Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1: "Χ"αμένοι και οι δύο

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1: "Χ"αμένοι και οι δύο

Η ισοπαλία δεν βολεύει κανέναν, αλλά για τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό ότι δεν έχασε αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 12' - Οι πράσινοι προηγήθηκαν στο 38' με τον Μπεργκ, ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 56' με τον Μασούρα και σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1: "Χ"αμένοι και οι δύο
Ο αγώνας με τον οποίο άνοιξε η αυλαία των φετινών play off τα είχε όλα (γκολ, αποβολή, ένταση, διαμαρτυρίες και αρκετές φάσεις) εκτός από... νικητή καθώς Πανιώνιος και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1.

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ξεκίνησε με 4-2-3-1, έχοντας τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Τασουλής, δεξί ο Βλάχος και στο κέντρο της άμυνας ο Οικονόμου με τον Ρισβάνη. Κόρμπος και Σιώπης τα αμυντικά χαφ. Μπεν, Μασούρας στα άκρα της μεσαίας γραμμής, ο Μασούντ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή της επίθεσης ο Γεσίλ.

Από την άλλη πλευρά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε στην διάθεση του τον Οσμάν Κουλιμπαλί λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής. Την θέση του πήρε ο Μέστο στα δεξιά της άμυνας. Ο Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού». Χουλτ, Μέστο, Κουτρουμπής και Μολέδο στα μετόπισθεν. Ο Κουρμπέλης με τον Ζέκα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό χαφ ο Εμποκού, δεξί ο Βιγιαφάνιες και ο Κλωναρίδης με την Μπεργκ «φουνταριστοί» στο 4-4-2 του Ουζουνίδη που επέστρεψε ως αντίπαλος για πρώτη φορά στην Νέα Σμύρνη.
Κλείσιμο

Η κλάση του Μάρκους Μπεργκ!

Ονειρικό ξεκίνημα στο παιχνίδι για τον Πανιώνιο, εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό. Μόλις στο 12' οι γηπεδούχοι πήραν αριθμητικό πλεονέκτημα και οι ισορροπίες του ματς έγειραν υπέρ των «κυανέρυθρων». Σε μια νεκρή στιγμή στα μετόπισθεν του «τριφυλλιού» ο Μασούντ βγήκε στο... ξέφωτο, ο Ζέκα τον ακολούθησε και πριν μπει ο Ιρανός στην περιοχή τον ανέτρεψε. Κόκκινη κάρτα και γρήγορο ντους για τον διεθνή μέσο. Ο Πανιώνιος από πολύ νωρίς θα έπαιζε με παίκτη παραπάνω αλλά σε καμία στιγμή του παιχνιδιού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το πλεονέκτημα αυτό.

Ο Παναθηναϊκός έκανε σωστή διαχείριση του ματς αλλά σαν να μην του έφτανε η αποβολή, έχασε με τραυματισμό τον Βιγιαφάνιες στο 27'(την θέση του πήρε ο Μαρινάκης). Τελικά, η κλάση του Μάρκους Μπεργκ ήταν εκείνη που έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ στο 38'.

Ο Σουηδός με καταπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην γωνία του Γιαννιώτη, ολοκληρώνοντας ένα πολύ καλό δεκάλεπτο της ομάδας του(30'-40', σουτ του Εμποκού στο 35', προσπάθεια του Μπεργκ στιγμές πριν το γκολ που απόκρουσε ο πορτιέρο του ''ιστορικού''»).

Ο Πανιώνιος αν και είχε την κατοχή, του έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και είναι ενδεικτικό το γεγονός πως απείλησε μόνο με μακρινό σουτ του Μασούντ στο 45', με τον Βλαχοδήμο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μασούρας, έλλειψη καθαρού μυαλού και Λέτο!

Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 56' κατάφερει να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Μπεν βρήκε με κεφαλιά τον Μασούρα, η άμυνα του Παναθηναϊκού ηττήθηκε κατά κράτος στον αέρα και ο νεαρός εξτρέμ νίκησε με εξαιρετική ενέργεια τον Βλαχοδήμο. 1-1 από νωρίς και ο «ιστορικός» είχε το ματς στα χέρια του. Ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, η είσοδος του Λέτο αντί του Κλωναρίδη δεν έφερε βοήθεια στο κράτημα της μπάλας και οι «κυανέρυθροι» έβρισκαν εύκολα χώρους στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου.

Παρόλα αυτά τους έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και με εξαίρεση την φάση του 78΄ όπου ο Μολέδο πρόλαβε τον Σιώπη και στην συνέχεια έδιωξε πάνω στην γραμμή, δεν απείλησαν ουσιαστικά το «τριφύλλι». Ο Παναθηναϊκός έδειχνε ικανοποιημένος με την ισοπαλία αλλά στο φινάλε του ματς λίγο έλειψε να... παγώσει την Νέα Σμύρνη.

Το σουτ του Λέτο, όμως, από το ύψος της μεγάλης περιοχής απόκρουσε σε κόρνερ ο Γιαννιώτης. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο λεπτό και τα ζόρια ξεκίνησαν από νωρίς για τον Παναθηναϊκό, με τον Πανιώνιο να παίρνει βαθμό «χρυσάφι» αλλά να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

MAN OF THE MATCH: Μοχάμεντ Μπεν. Ο εξτρέμ του Πανιωνίου... σέρβιρε το γκολ με «ζυγισμένη» κεφαλιά προς τον Μασούρα, έβαλε δύσκολα στον Νίκλας Χουλτ και στο 88' είχε ένα απίθανο γύρισμα μισό γκολ προς τον Ρισβάνη που δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας. Γεμάτο ματς από τον Αφρικανό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός στράικερ έδειξε και πάλι την κλάση του. Σκόραρε με ένα υπέροχο πλασέ, ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Πανιωνίου στο πρώτο μέρος και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του μαζί με τον Ροντρίγκο Μολέδο που έκοβε και... για τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κάρλος Ζέκα. Ανόητη ενέργεια από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού που στο ξεκίνημα του ματς άφησε την ομάδα του παίκτη λιγότερο. Έδωσε έυκολα στον Μασούντ την ανατροπή και την αποβολή. Με δεδομένη την διαφορά των δύο παικτών στην ταχύτητα, ο Πορτογάλος την «είχε» την φάση στην άμεση συνέχειά της.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Παναθηναϊκού επέτρεψε στους παίκτες του Πανιωνίου να παίξουν... βόλεϊ με το κεφάλι μέσα στην περιοχή και το «τριφύλλι» το πλήρωσε ακριβά με την ισοφάριση. Μπεν και Μασούρας συνεργάστηκαν σαν σε προπόνηση μέσα στο «κουτί» των «πρασίνων».

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Στυλιάρας ορθά δείχνει την κόκκινη κάρτα στον Κάρλος Ζέκα στο 12'. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ανατρέπει σε προφανή θέση για γκολ τον Μασούντ, «γκρεμίζοντας» τον από πίσω. Ο ορισμός της απευθείας κόκκινης. Από κει και πέρα δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτα σε πέσιμο του Μπεν έξω από την περιοχή σε διεκδίκηση με τον Βλαχοδήμο. Στο 78' ο Πανιώνιος ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μολέδο πάνω στον Σιώπη. Στο φινάλε του ματς, ο Στυλιάρας χαρίζει την δεύτερη κίτρινη στον Ρισβάνη για αγκωνιά στον Μπεργκ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ξεκίνημα με το... αριστερό για τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ που δεν κατάφερε να νικήσει τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη, συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση στην «πλατεία». Με δεδομένο, πάντως, πως το «τριφύλλι» έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 12', ο βαθμός θα πρέπει να ικανοποιεί τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Από την άλλη, ο Πανιώνιος έδειξε πως μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο με αυτές τις εμφανίσεις στην συνέχεια του μίνι πρωταθλήματος. Αν οι παίκτες του «ιστορικού» ήταν πιο ουσιαστικοί στους χώρους που έβρισκαν, θα είχαν φτιάξει περισσότερες ευκαιρίες για το 2-1 της νίκης.
Πηγή:www.gazzetta.gr

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

96': Τέλος του αγώνα

95" Το εκτελεί ο Εμποκού ο Κουτρουμπής γυρίζει στον Λέτο που σουτάρει κι ο Γιαννιώτης εκπληκτικά διώχνει σε κόρνερ!

94': Ο Λέτο με πείσμα κερδίζει τη μπάλα και το φάουλ σε καλή θέση για τον Παναθηναϊκό από το λάθος του Οικονόμου! 

91': Ο Εμποκού έγινε... Μπενζεμά απέφυγε τρεις παίκτες πάνω στη γραμμή κι έκανε το γύρισμα με τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Έξι τα λεπτά των καθυστερήσεων

89': Διακοπή στον αγώνα με τον Μπεργκ να είναι πεσμένος μετά τη μονομαχία με τον Οικονόμου και τον Κουτρουμπή να έχει πέσει σε άλλο σημείο πιάνοντας τη γάμπα του

88': Ο Μασούντ βρίσκει τον Ταπόκο στην περιοχή που γυρίζει στο ύψος του πέναλτι με το σουτ του Λάμπρου να κοντράρει στους αμυντικούς. 


87':Σέντρα του Μπεν ο Ρισβάνης στην κενή εστία δεν βρίσκει τη μπάλα και καταλήγει ο ίδιος στα δίχτυα!

84': Ο Μπεν φεύγει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟ όμως αντί να πασάρει στον Ταπόκο που ήταν μόνος του έστειλε τη μπάλα πάνω στον Βλαχοδήμο.

83': Εξαιρετική προσπάθεια του Μαρινάκη και σέντρα με τον Μπέργκ να είναι μόνος του στην περιοχή, αλλά να πιάνει αέρα!

81': Ταπόκο αντί Γεσίλ η τελευταία αλλαγή του Πανιωνίου

79': Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον Πανιώνιο με τον Γεσίλ να φεύγει μόνος του, να πασάρει στον Σιώπη, αλλά ο Μολέδο με φοβερή προβολή δεν του επέτρεψε να πλασάρει με τη μπάλα μετά από την κόντρα να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα και ο Βραζιλιάνος με δεύτερη προσπάθεια την έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή!

77': Ο Τασουλής βρλεθηκε σε θέση φορ, αλλά το αδύναμο σουτ που επιχείρησε κατέληξε σε κόρνερ

74': Ο Ρέις παίρνει τη θέση του Μέστο με τον Μαρινάκη να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας

68': Λάμπρου αντί Μασούρα στον Πανιώνιο

65': Ο Πανιώνιος βγαίνει στην κόντρα κι ο Μολέδο με εκπληκτικό τρόπο κόβει το τετ α τετ του Σιώπη!

62': Ο Λέτο παίρνει τη θέση του Κλωναρίδη

58': Ο Μασούρας κάνει το γύρισμα ο Γεσίλ είναι σε εξαιρετική θέση, αλλά σουτάρει άστοχα!

56' ΓΚΟΛ: Ο Μασούντ έκανε το γέμισμα ο Μπεν πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο Μασούρας με νέα κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1!

51'; Σουτ του Σιώπη ο Μολέδο σωτήρια με το κεφάλι διώχνει και πάλι σε κόρνερ

50': Γύρισμα του Μασούντ η μπάλα φτάνει στον Μπεν και την τελευταία στιγμή ο Μολέδο διώχνει σε κόρνερ

49': Σουτ του Γεσίλ μπλοκάρει ο Βλαχοδήμος

46': Έναρξη στο β' ημίχρονο χωρίς αλλαγές

45'+2': Λήξη του πρώτου ημιχρόνου

45': Τρομερό σουτ του Μασούντ, εξαιρετική αντίδραση του Βλαχοδήμου που διώχνει σε κόρνερ!

43': Σουτ του Σιώπη δεν ανησυχεί ο Βλαχοδήμος

38' ΓΚΟΛ: Ο Μπεργκ σούταρε έξω από την περιοχή με τον Γιαννιώτη να διώχνει με γροθιές και τους αμυντικούς του Πανιωνίου να ολιγωρούν με τον Σουηδό να κερδίζει ξανά τη μπάλα και ανενόχλητος να σουτάρει για το 0-1!

34': Κίτρινη και στον Μπέργκ που πάτησε τον Μασούντ!

31': Ο Βιγιαφάνιες αποχωρεί με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για βαρύ διάστρεμμα και τη θέση του να παίρνει ο Μαρινάκης

30': Ο Μασούρας βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, προλαβαίνει την έξοδο του Βλαχοδήμου, αλλά γλιστρά μόνος του με τους γηπεδούχους να ζητούν ανατροπή (εκτός περιοχής) και τελικά τον Σιώπη να δέχεται κίτρινη κάρτα.

28': Κίτρινη στον Ρισβάνη για το φάουλ στον Μπεργκ (οι δύο τους "μαλώνουν" εδώ και δέκα λεπτά) και κίτρινη στον Κλωναρίδη γιατί απώθησε τον Ρισβάνη

25': Το παιχνίδι έχει αποκτήσει μεγάλη ένταση

20': Ο Μπεν πετάει τη μπάλα και προσπαθεί να ξεφύγει από τον Μολέδο πέφτοντας πολύ εύκολα στο έδαφος μετά την επαφή που είχαν οι δύο παίκτες με τον Στυλιάρα να δείχνει σωστά "παίζεται"

19': Ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει ξεπεράσει το σοκ της αποβολής του Ζέκα

16': Επέστρεψε ο Ιρανός στο παιχνίδι

15': Ο Μασούντ γλιστράει και φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον προσαγωγό. Με 10 προσωρινά και ο Πανιώνιος

12': Κόκκινη κάρτα στον Ζέκα κι ο ΠΑΟ μένει με 10 παίκτες! Ο Ζέκα ανέτρεψε τον Μασούντ που έφευγε μόνος του προ του Κλωναρίδη κι ο ελληνοποιημένος άσος τον γκρέμισε δεχόμενος αδιαμαρτύρητα την κόκκινη του διαιτητή Στυλιάρα!

10': Ο Γιαννιώτης βγαίνει έξω από την περιοχή του και με τάκλιν (!) διώχνει προ του Κλωναρίδη που έφευγε μόνος του στην κόντρα!

9': Κόρνερ για τον Πανιώνιο. Ο Ρισβάνης παίρνει την κεφαλιά αλλά ο Μολέδο διώχνει

Ο Παναθηναϊκός έχει τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά και ήδη έχει μια διπλή μεγάλη ευκαιρία με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να βρει τα πατήματα του.

5': Σωτήρια παρέμβαση του Κουτρουμπή στην κάθετη πάσα που είχε ως αποδέκτη τον Γεσίλ

3': Το κόρνερ εκτελείται με τους αμυντικούς να διώχνουν, αλλά η μπάλα φτάνει στον Κλωναρίδη που σουτάρει με τον Γιαννιώτη να διώχνει δύσκολα και να καταφέρνει να απομακρύνει και την κοντινή κεφαλιά του Βιγιαφάνιες!

2': Κάθετη του Μπέργκ στον Κλωναρίδη, ο Οικονόμου την τελευταία στιγμή διώχνει σε κόρνερ

1': Έναρξη του αγώνα

-Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στον Παναθηναϊκό με τον Κουλιμπαλί να μένει εκτός αποστολής λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού και τον Μέστο να παίρνει τη θέση του στο βασικό σχήμα.

Οι συνθέσεις
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας, Μασούντ, Μπεν, Γεσίλ.
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους οι Μπαντής, Λάμπρου, Γκιοατά, Μπάλλας, Ταπόκο, Αντωνιάδης, Σαββίδης.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Μέστο, Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Μπεργκ.
Στον πάγκο βρίσκονται οι Στιλ, Ευαγγέλου, Λέτο, Ρέις, Μολίνς, Μαρινάκης, Χατζηγιοβάνης.



Η βαθμολογία των play off
1.ΠΑΟΚ 2
2.Παναθηναϊκός 1
3.ΑΕΚ 0
4.Πανιώνιος 0

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης