Φάρος Κερατσινίου: Ο νέος «φονέας των γιγάντων» στα γήπεδα του μπάσκετ

Φάρος Κερατσινίου: Ο νέος «φονέας των γιγάντων» στα γήπεδα του μπάσκετ

Τελευταίο θύμα του ο ΠΑΟΚ - Έγινε η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα της Α2 που προκρίνεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Φάρος Κερατσινίου: Ο νέος «φονέας των γιγάντων» στα γήπεδα του μπάσκετ
Ιστορία έγραψε τη Δευτέρα ο Φάρος Κερατσίνιου με την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ (69-65) στο Κερατσίνι.

Για να φτάσουν στον ημιτελικό οι παίχτες του Ανδρέα Πολέμη είχαν αποκλείσει ούτε μια, ούτε δύο αλλά πέντε ομάδες της Α1 αποδεικνύοντας ότι η ομάδα απο τον Πειραιά εξελίσσεται σε νέο «φονέα των Γιγάντων». Η πρώτη προειδοποιητική βολή έπεσε κόντρα στον Κολλοσό Ρόδου (70-66) και ακολούθησαν, πριν τον ΠΑΟΚ, το Λαύριο (76-56), τα Τρίκαλα (82-67) και η Κηφισιά (61-59).

Με τις πέντε σερί νίκες ο Φάρος Κερατσινίου έγινε έτσι η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα στην Α2 που έφτασε να παίξει τελικό στο Κύπελλο Ελλάδας.

Εκεί θα βρει μπροστά του τον Παναθηναϊκό, ο οποίος για δεύτερη φορά βρίσκει για αντίπαλό του στα τελευταία 40΄ πριν το τρόπαιο ομάδα από τη δεύτερη εθνική κατηγορία (η πρώτη το 2006-2007 όταν αντιμετώπισε το Ρέθυμνο).

Κλείσιμο
Στην ιστορία του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας τρεις είναι οι ομάδες της Α2 που έχουν φτάσει στον τελικό. Πρώτη ο Πανελλήνιος τη σεζόν 1986-1987 που στον τελικό έχασε με 110-70 από τον Άρη, δεύτερη το Ρέθυμνο που είχε, επίσης, ηττηθεί με 87-48 και τώρα ο Φάρος Κερατσινίου.

Η ομάδα από το Κερατσίνι βρέθηκε στην Α2 μετά τον εθελούσιο υποβιβασμό του Πανελευσινιακού στην Β΄Εθνική. Ωστόσο η διοίκηση της ομάδας εμφανίστηκε έτοιμη να επενδύσει σε αυτήν προκειμένου να περάσει «κατευθείαν» στην Α1 με μεταγραφές όπως αυτές του Νίκου Λιακόπουλου, του Μανώλη Παπαμακάριου, του Γάιου Σκορδίλη και του Μάριου Μπατή.

Τρανή απόδειξη η μέχρι στιγμής πορεία του Φάρου στο πρωτάθλημα καθώς μετά από 11 αγωνιστικές βρίσκεται στην πρώτη θέση αήττητος με την καλύτερη επίθεση και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης