Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Vs Μάντσεστερ Σίτι: Ένα ντέρμπι (πολλών) εκατομμυρίων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Vs Μάντσεστερ Σίτι: Ένα ντέρμπι (πολλών) εκατομμυρίων

Απ’ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς αυτό το ματς είναι… ξεχωριστό - Πέραν του ότι είναι ένα τοπικό ντέρμπι, πέραν του ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι Γκουαρδιόλα και Μουρίνιο, η αλήθεια είναι ότι στο γήπεδο θα παραταχθούν 22 ζευγάρια πόδια που κοστίζουν 700 εκατομμύρια ευρώ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Vs Μάντσεστερ Σίτι: Ένα ντέρμπι (πολλών) εκατομμυρίων
Το μεσημέρι του Σαββάτου τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων όλου του πλανήτη θα είναι στραμμένα στο Μάντσεστερ και στο «Όλντ Τράφορντ» εκεί όπου η Γιουνάιτεντ θα υποδέχεται τη συμπολίτισσα Σίτι στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Ένα ματς στο οποίο κοντράρονται δύο από τις τρεις ομάδες (μαζί με την Τσέλσι) που έχουν ξεκινήσει την σεζόν με τρεις στις τρεις νίκες και είναι ντέρμπι για χίλιους δύο λόγους.

Κλείσιμο
Πέρα όμως από τον τοπικό χαρακτήρα, πέρα από το γεγονός ότι κοντράρονται οι «άσπονδοι φίλοι» Μουρίνιο, Γκουαρδιόλα, υπάρχει και η οικονομική πλευρά της συγκεκριμένης μονομαχίας η οποία πραγματικά προκαλεί… ίλιγγο.

Κι όπως χαρακτηριστικά έγραψε η εφημερίδα Daily Mail πρόκειται για το πιο ακριβό παιχνίδι στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Οι υπολογισμοί των Βρετανών συναδέλφων δείχνουν ότι στο χορτάρι του «Ολντ Τράφορντ» θα παραταχθούν 22 ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν κοστίσει στις δύο ομάδες κάτι περισσότερο από 700 εκατομμύρια για να τους αγοράσουν.

Το ποσό αυτό εκτοξεύεται στο 1 δις αν συνυπολογίσουμε τους παίκτες που θα βρίσκονται στον πάγκο, τον απόντα Αγουέρο (λόγω τιμωρίας), αλλά και το γεγονός ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Γιουνάιτεντ.

Φυσικά ο πιο ακριβός παίκτης θα είναι ο Πολ Πογκμπά (110 εκατομμύρια) της Γιουνάιτεντ, ενώ ο αντίστοιχος πιο ακριβώς παίκτης της Σίτι θα είναι ο (κεντρικός αμυντικός) Στόουνς που κόστισε 55 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε και το σχετικό γράφημα και… υπολογίστε ελεύθερα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης