LIVE

Κορωνοϊός

Ολόκληρη η συνέντευξη Κοζώνη

Ολόκληρη  η συνέντευξη Κοζώνη

Ο ρεπόρτερ της  ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Sport24» ολοκλήρωσε την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του Χαράλαμπου Κοζώνη, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

 «Θέλω να συζητήσουμε  λεπτομερώς ότι αφορά την αγαπημένη  μας ΑΕΚ. Δεν θα ήθελα ποτέ να θέσω είναι να πω κάτι που θα με φέρει σε αντίθετη θέση με κανέναν. Δεν θέλουμε να κάνουμε αυτό σήμερα. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να είμαστε όλοι μαζί για να βρούμε την κατάλληλη λύση για να σώσουμε

Ο ρεπόρτερ της  ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Sport24» ολοκλήρωσε την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του Χαράλαμπου Κοζώνη, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

 «Θέλω να συζητήσουμε  λεπτομερώς ότι αφορά την αγαπημένη  μας ΑΕΚ. Δεν θα ήθελα ποτέ να θέσω είναι να πω κάτι που θα με φέρει σε αντίθετη θέση με κανέναν. Δεν θέλουμε να κάνουμε αυτό σήμερα. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να είμαστε όλοι μαζί για να βρούμε την κατάλληλη λύση για να σώσουμε την ΑΕΚ».

 Πώς ξεκίνησε αυτό το ενδιαφέρον σας για τα διοικητικά της ΑΕΚ;

 «Άρχισε εκ πρώτης από τον Χρήστο Παπαδημητρίου  όταν βρισκόταν εδώ στην Αμερική. Μου εξήγησε πολλά πράγματα. Γνώριζε  ότι κι εγώ ήμουν παλιός ποδοσφαιριστής.

 Μου είπε για τα προβλήματα της ΑΕΚ και κατόπιν  μιλώντας με τον Γεώργιο Πρασσά, τον οικονομικό μου σύμβουλο ο οποίος ήταν ποδοσφαιριστής και του αρέσει η ΑΕΚ, θεωρήσαμε καλή μια τέτοια συνεργασία που θα βοηθήσει την ομάδα μας».

 Μετά  από 2-3 μήνες ο  κόσμος αναρωτιέται  αν ο Κοζώνης έχει την οικονομική επιφάνεια  να αναλάβει την ΑΕΚ. Έχετε κάτι να πείτε στον κόσμο ή να δείξετε;

 Θα σας τα  πει καλύτερα ο Γεώργιος Πρασσάς,  ο οικονομικός μου σύμβουλος.  Μπορώ να σας πω ότι έχω  42 χρόνια στις υπηρεσίες αυτές,  ορίζω πάρα πολλά κτίρια κι  ένα από τα κτίρια που βρισκόμαστε  τώρα, τα γραφεία μας, αποτελεί μια τεράστια περιουσία.

 Για να χτιστεί  δαπανήθηκαν 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει κάτι, γιατί είναι 200 στρέμματα  κοντά στο αεροδρόμιο. Έχω κι άλλες  ιδιοκτησίες έξω από το Σικάγο αρκετές μεγάλες. Δεν πιστεύω  να χρειαστεί να πούμε περισσότερα για την οικονομική μου κατάσταση.

 Γιατί ένας 65χρονος επιχειρηματίας και οικογενειάρχης θέλει να αναλάβει την ΑΕΚ;

 Ήρθα στην  Αμερική το 1955. Έχω πολλά χρόνια  εδώ κι η Ελλάδα μου έχει  κοστίσει. Ήρθα εδώ με τον πατέρα  μου, σπούδασα, εργάστηκα? Είμαι επιτυχημένος επιχειρηματίας και πηγαίνω τακτικά στην Ελλάδα. Τώρα στα 65 μου θέλω πραγματικά να κάνω κάτι στην Ελλάδα.

 Αυτό το κάτι είναι  να συνεργαστώ με τον κόσμο της  Ελλάδας, με την Κυβέρνηση αν μπορώ. Δεν θέλω να έρθω στην Ελλάδα για να βγάλω λεφτά ή να κάνω μια επένδυση. Αν ήθελα να κάνω περισσότερα χρήματα, υπάρχει τόση πολύ δουλειά που θα χρειαστώ 200 χρόνια εδώ! Έρχομαι επειδή αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω τον κόσμο και τη βρίσκω!.

 Θέλετε  να κάνετε κάτι τέτοιο για τα παιδιά σας;

 Δεν θέλω  να αφήσω μόνο κάτι στα παιδιά  μου. Θέλω να αφήσω κάτι στον  πολύ κόσμο κι όταν θα φύγω  να μιλούν για μένα. Στα παιδιά  μου θέλω να αφήσω άλλα πράγματα, να τους αφήσω το όνομα μου,  την εμπιστοσύνη μου. Θέλω να  μπορέσουν μόνοι να τους να γίνουν αυτοί που πρέπει να γίνουν, διότι τα λεφτά έχουν χαλάσει πολύ κόσμο.

 Ήθελα να σας ρωτήσω γιατί  δεν ήρθατε στην Ελλάδα στο διάστημα που  οι φήμες γύρω από  το όνομα σας έδιναν και έπαιρναν. Γιατί  αποφασίσατε να δώσετε αυτή τη συνέντευξη τώρα;

 Είναι πολύ  σωστό αυτό που ρωτάτε. Όταν  τα παιδιά από την ΑΕΚ ήρθαν  να μιλήσουμε για πρώτη φορά, στην πρώτη ερώτηση που βγήκε  από το στόμα μου αναρωτήθηκαν  αν μπορούν αυτά που θα πούμε  να μείνουν σε αυτόν τον  κύκλο εμπιστοσύνης. Τους είπα  ότι εγώ θα μιλήσω μόνο μια φορά, όταν θα έχω πραγματικά κάτι να πω στον ελληνικό λαό, όταν δηλαδή θα πάρω την ΑΕΚ.

 Δεν ήθελα την  προβολή, δεν ήθελα τις εφημερίδες. Κι αυτό υποσχεθήκαμε. Κολλήσαμε τα χέρια μας και υπογράψαμε χαρτιά. Δυστυχώς όλα αυτά πήγαν στα... πλάγια. Δεν είχα τίποτα θετικό να πω στον κόσμο και δεν ήθελα να ανάβω τα αίματα χωρίς να υπάρχει κάτι θετικό. Προσωπικά είμαι πάντα θετικός και δεν θέλω για μένα να μιλούν τα λόγια, αλλά τα έργα μου. Για αυτό και αποσύρομαι. Τέλος. Δεν υπάρχει άλλος. Εγώ είμαι...

 Έχετε σκεφτεί να έρθετε μόνιμα στην Ελλάδα;

 Στην Ελλάδα  θα έρχομαι 6 μήνες κάθε χρόνο  να περνάω καλά. Δεν έρχομαι  για δουλειά στην Ελλάδα. Πάντα  στις επιχειρήσεις μου έχω  έμπιστους και ικανούς ανθρώπους,  έμμισθους με πολλά λεφτά, που  έχουν ένα χρονικό πρόγραμμα.

 Τέσσερις φορές  το χρόνο ερχόμαστε σε επαφή και  το ελέγχω κι αν στο τέλος του  χρόνου δεν έχουν κάνει τη δουλειά  τους, φέρνουμε καινούργιους. Δεν πρόκειται  να ανακατευτώ εγώ στην καθημερινή μου ζωή. Αλλά θα υπάρχει μεγάλη επίβλεψη από τους συνεργάτες μου και εγώ θα είμαι τουλάχιστον κάθε μήνα στην Ελλάδα.

 Ο  Νοτιάς δεν είχε  τη δύναμη

 Γιατί χάλασε το deal με τον  κ. Νοτιά στη Φλόριντα;

 Ο κύριος  Νοτιάς κι εγώ είχαμε μιλήσει  ότι εγώ θα υπέγραφα αυτό  το προσύμφωνο. Οι δικηγόροι μου  αλλά κι εγώ δεν το θέλαμε με κανέναν τρόπο. Ήταν συμβόλαιο κι όχι προσύμφωνο. Δεν είχα ούτε χαρτιά, ούτε έλεγχο, τίποτα...

 Εγώ το μόνο που  ζήτησα ήταν να κάνουμε μια έρευνα στα χαρτιά τους και για αυτό δεν  χρειάζεται η δική μου υπογραφή. Αφού ζήτησαν να κάνουμε ένα χαρτί, φτιάξαμε μια συνθήκη κατανόησης και το έδωσα στον Νοτιά. Τους είπα ότι αυτά είναι τα χαρτιά από την Τράπεζα, κοίταξε τα... Μου είπε αυτά τα χαρτιά είναι ‘έτσι’ κι ‘αλλιώς’ και τότε τον ρώτησα ‘Νίκο τι χαρτιά θέλεις, πες μου’.

 Μου είπε ότι θέλει  χαρτιά είτε από το λογιστή είτε από τον δικηγόρο μου. Ήρθα αμέσως, φτιάξαμε τα χαρτιά και τα διάβασα και τα έστειλα στον κύριο Μαυρομάτη. Δεν ήθελα να δώσω τα χαρτιά στα χέρια του για τον εξής λόγο: επειδή δεν τήρησαν κανένα λόγο μαζί μου, τα έβγαλαν όλα στη φόρα. Ότι λέγαμε και ότι κάναμε τα έβλεπα την επόμενη ημέρα στην εφημερίδα.

 Δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να βλέπει τα οικονομικά του στην εφημερίδα. Αυτό δεν το κάνει  κανείς. Και του είπα: ‘Νίκο, από  ότι βλέπεις -μεταξύ μας- υπάρχει  ή δεν υπάρχει φως; Μου είπε ότι ‘υπάρχει φως, αλλά πρέπει να μιλήσουμε και με δέκα άλλους’. Για αυτό και τον ξαναρώτησα: ‘είσαι ή δεν είσαι, πες μου’.

 Εγώ τα έδειξα κι αυτή ήταν η εξήγηση μου από  την αρχή. Θα έδειχνα τα χαρτιά κι η άλλη πλευρά θα έβγαινε στον κόσμο  και θα έλεγε ότι ‘ναι ο Κοζώνης έχει την οικονομική δυνατότητα ή ότι ο Κοζώνης δεν έχει, γεια σας και χαρά σας και τελείωσε η υπόθεση. Δεν έγινε αυτό ποτέ.

 Δεν κάθισα ποτέ στο τραπέζι για να γίνει αυτό που ζήτησα με κάποιον άνθρωπο  να είναι άνετα στο δικό μου  επίπεδο να πιάσει την πένα και να υπογράψει. Δεν ήρθε κανείς από αυτούς. Ο κ. Νοτιάς δεν είχε τις εξουσιοδοτήσεις για να το κάνει. Μου είπε ότι τις είχε, αλλά δεν τις είχε.

 Τον κ. Νοτιά τον  αγαπάω, είναι εξαιρετικός κύριος και συνεργαζόμαστε παρέα. Δεν είχε όμως τη δύναμη να κάνει μόνος του αυτό που έπρεπε να κάνει.

 Παίζουν  την ΑΕΚ χωρίς  να έχει... τερματοφύλακα 

 Πιστεύει  ότι έχει χαλάσει  οριστικά το deal ή  υπάρχει επόμενη  ημέρα με σας στο  τιμόνι της ΑΕΚ; Φαντάζομαι για να είμαι εδώ  υπάρχει ελπίδα ακόμη;

 Όταν αγαπάς  κάτι κι είναι στην καρδιά  σου, δεν φεύγει με κάτι που  συνέβη. Την ΑΕΚ την αγαπάω  και θέλω να την αγοράσω.  Αλλά θέλω να την αγοράσω  με τις δικές μου συνθήκες. Έχω και όραμα και έχω πρόγραμμα  και μπορώ να σας το δείξω.  Θέλω εξαρχής να ξέρω την  επιτυχία της.

 Δεν είναι τα χρήματα  που ζητάνε ή αν έχει ο Κοζώνης  τα λεφτά. Όλα εξαρτώνται αν θα βρεθούν  όλα αυτά που θέλω να κάνω, για  έχει η ΑΕΚ επιτυχία για πολλές γενιές ακόμη, όχι για σήμερα. Δεν  θέλω να παίζουν την ΑΕΚ ποδόσφαιρο χωρίς... τερματοφύλακα.

 Υπάρχει κάποιος άλλος  πίσω από σας ή  είστε μόνος σας  σε αυτό το εγχείρημα;

 Εγώ! Μόνος  μου... Εγώ είμαι σε αυτή την  επιχείρηση, έχω βέβαια και την  οικογένεια μου, αλλά εγώ παίρνω  της αποφάσεις. Το ίδιο και  για την ΑΕΚ. Εγώ είμαι, κανένας  άλλος. Υπάρχουν συνεργάτες, αλλά εγώ κάνω κουμάντο. Δεν υπάρχει κανείς άλλος επιχειρηματίας.

 Οι  συνεργάτες σας παίζουν  πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι η φωνή σας  προς τα έξω;

 Στους συνεργάτες  μου στην Ελλάδα ανέθεσα μια  ευθύνη. Ερχόντουσαν 15-20 τηλέφωνα  εδώ. Δεν έχω χρόνο να απαντάω. Με τους δημοσιογράφους θέλω πάντα να τα έχω καλά, αλλά έχω πει σε όσους έχω μιλήσει ότι δεν με νοιάζει τι γράφουν, αρκεί να είναι αλήθεια και να είναι το σωστό. Δεν μου αρέσει όμως να κάνουν μόνοι τους υποθέσεις.

 Έχω  πλάνο

 Όταν  μέσω των συνεργατών σας ακουγόντουσαν ποσά 50 και 100 εκ. αντιλαμβάνεστε ότι γεμίζατε τον κόσμο με προσδοκίες...

 Στην πρώτη  κουβέντα που είχαμε τον Οκτώβριο  μιλήσαμε για την προκαταβολή.  Η ΑΕΚ θέλει πολλά χρήματα  για τους παίκτες, για γήπεδο, για το προπονητικό, για την Ερασιτεχνική. Όλα αυτά πρέπει να στηριχτούν. Για να γίνουν τα προγράμματα όπως τα βλέπω εγώ, θα χρειαστεί ένα ποσό περίπου 100 εκ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια για να κινηθεί αυτό το project.

 Εγώ δεν είμαι  διατεθειμένος να πάρω την ΑΕΚ  και να τη συνεχίσω με την ίδια πορεία και σε δύο χρόνια η ομάδα να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Έχω μελετήσει κι έχω βγάλει ένα πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει την ομάδα, το προπονητικό κέντρο, το γήπεδο και τη μαμά ΑΕΚ (σ.σ την Ερασιτεχνική). Όλα αυτά πρέπει να γίνουν ταυτοχρόνως για να έρθει η μεγάλη επιτυχία. Για αυτό θα πρέπει να δαπανηθούν πάρα πολλά χρήματα. Δεν πρέπει να κάνουμε μια μικρή δουλειά. Ή πρέπει να τα κάνουμε έτσι ή δεν πρέπει να τα κάνουμε καθόλου.

 Σας δείχνω το πλάνο  για το τι χρειάζεται να κάνω. Σε αυτό το πλάνο θα προσπαθήσω να βρω τα χρήματα, θα εγγυηθώ για τα χρήματα, για να χτιστούν όλα αυτά που είπαμε. Για να βρεθεί η ΑΕΚ μια μέρα ξανά σε υψηλό επίπεδο, εκεί που πρέπει και να βγει ψηλά και στην Ευρώπη.

 Ένα... Allianz Arena στη Φιλαδέλφεια

 Οπότε project γηπεδικό και προπονητικό. Ξεχωριστό από  αυτό που έχει ο  κ. Νοτιάς στα Σπάτα;

 Όχι, όχι... Με τον κύριο Νοτιά θα συνεργαστούμε  παρέα και του το είπα. Δεν  έχω κανένα πρόβλημα να συνεργαστούμε.  Το γήπεδο θέλουμε να το φτιάξουμε στη Φιλαδέλφεια, οπωσδήποτε στη Φιλαδέλφεια. Θέλουμε να κάνουμε μια έρευνα για το γήπεδο που θέλω εγώ να φτιάξω, ένα γήπεδο σαν την Allianz Arena στη Γερμανία. Θα είναι ένα γήπεδο που απαιτεί μεγάλες δαπάνες και θα στέκει για 50-100 χρόνια.

 Θέλω  αγάπη και συμπαράσταση

 Συγγνώμη, εννοείτε ένα μικρό Allianz Arena;

 Ναι, ακριβώς. Μιλάμε για ένα γήπεδο με 35.000-40.000 θέσεις, που θα έχει τη μελέτη και τη μηχανολογία  για να γίνει 70-75 χιλιάδες θέσεων, με εμπορικό κέντρο μαζί. Είναι μεγάλα σχέδια με μεγάλες δαπάνες και δεν είναι εύκολα, αλλά στη ζωή μου δεν με έχει σταματήσει τίποτα. Όλα τα φέρνω βόλτα και γίνονται εντάξει. Ένα πράγμα θέλω μόνο: την αγάπη, τη συμπαράσταση και τη θέληση από όλους για να γίνει αυτό. Δεν θέλω τρικλοποδιές, δεν περνάνε σε μένα. Ή με θέλετε ή δεν με θέλετε. Ένα από τα δύο.

 Όλα είναι μια  αλυσίδα. Όταν χτίσεις το γήπεδο, χτίζεις  το σπίτι της ΑΕΚ. Όταν πας να φέρεις έναν καλό παίκτη στην ομάδα και  δει το σπίτι του, θα πάρει τα πάνω του. Όταν δεν έχεις κι όλα είναι κακομοίρικα, απλά δεν γίνεται. Είμαι μαθημένος να μιλάω και να κάνω τις δουλειές μου με δύναμη, όχι άψυχα και να λέω πάντα τα πράγματα όπως είναι. Ψέματα σε μένα δεν περνάνε. Αν έχω κάνει λάθος από μόνος μου θα το αναγνωρίσω, θα το πληρώσω και θα προχωρήσω.

 Άφησαν  την ΑΕΚ χωρίς  καπετάνιο, χωρίς  τιμόνι και χωρίς  άγκυρα στον ωκεανό

 Τι  πιστεύετε ότι  έφταιξε κι από  το ξεκίνημα που έγινε  το 2004 φτάσαμε στο  σήμερα που τη λυπούνται  ακόμη κι οι εχθροί της;

 Δεν θέλω  να μπω σε μεγάλη συζήτηση, αλλά θα σας πω κάτι που πιστεύω: ο κύριος Νοτιάς όταν ανέλαβε δεν κατέβηκε και να καθίσει πάνω στην ομάδα και να λέει τι να γίνει. Άφησε άλλους να μιλάνε κι άλλους να κάνουν.

 Όταν φύγω από  τις δικές μου επιχειρήσεις, υπάρχει  ο κόσμος μου εδώ που κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Στην ΑΕΚ, όμως, άφησαν την ομάδα χωρίς καπετάνιο και βρέθηκε η ομάδα μες στον ωκεανό χωρίς τιμόνι και χωρίς άγκυρα και τώρα την χτυπάνε από όλες τις πλευρές.

 Έχετε πολλά κοινά με τον κύριο Νοτιά. Είστε κι οι δύο  Έλληνες της ομογένειας και έχετε έναν πλάνο διοίκησης εξ αποστάσεως...

 Υπάρχει μεγάλη  διαφορά. Κατά τη δική μου  γνώμη ο κύριος Νοτιάς εμπιστεύτηκε  φίλους του να κάνουν τις  δουλειές που έπρεπε. Κατά κάποιο  τρόπο τα πράγματα δεν πήγαιναν  καλά και δεν είχε το θάρρος  να τους διώξει, να βάλει άλλους. Ίσως ο κύριος Νοτιάς να ήταν πολύ απασχολημένος με τις δικές του δουλειές.

 Δεν γίνεται έτσι... Όταν είσαι τόσο απασχολημένος δεν  ανακατεύεσαι. Το ίδιο κι όταν δεν έχεις  πλάνο και σχέδιο. Απλά δεν ανακατεύεσαι. Να ξεκαθαρίσω πάντως ότι είναι εξαιρετικός κύριος και τα πηγαίναμε πολύ καλά.

 Μιλάω  μόνος μου 

 Με  τους υπόλοιπους μετόχους φαντάζομαι ότι δεν  έχετε μιλήσει  ποτέ;

 Με κανέναν,  αλλά όμως θα περίμενα θα  περίμενε από κάποιον να μου  τηλεφωνήσει. Να με ρωτήσει  ‘ρε Κοζώνη ποιος είσαι επιτέλους; Θέλω να έρθω να σε δω’. Και να του πληρώσω και το εισιτήριο αν δεν έχει τα χρήματα. Να μου πουν ‘θέλω να καθίσουμε όλοι μαζί σαν να οικογένεια να δούμε τι θα κάνουμε για την ΑΕΚ’.

 Κανένας δεν το είπε. Όλο μου έλεγαν ‘πες μας  τις γίνεται, δώσε μας τα χαρτιά’. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Θέλετε να κάνετε δουλειές; Ελάτε... Περίμενα. Μου υποσχέθηκαν. Τίποτα! Μου είπαν για εμπιστοσύνη. Τίποτα! Είναι σαν να μιλάω μόνος μου τώρα και ντρέπομαι.

 Εγκεφαλικό όταν τους είπα για... έλεγχο

 Αφού  δεν έχετε μιλήσει και δεν έχετε γνωριστεί προς τι αυτή η λάσπη προς το πρόσωπο σας. Γιατί πιστεύετε ότι γίνεται αυτό;

 Σε μια εταιρία  δεν θέλεις να βγαίνουν κάποια  πράγματα στην επιφάνεια. Όπως  έχω καταλάβει η ΑΕΚ εξυπηρετούσε  και άλλους σκοπούς για τους  μετόχους. Ούτε ξέρω ποιοι είναι, δεν θέλω να πω και θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να πω.

 Όποιοι και  να είναι αυτοί οι σκοποί, θα έπρεπε κατά κάποιον τρόπο να μου μιλήσουν .Δεν έχω πρόβλημα να μου πουν ‘μην το πειράζεις αυτό’ και  να βρούμε κάποια άλλη λύση. Δεν ήρθε κανείς να μου το πει, αλλά όπως το καταλαβαίνω τους βάρεσε? εγκεφαλικό. Όταν τους είπα ότι θέλω να δω τα βιβλία, έγιναν έξω φρενών. Γιατί; Τι είναι αυτό που τους πειράζει;

 Το άλλο που  θέλω να ξέρω, είναι αν όλοι αυτοί  οι άνθρωποι αγαπούν την ΑΕΚ και  θέλουν να προοδεύσει, γιατί δεν κάνουν ότι είναι δυνατόν για να πάρω την ομάδα είτε εγώ, είτε κάποιος άλλος να την κινήσει κατάλληλα. Αφού δεν πέτυχαν σε αυτό που ήθελαν γιατί δεν λένε ‘αμάν, δεν μπορούμε άλλο. Πάρε την ομάδα εσύ ρε Νίκο, πάρε την ομάδα εσύ ρε Μπάμπη’. Δεν έγινε αυτό. Δεν το κάνουν. Και τώρα προσπαθούν να πετάξουν λάσπη σε μένα. Δεν με πειράζει τι λένε για την οικονομική επιφάνεια.

 Εγώ έχω και  θα σας δείξω -αν και δεν ήθελα  να τα δείξω πουθενά- μέχρι 100 εκ. δολάρια  σε ρευστό. Σήμερα! Εγώ ήθελα να τη δείξω σε έναν άνθρωπο και να κρίνει αυτός αν ο Κοζώνης έχει χρήματα ή δεν έχει, όχι να βγάλω τα χαρτιά στις εφημερίδες. Πρώτον, για λόγους ασφαλείας.

 Δεύτερον, για  προσωπικούς λόγους. Τρίτον, για  τις επιχειρήσεις μου. Ξέρετε τι θα γίνει όταν βγω να πάρω ένα δάνειο ενός δισεκατομμυρίου θα μου ζητήσουν τις εγγυήσεις. Έτσι γίνεται. Για αυτό και δεν μπορείς να τα βγάλεις όλα στη φόρα. Σε έναν άνθρωπο θα μπορούσα άνετα. Αλλά εμπιστευτικά?

 Η  λύση που προτείνω

 Πιστεύετε ακόμη  αυτή τη στιγμή που μιλάμε ότι μπορεί να χτυπήσει το τηλέφωνο και να καθίσετε σε ένα τραπέζι με διαφορετικούς όρους και να συζητήσετε για την ΑΕΚ;

 Έχω μια  λύση και θα την προτείνω: τη  σκέφτηκα και πιστεύω ότι μπορεί  να δουλέψει όταν υπάρχει η  αγάπη, η ειλικρίνεια κι η  θέληση. Αν υπάρχουν αυτά τα τρία όλα μπορούν να γίνουν, αν δεν υπάρχουν? ξέχασε το. Τότε πετάς λάσπη όσο θέλεις.

 Αφού οι μέτοχοι  δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτό που  θέλησαν θα πρέπει να παραχωρήσουν τις μετοχές τους στην Ερασιτεχνική. Δεύτερον, δεν θα χρειαστεί να δούμε τα βιβλία εφόσον όλοι οι μέτοχοι αναλάβουν οτιδήποτε παραπάνω προκύψει από αυτά που μου έχουν πει.

 Τρίτον, όταν εγώ  αναλάβω και κάνουμε έλεγχο θα βεβαιωθούν όλα τα χρέη της ΑΕΚ. Όταν γίνουν όλα αυτά τότε η Ερασιτεχνική κι εγώ θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα συμφωνητικό για να γίνει η αγορά της ΑΕΚ. Θέλω να διευκρινίσω ότι για αυτό το συμφωνητικό θα χρειαστώ τέσσερις μήνες για να κάνω την κατάλληλη έρευνα που θέλω, για να βρω τα λεφτά και να μιλήσω με την κυβέρνηση.

 Από την κυβέρνηση  δεν θέλω τίποτα. Μόνο να μας δώσουν τους ίδιους όρους που έχουν δώσει και στις άλλες ομάδες. Να μας δώσουν τις άδειες να χτιστεί αυτό το γήπεδο. Να κατορθώσω να μιλήσω με τον κύριο Νοτιά για το προπονητικό, με την Ερασιτεχνική για το τι θέλουμε και να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την ιδέα που λέγεται ‘Καινούργια ΑΕΚ’.

 Ολοκληρωμένη προσπάθεια

 Οπότε δεν μιλάτε για  έλεγχο, αλλά για  μια πιστοποίηση  των χρεών σε μια  κουβέντα που θα κάνετε μαζί τους και προχωράτε;

 Ναι! Και  προχωράμε. Αλλά για την τελική  απόφαση θα χρειαστούμε 4-6 μήνες για να μπορέσω να ολοκληρώσω το όραμα μου για την ΑΕΚ. Η ομάδα χρειάζεται πάντα την υποστήριξη. Πρέπει να κινείται με δύναμη και να φέρνει πάντα καινούργιους παίκτες. Πρέπει να έχει το γήπεδο, το προπονητικό, τα γραφεία της, την Ερασιτεχνική.

 Μιλάμε για  μια ολοκλήρωση. Δεν θέλω απλά να πάρω την ομάδα. Θέλω να την πάρω με το δικό μου όραμα και το δικό μου πλάνο. Αν το ολοκληρώσω θα την  πάρω. Αλλιώς δεν την παίρνω. Θέλω από την αρχή να ξέρω ότι επιτυχία θα είναι στην τσέπη μας σε 3 ή  σε 4 χρόνια.

 Η ΑΕΚ δεν έχει αυτή τη στιγμή να πληρώσει τα τρέχοντα έξοδα. Έχετε  να πείτε κάτι για  αυτό;

 Εγώ είμαι  ο επενδυτής, δεν έχουμε υπογράψει  χαρτιά. Αυτοί που έχουν αναλάβει  την ομάδα, έχουν την ευθύνη  μέχρι το σημείο που θα υπογράψουμε  και θα πάρω την ομάδα για το τρέχον έτος.

 Χρειάζεται  ένα χρονικό διάστημα για να γίνει αυτό;

 Ναι, ένα  διάστημα 4-6 μήνες. Αυτό πρέπει  να γίνει. Αυτές τις δουλειές  τις κάνω 42 χρόνια, δεν είναι η  πρώτη φορά. Τέτοιες συνεργασίες  χρειάζονται γερό επίπεδο. Δεν  μπορείς απλά να τρέχεις και να κάνεις. Όλα πρέπει να είναι συγκεντρωμένα και τα πάντα να μπουν στη θέση τους.

 Μόνο έτσι θα οδηγήσεις  την ομάδα στο Champions League και πάντα  μιλάς πιο ωραία ότι υπάρχουν αρκετοί πόροι για να φέρεις χρήματα, για να μπορείς άνετα να αγοράσεις παίκτες να κάνεις πράγματα που δεν θα ενοχλούν. Αν δεν πληρώνεις κάποιον, πως περιμένεις να παίξει; Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ.

 Έχετε κάτι τελευταίο να προσθέσετε;

 Θέλω να  καταλάβετε ότι έχω πάρει ένα  σοβαρό έργο με μεγάλη ευθύνη  και εύχομαι όλα να γίνουν σωστά και να βγω αντάξιος. Θέλω να κάνω την ΑΕΚ μια από τις μεγαλύτερες ομάδες. Θέλω σε όλες μου τις δουλειές να έχω τον τελευταίο λόγο.

 Αν  προχωρήσει το σχέδιο Παππά και το σχέδιο Κιντή;

 Δεν ξέρω  τελικά ποιο είναι το σχέδιο  τους. Η ΑΕΚ δεν χρειάζεται διαχειριστές, αλλά επενδυτές. Χρειάζεται κάποιος να βάλει το χέρι στην τσέπη. Τι θα κάνουμε; Θα κολλάμε στάμπες και θα προχωράμε σιγά-σιγά; Δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σαν επενδυτές. Σε αυτή την περίπτωση εγώ θα τους βοηθήσω.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης