Ε1: Μπλόκο στις υποβολές δηλώσεων χωρίς ΙΒΑΝ

Ε1: Μπλόκο στις υποβολές δηλώσεων χωρίς ΙΒΑΝ

Υποχρεωτική αναγραφή λογαριασμού - Aυστηρά μέχρι 2 συνδικαιούχοι μόνο στους κοινούς

forologikes
Δύο καινούργια στοιχεία που θα πρέπει να προσέξουν όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι, περιλαμβάνει η φετινή διαδικασία υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος. Καμία δήλωση Ε1 δεν θα μπορέσει να αποσταλεί στην ΑΑΔΕ, εάν πρώτα δεν έχει δηλώσει ο φορολογούμενος και τον αριθμό ΙΒΑΝ από ένα τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα επιλέξει και τηρεί έχει στο όνομά του.

Επιπλέον όμως, στις περιπτώσεις όπου δηλωθεί κοινός λογαριασμός, δεν θα πρέπει αυτός να έχει πάνω από δύο συνδικαιούχους. Κατά συνέπεια, αν σε κοινό λογαριασμοί έχει κάποιος περισσότερους συνδικαιούχους (πχ και τα παιδιά ή τους γονείς του) δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί ορθά η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης.

Αυτό σημαίνει πάντως, ότι ειδικά αν υπάρχουν και ανήλικα τέκνα που τυχόν δικαιούνται επιστροφής φόρου, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν ή να ανοίξουν και ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο δικαιούχος να είναι το παιδί μαζί με τον έναν -το πολύ- και όχι και τους δύο γονείς του, ώστε να μην εμφανίζονται τρεις ή περισσότεροι συνδικαιούχοι στον ίδιο λογαριασμό.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η αστυνομία εκκένωσε την κατάληψη στο πανεπιστήμιο Κολούμπια: Δεκάδες συλλήψεις - Δείτε βίντεο

Η Τζένιφερ Άνιστον ανήρτησε βίντεο στο Instagram για να διαφημίσει προϊόντα ομορφιάς αλλά όλοι πρόσεξαν την απουσία του σουτιέν

Πέθανε ο διάσημος συγγραφέας Πολ Όστερ μετά από μάχη με τον καρκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης