσης, η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ, η διοίκηση του συλλόγου και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές έδωσαν το παρών στην τελετή του αγιασμού υπό τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ.

Στον χώρο που θα κατασκευαστεί το γήπεδο της Αγίας Σοφίας υπήρχαν παραταγμένες στη σειρά και οι μπουλντόζες προκειμένου να τονιστεί στους φίλους της ένωσης ότι μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας όλα είναι πλέον έτοιμα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου γηπέδου.

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης μιλώντας στην διάρκεια της εκδήλωσης σημείωσε με έμφαση: «Αυτά τα τείχη δεν θα πέσουν ποτέ»!

Κλείσιμο
«Το μέγεθος της στιγμής που ζεις ορισμένες φορές σε ξεπερνά. Μια τέτοια στιγμή είναι κι η αποψινή» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΑΕΚ και πρόσθεσε: «Ο χώρος που βρισκόμαστε είναι ιερός. Η ΑΕΚ δεν μπορεί και δεν μπορούσε να είναι ο εαυτός της μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Εδώ είναι το σπίτι της. Τα χρόνια που η ΑΕΚ είναι στην προσφυγιά μας πόνεσαν. Πήραμε την απόφαση να επιστρέψουμε στη θέση που μας αξίζει. Έτσι ξεκινήσαμε από τα θεμέλια, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Εδώ είναι τα θεμέλια της ΑΕΚ. Μετά από προσπάθειες τεσσάρων ετών βάζουμε τα νέα θεμέλια πάνω στα παλιά. Με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση της ΑΕΚ, αλλά και το βλέμμα στο μέλλον. Θα είναι ένα γήπεδο σημείο αναφοράς, μνήμης και πολιτισμού για τον κάθε Έλληνα. Δεν νοείται δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας χωρίς την ΑΕΚ. Είμαστε οι δύο όψεις στο ίδιο νόμισμα. Ξέρω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που μας πολέμησαν κάπου μέσα τους θα καμαρώνουν όταν το δουν μπροστά τους.Να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήταν δίπλα μας, βροντοφωνάζοντας γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ευχαριστώ όσους πίστεψαν στο όνειρο και ήταν κοντά μας κάθε Κυριακή και φώναζαν “γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια”. Τα τείχη της Αγιάς Σοφιάς θα είναι ψηλά, θα είναι άτρωτα και δεν θα πέσουν ποτέ».

Η εκδήλωση άρχισε με την τελετή του αγιασμού υπό τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ. Η ομιλία του Μητροπολίτη συγκίνησε το πλήθος καθώς ο Μητροπολίτης έκανε δώρο την πρώτη σημαία της Αγιάς Σοφιάς»

O Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ τόνισε στην ομιλία του: «Απόψε ζούμε ιστορικές στιγμές στη Φιλαδέλφεια. Το 1926 εδώ σ’ αυτή την γη των προγόνων μας, ανυψώθηκε δειλά και ταπεινά ένα γήπεδο που έμελλε να φιλοξενήσει μια ιστορική ομάδα. Που είναι ήταν και θα είναι η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως. Απόψε λοιπόν αδέλφια μου, ήρθαμε να προσευχηθούμε και να ευλογήσουμε το νέο αυτό ξεκίνημα. Τη νέα σελίδα στο χρυσό βιβλίο της ιστορίας της ΑΕΚ. Και να μας αξιώσει ο θεός να έρθουμε εδώ σε δυο χρόνια και να εγκαινιάσουμε την Αγία Σοφία. Η οποία θα είναι ένας χώρος που όχι μόνο θα στεγάζει τον αθλητισμό, αλλά θα δημιουργεί αξίες και αρχές. Θα μου επιτρέψετε να δώσω στον πρόεδρο ένα συμβολικό δώρο. Να του δώσω την πρώτη σημαία της Αγίας Σοφίας. Και να του ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, να τον αξιώσει ο θεός, να την κρεμάσουμε εδώ σε δυο χρόνια».

Ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Ένωσης, Στέλιος Σεραφείδης,συγκινημένος και αυτός και με τρεμάμενη φωνή, μίλησε για άνοιγμα μια θύρας στην ιστορία, με την έναρξη των εργασιών για το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Πατάμε γερά στα χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, τώρα μπορούμε να ονειρευόμαστε. Τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους πρόσφυγες, που έκτισαν αυτό το γήπεδο. Τον Κωνσταντίνο Σπανούδη, τον Νίκο Γκούμα, τον Λουκά Μπάρλο, που έκτισε την Σκεπαστή, η φλόγα άναψε» είπε μεταξύ άλλων.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης